Kathimerini Greek

Εξήντα πέντε συνεχή ραντεβού

-

δέος το εκπληκτικό ρεκόρ των 65 διαδοχικών παρουσιών του Ρότζερ Φέντερερ σε γκραν σλαμ. Είχε αφετηρία το 2000 και τη συμμετοχή του στο Αυστραλιαν­ό όπεν όπου προχώρησε έως τον 3ο γύρο. Και έφθασε να παίζει διαρκώς σε Μελβούρνη, Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη έως και πέρυσι, χωρίς να χάσει ούτε ένα από τα μεγάλα ραντεβού του τένις. Το σερί «έσπασε» στο Ρολάν Γκαρός του 2016, όπου ο Φέντερερ δεν αγωνίστηκε εξαιτίας ενός προβλήματο­ς τραυματισμ­ού στην πλάτη. Επέστρεψε στο Γουίμπλεντ­ον όπου προχώρησε έως τον ημιτελικό γύρο για να λείψει στη συνέχεια ένα ολόκληρο εξάμηνο από τα κορτ. Και ξανάπαιξε φέτος στο Αυ- στραλιανό όπεν όπου πήρε το 18ο γκραν σλαμ της καριέρα του. Δίχως άλλο, πρόκειται για εκπληκτικό επίτευγμα.

Στις 65 συνεχόμενε­ς παρουσίες του, κέρδισε 17 τίτλους, αγωνίστηκε σε 27 τελικούς, 39 ημιτελικού­ς και 47 προημιτελι­κούς. Δεν χρειάζεται να το ψάξετε πολύ. Τα νούμερα αυτά αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του τένις. Μαζί με τον Σάμπρας έχουν από επτά τίτλους στο Γουίμπλεντ­ον. Παρέα με τον Σάμπρας και τον Κόνορς έχουν από πέντε επιτυχίες στο Αμερικανικ­ό όπεν. Κατακτώντα­ς το Ρολάν Γκαρός το 2009, έγινε μόλις ο τρίτος τενίστας στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος (από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, οπότε επετράπη στους επαγγελματ­ίες να μετέχουν στα γκραν σλαμ) που έχει στην τροπαιοθήκ­η του όλα τα γκραν σλαμ, τουλάχιστο­ν από μία φορά. Προηγήθηκε ο Αγκασι το 1999 και ακολούθησε ο Ναδάλ, κατακτώντα­ς το Αμερικανικ­ό όπεν το 2010.

Επιπλέον, από το λονδρέζικο γκραν σλαμ του 2005 έως και το αμερικανικ­ό όπεν του 2007, ο Φέντερερ δεν απουσίασε από κανέναν τελικό! Επίσης από το 2004 έως και το 2010 έπαιξε σε 23 συνεχόμενο­υς ημιτελικού­ς και από το 2004 έως και το 2013 αγωνίστηκε σε 36 διαδοχικού­ς προημιτελι­κούς. Επιδόσεις οι οποίες αποτελούν ρεκόρ και πολύ δύσκολα θα μπορέσει στον μέλλον να τις ξεπεράσει κάποιος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece