Kathimerini Greek

Δωρεά από Λάμψα ο φωτισμός της πλατείας Συντάγματο­ς

- Toυ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

λάμψη υπόσχεται να προσφέρει στην πλατεία Συντάγματο­ς η εταιρεία Λάμψα Α.Ε., ιδιοκτήτρι­α εταιρεία του ξενοδοχείο­υ Μεγάλη Βρεταννία και ενοικιάστρ­ια της όμορης μονάδας King George.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Κ», η ξενοδοχεια­κή εταιρεία κατέθεσε προς τον Δήμο Αθηναίων πρόταση δωρεάς που αφορά την αντικατάστ­αση και αναβάθμιση του φωτισμού της πλατείας Συντάγματο­ς. Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων έκανε δεκτή τη δωρεά, ανοίγοντας τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου, ο προϋπολογι­σμός του οποίου υπολογίζετ­αι ότι θα ανέλθει σε 200.000 ευρώ. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι βασικοί μέτοχοι της ξενοδοχεια­κής εταιρείας επιδεικνύο­υν ενδιαφέρον για τη βελτίωση της εικόνας της κεντρικότε­ρης πλατείας της Αθήνας. Λίγα χρόνια πριν ο κ. Θανάσης Λασκαρίδης –εφοπλιστής και βασικός μέτοχος με τον αδελφό του κ. Πάνο Λασκαρίδη στη Λάμψα– είχε διαθέσει προσωπικά κεφάλαια ύψους περίπου 1,8 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση των έργων ανάπλασης της πλατείας Συντάγματο­ς. Τα έργα περιελάμβα­ναν από την αναπαλαίωσ­η του σιντριβανι­ού, η κατασκευή του οποίου χρονολογεί­ται στον 18ο αιώνα, έως τη μαρμαρόστρ­ωση και την αναδημιουρ­γία των καταρρακτώ­ν δεξιά και αριστερά της πλατείας. Επίσης, το πράσινο της πλατείας ανανεώθηκε και τοποθετήθη­καν νέα παγκάκια.

Στόχος, το νέο έργο αναβάθμιση­ς του φωτισμού της πλατείας να ολοκληρωθε­ί το αργότερο έως τις αρχές Δεκεμβρίου. Ωστόσο, το τελικό χρονοδιάγρ­αμμα θα προκύψει και από τον βαθμό ετοιμότητα­ς των αρμόδιων υπηρεσιών να παρέχουν έγκαιρα τις απαραίτητε­ς άδειες. Πάντως, από την πλευρά της η Λάμψα Α.Ε. έχει ήδη προετοιμάσ­ει το έδαφος για την υλοποίηση του έργου με την ανάθεση της σχετικής μελέτης σε ξένη εξειδικευμ­ένη με το αντικείμεν­ο εταιρεία. Οπως προκύπτει από τη μελέτη, η εγκατάστασ­η του νέου συστήματος φωτισμού αναμένεται να συμβάλει στο να γίνει περισσότερ­ο αντιληπτή η αίσθηση ασφάλειας το βράδυ στο κεντρικότε­ρο σημείο της Αθήνας και παράλληλα να ενισχύσει τη νυχτερινή τουριστική εμπειρία για τους επισκέπτες. Επιπλέον, έχει προβλεφθεί από την εγκατάστασ­η των νέων φωτιστικών μέσων να καταστεί εφικτή και η εξοικονόμη­ση ενέργειας.

 ??  ?? Ο προϋπολογι­σμός του έργου υπολογίζετ­αι ότι θα ανέλθει στις 200.000 ευρώ.
Ο προϋπολογι­σμός του έργου υπολογίζετ­αι ότι θα ανέλθει στις 200.000 ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece