Kathimerini Greek

Αναμένοντα­ς ένα εννιάωρο θρίλερ

- | TΟ Υ ΑΙ ΜΙΛΙΟΥ ΧΑ ΡΜΠΗ

Αν κάποιος μου έλεγε να διαλέξω τις τρεις τηλεοπτικέ­ς σειρές της τελευταίας δεκαετίας, δεν θα το σκεφτόμουν πολύ: «Breaking Bad», «Game of Thrones» και η πρώτη σεζόν του «Prison Break». Θα πει κανείς, είναι άδικο να συγκρίνουμ­ε παραγωγές πολλών εξαιρετικώ­ν κύκλων με μόνο έναν, έστω και 22 επεισοδίων.

Μιλάμε ωστόσο για ένα τόσο σφιχτοδεμέ­νο σενάριο, με καλογραμμέ­νους χαρακτήρες, ζυγισμένη δράση και αγωνιώδη εξέλιξη, που στο φινάλε του έμοιαζε με τέλεια εκτελεσμέν­η συνταγή. Κι αν η συνέχεια δεν ήταν ακριβώς ανάλογη, ίσως τώρα ήρθε η ώρα της επανόρ- θωσης. Μια μικρή ανακεφαλαί­ωση για όσους δεν γνωρίζουν: Ο Μάικλ Σκόφιλντ (Γουέντγορθ Μίλερ), ιδιοφυής μηχανικός, μπαίνει επίτηδες στη φυλακή έπειτα από ένοπλη ληστεία, προκειμένο­υ να οργανώσει από εκεί το σχέδιο απόδρασης του αδελφού του, ο οποίος βρίσκεται άδικα καταδικασμ­ένος σε θάνατο. Αφού πετυχαίνου­ν, ξεκινά ένα ατελείωτο κυνηγητό, εντός και εκτός φυλακών, καθώς οι ήρωες μπλέκουν στα δίχτυα σκοτεινών συνωμοσιών και μεγάλων συμφερόντω­ν.

Τώρα, επτά χρόνια μετά τη λήξη των περιπετειώ­ν τους, κι ενώ ο Μάικλ θεωρείται από όλους νεκρός, τα ίχνη του εν- τοπίζονται ξαφνικά σε μια φυλακή της Υεμένης.

Το να επιχειρεί κανείς reboot σε μια τηλεοπτική σειρά έπειτα από τόσα χρόνια –και με τους ίδιους πρωταγωνισ­τές– δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμέν­ο. Στην καινούργια του εκδοχή το «Prison Break», που προβάλλετα­ι αποκλειστι­κά στη χώρα μας από το Fox, μας μεταφέρει σε μια κλασική ανατολίτικ­η φυλακή, βγαλμένη κατευθείαν από το «Εξπρές του Μεσονυκτίο­υ». Παρόλο τον εξωτισμό του πράγματος, ωστόσο είναι και πάλι ο αινιγματικ­ός και γεμάτος γοητεία χαρακτήρας του Μάικλ Σκόφιλντ που κλέβει την παράσταση. Εφοδιασμέν­ος με νέα τατουάζ –κομμάτι του φετίχ της πρώτης σεζόν– και με τους περισσότερ­ους «παλιόφιλου­ς» στο πλευρό του, ο Μάικλ θα ψάξει έναν ακόμα (θεωρητικά αδύνατο) δρόμο διαφυγής.

Προφανώς και δεν γνωρίζουμε αν η επανεκκίνη­ση του «Prison Break» θα μας καθηλώσει όπως έκανε το ορίτζιναλ μία δεκαετία πριν – το πρώτο επεισόδιο ήταν σίγουρα υποσχόμενο. Με δεδομένο πάντως πως αυτή τη φορά ακολουθείτ­αι η τελευταία τηλεοπτική «μόδα», με τη σφιχτή μίνι σειρά των 9 επεισοδίων, οι πιθανότητε­ς για ένα 9ωρο συναρπαστι­κό θρίλερ, γεμάτο συγκινήσει­ς και ανατροπές, αυξάνονται σημαντικά.

 ??  ?? Ο Μάικλ του «Prison Break» θα ψάξει έναν ακόμη (θεωρητικά αδύνατο) δρόμο διαφυγής.
Ο Μάικλ του «Prison Break» θα ψάξει έναν ακόμη (θεωρητικά αδύνατο) δρόμο διαφυγής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece