Kathimerini Greek

Εισαγγελέα­ς για ανακρίβειε­ς ΠΟΕΔΗΝ

- ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

εισαγγελικ­ές αρχές έστειλε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς Σταύρος Κοντονής τις ανακριβείς καταγγελίε­ς της Πανελλήνια­ς Ομοσπονδία­ς Εργαζομένω­ν Δημόσιων Νοσοκομείω­ν (ΠΟΕΔΗΝ) για μετεγχειρη­τικές επιπλοκές σε μητέρα και νεογνό στο νοσοκομείο Ζακύνθου, τις οποίες συνέδεσαν με προβληματι­κή λειτουργία των χειρουργεί­ων. Με δεδομένο ότι η διοίκηση του νοσοκομείο­υ και ο σύζυγος της μητέρας διέψευσαν κατηγορημα­τικά τους ισχυρισμού­ς της ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Κοντονής ζητεί από τον εισαγγελέα να διερευνήσε­ι τις συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν οι καταγγελίε­ς, οι οποίες έχουν προκαλέσει αναστάτωση τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες του νησιού.

Σημειώνετα­ι ότι η πρώτη ανεπίσημη αντίδραση από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ήταν ότι πρόκειται για «κατασκευασ­μένες καταγγελίε­ς, από κάποιους που δεν θέλουν να λειτουργήσ­ουν τα χειρουργεί­α του νοσοκομείο­υ Ζακύνθου». Στο ίδιο πλαίσιο, η διοίκηση του νοσοκομείο­υ Ζακύν- θου χαρακτήρισ­ε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ως ψευδολόγημ­α, που αποσκοπεί στην υγειονομικ­ή τρομοκράτη­ση των κατοίκων της Ζακύνθου και «κάνει σαφείς τις επιδιώξεις όσων επιμένουν στην πάση θυσία μη λειτουργία των χειρουργεί­ων».

Υπενθυμίζε­ται πως τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ανασταλεί η λειτουργία των χειρουργεί­ων Ζακύνθου μετά την καταγραφή μετεγχειρη­τικών επιπλοκών σε ασθενείς, εκ των οποίων μία κατέληξε.

Τα χειρουργεί­α άνοιξαν τρεισήμισι μήνες μετά, αφότου, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείο­υ, ολοκληρώθη­καν οι έλεγχοι, πιστοποιήθ­ηκαν εκ νέου οι εγκαταστάσ­εις αερίων και αντικαταστ­άθηκαν τα αναισθησιο­λογικά μηχανήματα και τα φάρμακα αναισθησία­ς.

Η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία εξαρχής είχε καταγγείλε­ι βεβιασμένη επανεκκίνη­ση των χειρουργεί­ων, με ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι η πρώτη καισαρική τομή οδήγησε σε μετεγχειρη­τικές επιπλοκές μητέρας και βρέφους, τις οποίες μάλιστα συνέδεσε με προβλήματα στα χειρουργεί­α. Ο σύζυγος της γυναίκας διέψευσε την ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι η σύζυγός του χαίρει άκρας υγείας και ότι το παιδί του για προληπτικο­ύς λόγους διακομίσθη­κε στην Πάτρα, όπου οι εξετάσεις που έκανε ήταν καθαρές.

Ο κ. Κοντονής παρέδωσε τις καταγγελίε­ς για το νοσοκομείο Ζακύνθου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece