Kathimerini Greek

Μια «σφαίρα» στον πάγο...

-

η Κλάρα Χιουζ ανακάλυψε το πατινάζ ταχύτητας, το άθλημα που της άρεσε περισσότερ­ο απ’ όλα. Πρωταγωνίσ­τησε σε παγκόσμια πρωταθλήμα­τα και εθνικές διοργανώσε­ις και προετοιμάσ­τηκε με τον καλύτερο τρόπο για τους Χειμερινού­ς Ολυμπιακού­ς του 2006. Λίγους μήνες πριν από την Τελετή Εναρξης, παρόλο που δεν της είχε γίνει πρόταση, ανακοίνωσε ότι δεν θέλει να γίνει σημαιοφόρο­ς της χώρας της στη διοργάνωση του Τορίνο.

Στην Ιταλία η Κλάρα Χιουζ κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 5.000 μ. και ασημένιο στο πουρσουίτ. Στα 3.000 μ. πλασαρίστη­κε στην ένατη θέση. Το πριμ για το χρυσό μετάλλιο η αθλή- τρια το δώρισε στην παγκόσμια οργάνωση «Right To Play», η οποία βοηθάει στην εκπαίδευση παιδιών που έχουν ανάγκη.

Το 2008 η Κλάρα Χιουζ βρέθηκε στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του Πεκίνου (θερινοί). Δεν πήρε μέρος στη διοργάνωση. Η θέση με το όνομά της βρισκόταν στην κερκίδα Τύπου. Για λογαριασμό του CBC σχολίασε τους αγώνες ποδηλασίας.

Την επόμενη χρονιά η ολυμπιονίκ­ης πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στα 10.000 μ. με 14.19.73, το οποίο κατέρριψε ένα χρόνο αργότερα (στους Ολυμπιακού­ς) η Μαρτίνα Σαμπλίκοβα, αλλά ακόμη και σήμερα παραμένει εθνικό ρεκόρ στον Καναδά. Η επόμενη πρόκληση για την Κλάρα Χιουζ ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2010, του Βανκούβερ. Στην παραθαλάσσ­ια πόλη του Καναδά η πρωταθλήτρ­ια εισήλθε στην Τελετή Εναρξης ως σημαιοφόρο­ς της χώρας της. Στον αγωνιστικό τομέα ήρθε πέμπτη στα 3.000 μ., ενώ στα 5.000 μ. ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου. Το χάλκινο μετάλλιο του Βανκούβερ ήταν και το τελευταίο ολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα της Κλάρα Χιουζ. Η... δίψα της, όμως, για πρωταθλητι­σμό δεν είχε κορεστεί. Ετσι, το 2010 ανακοίνωσε ότι θα επέστρεφε στην αγωνιστική δράση και θα διεκδικούσ­ε την πρόκριση στην ποδηλασία για τους Ολυμπιακού­ς του Λονδίνου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece