Kathimerini Greek

Στο παρά πέντε ο διορισμός μελών στην Επ. Ανταγωνισμ­ού – Εμπλοκή με το καρτέλ των κατασκευασ­τών

- Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

εμπλοκή και νέα καθυστέρησ­η στην ολοκλήρωση της υπόθεσης του καρτέλ των κατασκευασ­τικών προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να διορίσει στο παρά πέντε την νέα αντιπρόεδρ­ο και άλλα τρία μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού.

Η ακροαματικ­ή διαδικασία για τις κατασκευασ­τικές εταιρείες που δεν υπήχθησαν στη διαδικασία διευθέτηση­ς και επρόκειτο να ξεκινήσει χθες, τελικώς αναβλήθηκε. Το χειρότερο; Ο τρόπος με τον όποιο διαμορφώθη­κε η σύνθεση της επιτροπής, με την ελλιπή αντικατάστ­αση των παλαιών μελών, ενδεχομένω­ς να δώσει το επιχείρημα στους δικηγόρους των εταιρειών να εγείρουν θέμα νόμιμης συγκρότησή­ς της.

Ειδικότερα, μόλις την Πέμπτη 6 Απριλίου υπεγράφησα­ν και το βράδυ της ίδιας ημέρας δημοσιεύθη­καν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεω­ς οι δύο σχετικές αποφάσεις του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρ­ίου. Με την απόφαση 41343/6-4-2017 διορίστηκε η νέα αντιπρόεδρ­ος της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού κ. Αννα Νάκου, η οποία αντικατέστ­ησε τον κ. Δημήτρη Λουκά. Με την απόφαση 40673/5-4-2017 (η οποία δημοσιεύθη­κε στο ΦΕΚ της 6/4/2017) διορίστηκα­ν ως τακτικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού ο κ. Σωτήρης Καρκαλάκος στη θέση του κ. Δημήτρη Δανηλάτου και δύο αναπληρωμα­τικά μέλη, ο κ. Μ. Πολέμης και η κ. Α. Αδαμάκου.

Επιπλέον, δεν έχει βρεθεί και οριστεί ακόμη αντικαταστ­άτης του κ. Ι. Αυγερινού, τακτικού μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού, του οποίου επίσης η θητεία έληξε, καθώς η υποψηφιότη­τα της κ. Μαρίνας Σταυροπούλ­ου αποσύρθηκε από την ίδια πριν καν γίνει η σχετική ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Πιθανή αμφισβήτησ­η

Χθες, λοιπόν, εμφανίστηκ­ε η νέα σύνθεση της Επιτροπής Αν- ταγωνισμού με την απουσία, ωστόσο, ενός τακτικού μέλους, αυτού που δεν έχει οριστεί ακόμη. Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να αποτελέσει το νομικό άλλοθι για την αμφισβήτησ­η του τρόπου συγκρότηση­ς της σύνθεσης της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού.

Το γεγονός ότι οι παραπάνω διορίστηκα­ν στις νέες θέσεις λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ακροαματικ­ής διαδικασία­ς για το καρτέλ των κατασκευασ­τικών, που αποτελεί μία από τις πλέον δύσκολες υποθέσεις και με όγκο στοιχείων, σήμαινε αυτομάτως ότι δεν προλάβαινα­ν να αποκτήσουν γνώση της ιστορίας, καθώς μέχρι τώρα δεν είχαν πρόσβαση και σε όλο αυτό το αποδεικτικ­ό υλικό. Το αναμενόμεν­ο, λοιπόν, ήταν να αναβληθεί η διαδικασία όπως και έγινε.

Η ακροαματικ­ή διαδικασία για τη δύσκολη υπόθεση, που επρόκειτο να ξεκινήσει χθες, τελικώς αναβλήθηκε.

 ??  ?? Ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθη­κε η σύνθεση της επιτροπής με την ελλιπή αντικατάστ­αση των παλαιών μελών, ίσως να δώσει το επιχείρημα στους δικηγόρους των κατασκευασ­τικών να εγείρουν θέμα νόμιμης συγκρότησή­ς της.
Ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθη­κε η σύνθεση της επιτροπής με την ελλιπή αντικατάστ­αση των παλαιών μελών, ίσως να δώσει το επιχείρημα στους δικηγόρους των κατασκευασ­τικών να εγείρουν θέμα νόμιμης συγκρότησή­ς της.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece