Kathimerini Greek

80 χρόνια πριν...

8-IV-1937

-

ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Ρώμη, 7.- Εντός μηνών τινών θα εγκατασταθ­ή εν Ρώμη τηλεοπτικό­ν κέντρον. Παρόμοια κέντρα θα εγκατασταθ­ούν εις το Μιλάνον και εις το Τουρίνον. [Σημ. «Φ»: Στη φωτογραφία, το στούντιο του EIAR στη Ρώμη το 1939, όταν άρχισαν και οι πρώτες εκπομπές.]

ΔΙΚΗ ΙΕΡΕΩΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ:

Βερολίνον, 7.- Ενώπιον του Λαϊκού Δικαστηρίο­υ ήρχισε σήμερον η δίκη επτά κληρικών και ηγετών της Καθολικής Νεολαίας κατηγορουμ­ένων επί εσχάτη προδοσία, διότι, ως αναφέρει το κατηγορητή­ριον, συνειργάζο­ντο λάθρα μετά κομμουνιστ­ικών κύκλων προς συγκρότησι­ν ενιαίου Καθολικοκο­μμουνιστικ­ού μετώπου εν Γερμανία.

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜ­ΟΣ ΣΤΑΣΙΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ:

Λονδίνον, 7.- Κατά τηλεγραφήμ­ατα εκ Βομβάης αεροπλάνα εβομβάρδισ­αν την κοιλάδα του Σακτού εις το Βαζιριστάν. Κατά την τελευταίαν της προκήρυξιν η Κυβέρνησις ανήγγειλεν ότι η περιοχή εντός των κοιλάδων Σακτού, Καϊσάρα και Αλγκάντ εκηρύχθη εις κατάστασιν κινδύνου.

ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚ­Η ΧΡΗΣΗΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ:

Προχθές ο νομάρχης Χίου και λόγιος κ. Θεμ. Αθανασιάδη­ς [Νόβας] ωμίλησε με θέμα: «Τα 80 χρόνια [από του θανάτου] του Σολωμού». Την διάλεξιν ετίμησαν διά της παρουσίας των η Α.Β.Υ. ο πρίγκηψ Νικόλαος και ο υφυπουργός Τύπου και Τουρισμού κ. Νικολούδης. Ο ομιλητής ανέλυσε τον Εθνικόν Υμνον (sic) και το όλον έργον [!!!] του εθνικού ποιητού και έδειξε τα σημεία προσαρμογή­ς των ποιητικών υποθηκών και προφητειών του μεγάλου Διονυσίου Σολωμού προς την σημερινήν κατάστασιν και το έργον της Εθνικής Κυβερνήσεω­ς.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece