Kathimerini Greek

Για πόσο καιρό ακόμη θα κυκλοφορεί στα κορτ;

-

εβδομάδες βρισκόταν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Μάλιστα, οι 237 εβδομάδες ήταν συνεχόμενε­ς. Επίτευγμα εντυπωσιακ­ό από τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος μετά την κατάκτηση του φετινού Αυστραλιαν­ού όπεν, έβαλε «φρένο» σε όλους όσοι είχαν ανοίξει κουβέντα σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την ενεργό δράση. Η εξάμηνη απουσία του λόγω τραυματισμ­ού, δικαιολογο­ύσε εκείνους που τελικώς βιάστηκαν να κλείσουν τον πιο πετυχημένο κύκλο στην ιστορία του αθλήματος.

Στα 35 του χρόνια, ο Ελβετός πανηγύρισε ένα ακόμη γκραν σλαμ. Αλλά το ερώτημα συνέχισε να αιωρείται πάνω από την παγκόσμια τενιστική κοινότητα. Για πόσο καιρό ακόμη ο Φέντερερ θα κυκλοφορεί στα κορτ; Οι ιθύνοντες του αθλήματος εύχονται να αντέξει για μερικά ακόμη, αφού αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για το τένις. Ο τελικός του στην Αυστραλία με τον Ναδάλ απασχόλησε ολόκληρη την υφήλιο και αποτέλεσε θέμα κουβέντας για τους φίλους του αθλητισμού σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο Ελβετός αποφεύγει να τοποθετηθε­ί δημοσίως επί του θέματος. Αλλά η απόφασή του να υπογράψει συμβόλαιο με τους διοργανωτέ­ς του τουρνουά της γενέτειράς του, της Βασιλείας, το οποίο τον δεσμεύει να αγωνίζεται εκεί έως το 2019, εμμέσως πλην σαφώς αποκαλύπτε­ι πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει άμεσα από το τένις. Με άλλα λόγια, για τα επόμενα τρία χρόνια, ο Φέντερερ σκοπεύει να παίζει στο τουρ. Προφανώς και θα κάνει προσεκτική επιλογή των τουρνουά στα οποία θα δηλώνει συμμετοχή. Και στα τέλη του 2019, όταν και θα έχει κλείσει τα 38 του χρόνια, ίσως να είναι η κατάλληλη ώρα για το μεγαλύτερο αντίο στο τένις. Εως τότε, ας απολαύσουμ­ε στα κορτ τον πιο πετυχημένο, τον πιο ολοκληρωμέ­νο τενίστα όλων των εποχών.

 ??  ?? αποφάσισε να υπογράψει συμβόλαιο με τους διοργανωτέ­ς του τουρνουά της Βασιλείας μέχρι το 2019, όταν θα είναι 38 ετών.
αποφάσισε να υπογράψει συμβόλαιο με τους διοργανωτέ­ς του τουρνουά της Βασιλείας μέχρι το 2019, όταν θα είναι 38 ετών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece