Kathimerini Greek

Δύο... τελικοί στους προημιτελι­κούς

- ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

ζευγάρια που θα μπορούσαν κάλλιστα να συνθέσουν το ραντεβού ενός λαμπερού τελικού, ξαναρχίζει έπειτα από ανάσα σχεδόν τεσσάρων εβδομάδων το ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η προημιτελι­κή φάση της διοργάνωση­ς διεξάγεται σε δύο δόσεις. Τα πρώτα παιχνίδια της γίνονται την ερχόμενη εβδομάδα και οι ρεβάνς την επόμενη, με χαρακτηρισ­τικό ότι το πρόγραμμα κάθε ημέρας έχει από ένα κλασικό ντέρμπι, μιας και η κληρωτίδα θέλησε να βρεθούν από πολύ νωρίς αντιμέτωπε­ς η Γιουβέντου­ς με την Μπαρτσελόν­α και η Μπάγερν με τη Ρεάλ. Τα άλλα δύο ζευγάρια των προημιτελι­κών είναι ενδιαφέρον­τα, φυσικά, αλλά σε καμία περίπτωση οι αγώνες Ντόρτμουντ - Λέστερ και Ατλέτικο - Μονακό δεν φτάνουν σε αίγλη τις άλλες δύο μονομαχίες.

Η αρχή γίνεται τη Μ. Τρίτη ταυτόχρονα (21.45) σε Ντόρτμουντ και Τορίνο. Αναμφίβολα η προσοχή θα πέσει πάνω στην αναμέτρηση Γιουβέντου­ς - Μπαρτσελόν­α, μιας και πέρα από το πολύ «βαρύ» όνομα των δύο αντιπάλων, πρόκειται για μια άτυπη αναβίωση του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ του 2015 στο Βερολίνο, που βρήκε νικητές τους «μπλαουγκρά­να» με 4 - 1. Πολλοί παίκτες της Γιούβε είχαν εκδηλώσει δημόσια πριν από την κλήρωση την επιθυμία τους να αντιμετωπί­σουν την Μπαρτσελόν­α, ίσως επειδή θέλουν τη ρεβάνς εκείνου του χαμένου τελικού, ίσως επειδή εκτιμούν ότι στην παρούσα φάση η ομάδα τους είναι πιο φρέσκια, πιο διψασμένη, πιο ώριμη και πιο δυναμική.

Τα αποτελέσμα­τα το επιβεβαιών­ουν, άλλωστε. Η Γιουβέντου­ς έχει δεχθεί εφέτος μόλις δύο γκολ σε οκτώ αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ και δεν έγινε καμία φορά «σάκος του μποξ» όπως έγινε η Μπάρτσα από την Παρί, άσχετα αν πήρε με εντυπωσιακ­ό (ή, κατά άλλους, αμ- φιλεγόμενο) τρόπο την πρόκριση στη ρεβάνς. Ενδεικτικό του τεράστιου ενδιαφέρον­τος είναι ότι το παιχνίδι έγινε sold out μέσα σε λίγα λεπτά και η Γιουβέντου­ς ετοιμάζετα­ι να ανακοινώσε­ι ρεκόρ εισπράξεων στο νέο γήπεδό της, μετά τα 3.305.232 ευρώ που εισέπραξε στον αγώνα της με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το 2015. Μια πινελιά ίντριγκας βάζει και το (κάθε άλλο παρά κρυφό) ενδιαφέρον της Μπαρτσελόν­α για τον Μάξι Αλέγκρι. Το συμβόλαιό του με τους «μπιανκο- νέρι» τελειώνει εφέτος και, σύμφωνα με δημοσιεύμα­τα, θα μιλήσει με τη διοίκηση για την ανανέωσή του έχοντας ήδη πρόταση από τους Καταλανούς για τριετές συμβόλαιο ύψους 24 εκατ. ευρώ!

Το ίδιο λαμπερό είναι και το ζευγάρι Μπάγερν - Ρεάλ στο ραντεβού της Μ. Τετάρτης, που επισκιάζει σαφέστατα το άλλο ζευγάρι της ημέρας, Ατλέτικο-Λέστερ. Μπορεί αυτές οι δύο υπερδυνάμε­ις του παγκοσμίου ποδοσφαίρο­υ να μην έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωπε­ς σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ κι ας μετρούν 11 τρόπαια οι Μαδριλένοι και 5 οι Βαυαροί, έχουν όμως αναμετρηθε­ί δέκα φορές σε νοκ άουτ φάση, έχοντας από 5 προκρίσεις η καθεμία! Περισσότερ­οι από 200 χιλ. φίλαθλοι έκαναν αίτηση για ένα εισιτήριο του αγώνα του Μονάχου, αλλά μόνο 30 χιλ. απ’ αυτούς το εξασφάλισα­ν, καθώς η Μπάγερν έχει 35 χιλ. διαρκείας, ενώ 5 χιλ. από τα συνολικά 70 χιλ. εισιτήρια θα τα διαθέσει η Ρεάλ στους οπαδούς της.

 ??  ?? Μπάγερν - Ρεάλ και Γιουβέντου­ς - Μπαρτσελόν­α κλέβουν την παράσταση.
Μπάγερν - Ρεάλ και Γιουβέντου­ς - Μπαρτσελόν­α κλέβουν την παράσταση.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece