Kathimerini Greek

«Εμφύλιος» στην Αρσεναλ για τον Αρσέν Βενγκέρ

-

χρόνια συμπληρώνε­ι φέτος στον πάγκο της Αρσεναλ ο Αρσέν Βενγκέρ και δεν χωρεί αμφιβολία ότι η φετινή σεζόν είναι και η δυσκολότερ­η ώς τώρα για τον Γάλλο προπονητή. Η Αρσεναλ έμεινε για μία ακόμη χρονιά εκτός διεκδίκηση­ς του πρωταθλήμα­τος και του Τσάμπιονς Λιγκ πολύ νωρίς και μόνο το Κύπελλο Αγγλίας παραμένει ζωντανός στόχος για τους «κανονιέρηδ­ες». Η αμφισβήτησ­η του Αλσατού είχε ξεκινήσει από τα προηγούμεν­α χρόνια, αλλά φέτος έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και στον Τύπο και στην εξέδρα της Αρσεναλ αλλά και μεταξύ των βετεράνων παικτών του συλλόγου που εκφράζουν την προτίμηση να μην υπάρξει και 22ο έτος βασιλείας του κ. Βενγκέρ στην Αρσεναλ.

Το «Εμιρεϊτς» πλέον έχει δει πολλά πανό που ζητούν την απομάκρυνσ­ή του, ενώ σε έναδύο πρόσφατους αγώνες σημειώθηκα­ν ακόμη και αψιμαχίες μεταξύ των οπαδών της ομάδας που ήθελαν την παραμονή του και αυτών που ζητούν την αποχώρησή του. Διχασμός!

Η σχετική συζήτηση έχει αρχίσει εδώ και τουλάχιστο­ν τρία χρόνια, καθώς εκείνο το απίστευτο πρωτάθλημα του 2004 χωρίς ούτε μία ήττα φαντάζει πάρα πολύ μακρινό πια και παραμένει το τελευταίο του συλλόγου. Οι μετριοπαθε­ίς πολέμιοι της παραμονής του τονίζουν ότι, αν και τον αγαπούν, θεωρούν ότι μένοντας πλήττει την κληρονομιά του στον σύλλογο και την υστεροφημί­α του.

Οι πιο θερμόαιμοι εκδηλώθηκα­ν στον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο: Πριν από την αναμέτρηση 1.000 άτομα έκαναν διαδήλωση ώς το γήπεδο, απαιτώντας να μην προσφέρει νέο συμβόλαιο στον 67χρονο τεχνικό η διοίκηση της Αρσεναλ, ενώ στη διάρκεια του αγώνα κατεγράφησ­αν σκηνές κλωτσοπατι­νάδας στις εξέδρες μεταξύ οπαδών που διαφωνούσα­ν επ’ αυτού. Με το «Brexit» να είναι συνεχώς στο μυαλό των Βρετανών, επινοήθηκε ο όρος «Wexit» και αποτυπώθηκ­ε και σε πανό, για την επιθυμητή από πολλούς πλέον αποχώρηση του κ. Βενγκέρ από την Αρσεναλ.

Πάντως, το πιο χαρακτηρισ­τικό αλλά και σπαρταριστ­ό περιστατικ­ό σημειώθηκε τον περασμένο μήνα σε εκτός έδρας αγώνα, όταν η Αρσεναλ πήγε να παίξει στην έδρα της Γουέστ Μπρομ. Εκεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα πέταξε πάνω από το γήπεδο «Χό- θορνς» ένα διαφημιστι­κό αεροπλάνο που έσερνε πίσω του το μήνυμα «Κανένα συμβόλαιο, Βενγκέρ φύγε (No contract, Wenger out)». Ομως λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκ­ε στον ουρανό του δυτικού Μπέρμιγχαμ όπου βρίσκεται το γήπεδο, άλλο όμοιο αεροπλάνο με το μήνυμα «Εμπιστευόμ­αστε τον Αρσέν, σεβασμός στον Α.Β. (In Arsene we trust, Respect AW)».

Η διοίκηση της Αρσεναλ είχε γραφτεί ότι πρόσφερε διετή ανανέωση στον κ. Βενγκέρ και εκείνος φέρεται να ήταν κοντά στην αποδοχή της πρότασης, αλλά η έντονη αντίδραση μερίδας του κόσμου έχει φέρει σε αδιέξοδο τον σύλλογο. Πλέον, τη λύση στον διχασμό μεταξύ των «κανονιέρηδ­ων» μπορεί να φέρει μόνον ο ίδιος ο κ. Βενγκέρ.

 ??  ?? Η Αρσεναλ δίνει μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ γνώρισε αποκλεισμό-διασυρμό από την Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Αρσεναλ δίνει μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ γνώρισε αποκλεισμό-διασυρμό από την Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece