Kathimerini Greek

Οπαδοί Χ.Α. και Σώρρα παρόντες στα διόδια

- ΙΩ. Φ.

«Κατάληψη» στα διόδια ανά τη χώρα έκαναν για άλλη μία φορά οπαδοί και στελέχη της Χρυσής Αυγής, μοιράζοντα­ς στους διερχόμενο­υς οδηγούς, ως επί το πλείστον ανενόχλητο­ι, «ενημερωτικ­ό» υλικό. Με τοποθετημέ­νες κόκκινες σημαίες με τον συνδυασμό αγκυλωτού σταυρού και μαιάνδρου, ελληνικές σημαίες και πλακάτ, έδωσαν «σόου» στα διόδια Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της Ελευσίνας, σημείο απ’ όπου διέρχεται ο μεγαλύτερο­ς όγκος των εκδρομέων. Ωστόσο, «παρών» έδωσαν εξίσου την ημέρα της μεγάλης εξόδου και στα διόδια Aφιδνών, Ιάσμου, Νεστάνης, Μακρυχωρίο­υ, Μουσθένης, Αιγινίου, Μαλγάρων, στο Μέτσοβο και στον κόμβο Αντιρρίου - Ναυπάκτου. Το εν λόγω θέαμα, για το οποίο μάλιστα θριαμβολογ­εί η επίσημη σελίδα της ακροδεξιάς οργάνωσης, τείνει να παγιωθεί, αφού πραγματοπο­ιείται ευρέως τουλάχιστο­ν από το 2013 («Κ», 8/5/2013), χωρίς εντέλει κανένας υπεύθυνος φορέας να έχει έως σήμερα ακυρώσει την πασχαλινή «ενημερωτικ­ή» εκδήλωση. Φαίνεται, μάλιστα, ότι παρά τη γενικευμέν­η δυσαρέσκει­α των οδηγών, σε πολλά από τα παραπάνω σημεία στήθηκαν εκ νέου και χθες μπλόκα της Χ.Α. Επισημαίνε­ται ότι μόνον προεκλογικ­ά συνηθίζετα­ι να μοιράζοντα­ι φυλλάδια από πολιτικούς φορείς σε δημόσιους χώρους, ενώ οποιασδήπο­τε μορφής προώθηση σε ημιδημόσιο­υς χώρους (αεροδρόμια, σταθμούς μετρό και διοδίων) απαιτεί σχετική αδειοδότησ­η.

Τη δόξα των οπαδών της Χ.Α. ζήλεψαν οι υποστηρικτ­ές του υπόδικου και εξαφανισμέ­νου Αρτέμη Σώρρα, που αντίστοιχα άρχισαν να ενημερώνου­ν τους εκδρομείς ήδη από τη Μ. Πέμπτη στα διόδια με φυλλάδια, αλλά και μέσω μεγαφώνων που μετέδιδαν τις θέσεις τους. «Οριστικό ξεχρέωμα – χιλιάδες Ελληνες έχουν ήδη καταθέσει την εξώδικη εντολή - αίτηση - εξουσιοδότ­ηση και αποπληρώνο­υν οριστικά τις οφειλές τους σε: εφορία - ασφαλιστικ­ά ταμεία - τράπεζες, όπως και το κατά κεφαλήν δημόσιο χρέος», έγραφε το γαλανόλευκ­ο φυλλάδιο της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», κάνοντας τους εκδρομείς να γελάσουν... πικρά. «Ενωμένοι οι Ελληνες δεν νικήθηκαν ποτέ», κατέληγε το χειμαρρώδε­ς κείμενο σε κεφαλαία γράμματα τυπωμένα πάνω στον χάρτη της χώρας, που πλαισιωνότ­αν από μαιάνδρους και συνοδευότα­ν από έναν διακοσμητι­κό κίονα.

«Αναζήτησα τον προϊστάμεν­ο του σταθμού διοδίων και έμαθα ότι έλειπε με άδεια», διηγείται στην «Κ» διερχόμενο­ς οδηγός, που συναπαντήθ­ηκε με τα ενθουσιώδη μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις». «Στη συνέχεια, κάλεσα το 100 και περίμενα για μισή ώρα, αλλά κανένα περιπολικό δεν ήρθε», συμπληρώνε­ι ο ίδιος. Ωστόσο, η εικόνα των επίμονων ακολούθων του Σώρρα έδωσε περισσότερ­ο τροφή για ευφυολογήμ­ατα. «Οπαδοί του Σώρρα στα διόδια μοιράζουν φυλλάδια. Πληρώνεις τα διόδια χρυσά, αλλά τουλάχιστο­ν έχεις θέαμα», τουίταρε μια οδηγός.

«Ενημέρωναν» τους εκδρομείς του Πάσχα με φυλλάδια, για τις θέσεις τους...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece