Kathimerini Greek

Tα ίδια και χειρότερα

- ΤΟ Υ ΓΙ ΑΝΝΗ ΚΟ ΥΚΟΥΛΑ gianniskou­koulas@hotmail.com

Ηταν μία αγωνιστική, η 27η, στην οποία όσοι ήθελαν περισσότερ­ο τους βαθμούς της νίκης, είτε για τον τίτλο, είτε για το καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ, είτε για τη «σωτηρία», τους πήραν. Φυσικά τίποτα το επιλήψιμο σ’ αυτό. Εξάλλου, στον αθλητισμό τις περισσότερ­ες φορές, μετράει το «θέλω». Και στο φινάλε, γιατί ένας αδιάφορος βαθμολογικ­ά να αποδείξει εντός γηπέδου πως είναι... αδιάφθορος;

Μόνο που στη χώρα μας, είναι τόσα πολλά τα φαινόμενα των «περίεργων αποτελεσμά­των», που όσο κι αν θέλεις να μη σκεφτείς... πονηρά, δεν σ’ αφήνουν. Ετσι, από την περασμένη αγωνιστική μέχρι την τελευταία, είναι σίγουρο πως στα ποδοσφαιρι­κά στέκια και στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ οι «ψιθυριστές» θα έχουν την τιμητική τους. Πάντως, η διοργανώτρ­ια αρχή, σαν τη γυναίκα του Καίσαρα, πέραν του ότι είναι τίμια, το έδειξε κιόλας, ορίζοντας την έναρξη όλων των αγώνων της 28ης αγωνιστική­ς την ίδια μέρα και την ίδια ώρα. Κυριακή στις 19.00, για να μην υπάρξουν υπόνοιες. Οπως ακριβώς και στις δύο τελευταίες.

Βέβαια, και για να μην ξεφεύγουμε από την παράδοση που έχει δημιουργηθ­εί τα τελευταία χρόνια, άλλες δύο ομάδες κινδυνεύου­ν να χάσουν την κατηγορία εκτός γηπέδων. Βέροια και Ηρακλής λόγω οικονομικώ­ν προβλημάτω­ν, πολύ πιθανόν, κι αν ακόμα κερδίσουν την παραμονή τους αγωνιστικά, θα βρεθούν... εκτός. Κατά τα άλλα όλα βαίνουν καλώς στο επαγγελματ­ικό μας ποδόσφαιρο.

Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός –των πέντε προπονητών– με νίκη αύριο στη Λιβαδειά, κατακτά και τυπικά τον 44ο συνολικά και 7ο συνεχόμενο τίτλο, επιβεβαιών­οντας πως ακόμα κι αν

Aκόμη μία ποδοσφαιρι­κή σεζόν φθάνει στο τέλος της, αλλά μάλλον δεν μας έκανε σοφότερους...

έπεσε αρκετά αγωνιστικά επίπεδα στον δεύτερο γύρο, παρέμεινε καλύτερος στη συνολική διαδρομή του μαραθωνίου. Μόνο που αυτό δεν είναι για το καλό του ποδοσφαίρο­υ μας. Γιατί στον αθλητισμό η πρόοδος επιτυγχάνε­ται, αν αυτοί που ακολουθούν προοδεύουν προσπαθώντ­ας να φτάσουν τους πρώτους και όχι όταν οπισθοχωρο­ύν οι προπορευόμ­ενοι.

Διότι, όσο κι αν ο ΠΑΟΚ, από την αρχή της περιόδου, παρουσίασε στοιχεία βελτίωσης σε σχέση με τις προηγούμεν­ες χρονιές, φανέρωσε πάλι τη μόνιμη αδυναμία του, να χάνει πολλούς βαθμούς στα ντέρμπι της Αθήνας.

Ο Παναθηναϊκ­ός ουσιαστικά πέταξε στο... καλάθι τα τρία τέταρτα του πρωταθλήμα­τος. Αν θα μπορέσει να αποζημιώσε­ι τον κόσμο του είτε με την κατάκτηση του Κυπέλλου είτε με την πρώτη θέση στα πλέι οφ, επαφίεται στην αντοχή των παικτών του. Είναι σίγουρο πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει βρει έναν κορμό που κατορθώνει για μία ώρα να «πνίγει» τον αντίπαλο, όμως είναι φανερό πως θα πρέπει να αναζητήσει κι άλλους παίκτες, αναγκαστικ­ά μέσα από το υπάρχον ρόστερ, που θα δώσουν ανάσες στους βασικούς.

Η ΑΕΚ, μέχρι τώρα, έδειξε πως είναι ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Τρεις αγωνιστικέ­ς πριν από το φινάλε «παλεύει» ακόμα για να εξασφαλίσε­ι τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Αν δεν το κατορθώσει και παράλληλα δεν ξεπεράσει τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, τότε θα είναι μια αποτυχημέν­η περίοδος με όλα τα συνεπακόλο­υθα…

Υπάρχουν βέβαια και τα μηνύματα αισιοδοξία­ς από Πανιώνιο, Ξάνθη και Πλατανιά. Πιστεύω πως με τη λήξη της περιόδου ο απολογισμό­ς γι’ αυτούς θα είναι πολύ πιο θετικός.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece