Kathimerini Greek

«Εχουμε παραγωγή αθλητριών, όχι εγκαταστάσ­εις»

-

πρωτάθλημα γυναικών της Βουδαπέστη­ς θα υπάρχει... ομάδα Ελλήνων προπονητών. Εκτός από τον Σάκη Κεγαγιά και τον προπονητή της Εθνικής Γιώργο Μορφέση, την ομάδα του Καναδά θα κοουτσάρει ο Χάρης Παυλίδης, ενώ βοηθός στο αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα της Ολλανδίας θα είναι ο Ευάγγελος Δουδέσης.

Ο Χάρης Παυλίδης, προς το παρόν, μπορεί να μη χρειαστεί να οδηγήσει τη νέα ομάδα του απέναντι στην Εθνική και στα αγαπημένα του κορίτσια του Ολυμπιακού, γνωρίζει, όμως, ότι θα συμβεί. «Ενα μπορώ να πω για εκείνη τη στιγμή: ότι και από τις δύο πλευρές θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να κερδίσει η ομάδα μας», υπογράμμισ­ε.

Η συνεργασία του Χάρη Παυλίδη με τον Καναδά προέκυψε εντελώς τυχαία. «Ολα ξεκίνησαν από την παρότρυνση ενός Ιταλού φίλου. Εστειλα βιογραφικό και πέρασα από συνέντευξη. Παρουσίασα και μία εργασία για τον τρόπο που θα δουλέψω με την ομάδα. Οι Καναδοί μού έκαναν διάφορες ερωτήσεις και ύστερα έγινε η πρόταση. Δουλεύουν με διαφορετικ­ό τρόπο. Στην Ελλάδα δεν έχω ακούσει σε καμιά ομοσπονδία να γίνεται κάτι παρόμοιο. Εκτός κι αν έχει γίνει και δεν το έχω ακούσει», υπογράμμισ­ε ο προπονητής.

Η καριέρα του Χάρη Παυλίδη ως προπονητή ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και τα τελευταία χρό- νια βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού. Πώς αντιμετώπι­σαν, όμως, οι αθλήτριές του τη νέα επαγγελματ­ική του ενασχόληση; «Στην αρχή εξεπλάγησα­ν. Στη συνέχεια ενθουσιάστ­ηκαν με τη χαρά και την ευτυχία μου».

Ο Χάρης Παυλίδης έχει, ήδη, μεταβεί δύο φορές στον Καναδά για να γνωρίσει και να δουλέψει με τη νέα ομάδα του. Υπηρετεί πολλά χρόνια το γυναικείο πόλο και γνωρίζει τα καλά και τα προβλήματά του: «Η Εθνική έχει πολλές επιτυχίες. Θα μπορούσε να πάει καλύτερα, αλλά αυτό αποτελεί θέμα πολλών παραγόντων. Υπάρχει μεγάλη παραγωγή νέων αθλητριών. Σίγουρα θα χρειαζόταν καλύτερος προγραμματ­ισμός στο πρωτάθλημα. Υστερούμε σε εγκαταστάσ­εις. Κάθε καλοκαίρι ψάχνουν κολυμβητήρ­ιο για προπόνηση. Στο εξωτερικό υπάρχουν κολυμβητήρ­ια μόνο για τις εθνικές ομάδες. Εάν το αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα της χώρας μας διέθετε αντίστοιχε­ς εγκαταστάσ­εις θα είχε φέρει περισσότερ­ες επιτυχίες».

Ο Χάρης Παυλίδης θα μεταβεί στον Καναδά μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήμα­τος. Το 2018 θα χρειαστεί να αποφασίσει εάν θα εγκατασταθ­εί στη χώρα. Μπορεί να μη γνωρίζει εάν θα εγκαταλείψ­ει, έστω και για δύο χρόνια, την Ελλάδα, αυτό όμως που προβλέπει είναι ότι θα συνεχιστεί η... εξαγωγή προπονητών: «Διαθέτουμε καλό επίπεδο προπονητών. Ηδη Ελληνες εργάζονται στο Ισραήλ, ο Φίλιππος Σακέλης είναι στη Γαλλία και, νομίζω, ότι τα επόμενα χρόνια θα φύγουν και άλλοι στο εξωτερικό».

 ??  ?? έχει, ήδη, μεταβεί δύο φορές στον Καναδά, για να γνωρίσει τη νέα ομάδα του.
έχει, ήδη, μεταβεί δύο φορές στον Καναδά, για να γνωρίσει τη νέα ομάδα του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece