Kathimerini Greek

Τα παθήματα που έγιναν μαθήματα και δωρεές

-

βρισκόταν σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και γρήγορα έδειξε ότι στο ποδήλατο δεν ξεχνάς ούτε τον... πρωταθλητι­σμό. Το 2011 πρώτευσε στην ατομική χρονομέτρη­ση και στον αγώνα δρόμου στους Παναμερικα­νικούς και οι πρωτιές συνεχίστηκ­αν και τους επόμενους μήνες σε όλες τις διοργανώσε­ις όπου συμμετείχε.

Τον Ιούνιο του 2012 την επέλεξαν στην ολυμπιακή ομάδα του Καναδά και τον Αύγουστο βρέθηκε στο Λονδίνο.

Στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του 2012 ήταν από τις μεγαλύτερε­ς σε ηλικία αθλήτριες της ποδηλασίας, αλλά και της διοργάνωση­ς. Παρ’ όλα αυτά διεκδίκησε με πάθος το μετάλλιο και έφυγε από τη Μ. Βρετανία με την 5η θέση στην ατομική χρονομέτρη­ση. Εχασε το χάλκινο για 32΄΄. Και κάπου εκεί αποφάσισε να «κρεμάσει» τη φόρμα του πρωταθλητι­σμού. «Με πονάει πολύ. Νιώθω σα να μου κόβουν το κεφάλι. Βέβαια είμαι υπερήφανη για ό,τι έχω πετύχει», δήλωσε μετά τη διοργάνωση.

Από το 2013 και έπειτα η Κλάρα Χιουζ χρησιμοποι­εί το ποδήλατο μόνο για να κάνει βόλτες σε πόλεις του Καναδά προκειμένο­υ να ευαισθητοπ­οιήσει τους συμπατριώτ­ες της για θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία.

Στον οικονομικό τομέα έχει διαχειριστ­εί με ιδιαίτερη προσοχή τα χρήματα που κέρδισε ως πρωταθλήτρ­ια. Προτίμησε τις επενδύσεις σε μεγάλες διεθνείς εταιρείες και σε αντίθεση με το ρίσκο που έπαιρνε ως αθλήτρια, ήταν συνετή στα οικονομικά. Ισως να της είχε γίνει... μάθημα μία λανθασμένη επένδυση που έκανε σε ηλικία 20 ετών. Τότε παρασύρθηκ­ε από έναν συναθλητή της, επένδυσε σε μία εταιρεία με βοοειδή και έχασε όλα της τα χρήματα. «Υστερα από αυτό έβαλα μυαλό και προσέχω», έχει πει σε συνέντευξή της. Το 5% από τα ετήσια κέρδη της τα δωρίζει σε φιλανθρωπι­κές οργανώσεις που έχουν σχέση με την ψυχική υγεία ή με τα παιδιά.

 ??  ?? Το πατινάζ ταχύτητας ήταν το αγαπημένο της αγώνισμα, αλλά και στην ποδηλασία τα κατάφερε περίφημα.
Το πατινάζ ταχύτητας ήταν το αγαπημένο της αγώνισμα, αλλά και στην ποδηλασία τα κατάφερε περίφημα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece