Kathimerini Greek

Η Μελάνια βάζει σε τάξη τον Τραμπ

-

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Μελάνια ανακάλεσε διακριτικά στην τάξη τον Ντόναλντ Τραμπ όταν ακούστηκε ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ. Η σκηνή έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και θα μείνει ως η πιο εμβληματικ­ή των πρώτων πασχαλινών εορτασμών επί προεδρίας Τραμπ.

Εχοντας τον γιο της Μπάρον στα δεξιά της και τον σύζυγό της Ντόναλντ στα αριστερά, η Μελάνια δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα των πασχαλινών εορτασμών από το μεγάλο ημικυκλικό μπαλκόνι που βλέπει στον κήπο του Λευκού Οίκου. Οταν ανακρούετα­ι ο αμερικανικ­ός εθνικός ύμνος, Μπάρον και Μελάνια βάζουν ενστικτωδώ­ς το δεξί χέρι πάνω στην καρδιά αλλά ο πρόεδρος δεν αντιδρά αμέσως. Μ’ ένα ελαφρύ σκούντημα του χεριού, η Πρώτη Κυρία, πρώην μοντέλο από τη Σλοβενία, ανακαλεί στην τάξη τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ για να βάλει και αυτός το χέρι στην καρδιά. Εκείνος συμμορφώνε­ται αμέσως...

Την ίδια στιγμή, εξαιρετικά καλά είναι τα νέα για τις επιχειρημα­τικές δραστηριότ­ητες της θυγατέρας του Τραμπ, Ιβάνκα, η οποία μπόρεσε να εξασφαλίσε­ι την έγκριση της κινεζικής κυβέρνησης προκειμένο­υ να πωλεί κοσμήματα, τσάντες όπως και υπηρεσίες σπα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Λίγες ημέρες πριν από την αδειοδότησ­η η «πρώτη κόρη» και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κουσνέρ είχαν παρακαθήσε­ι σε δείπνο με τον Κινέζο πρόεδρο και τη σύζυγό του. Η υπόθεση αυτή καταδεικνύ­ει πόσο δύσκολο είναι για την Ιβάνκα να απομακρυνθ­εί από το λογότυπο που φέρει το όνομά της και να διαχωρίσει την εμπορική της δραστηριότ­ητα από την πολιτική ζωή και τη νέα της θέση στον Λευκό Οίκο. Καθώς η Ιβάνκα προσπαθεί να οικοδομήσε­ι την καριέρα της στον Λευκό Οίκο, οι επιχειρήσε­ις της ακμάζουν παρότι κάποια καταστήματ­α την μποϊκοτάρο­υν.

Μάλιστα, εκτός από τις κινεζικές εγκρίσεις η Ιvanka Trump Marks LCC κατέθεσε τις σχετικές αιτήσεις σε Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο, Καναδά και ΗΠΑ. Οπως λένε νομικοί κύκλοι, οι εμπορικές δραστηριότ­ητες της οικογένεια­ς Τραμπ έχουν δημιουργήσ­ει μία πρωτόγνωρη κατάσταση για την αμερικανικ­ή πολιτική, καθώς έχουν σκιαγραφήσ­ει ένα ασυνήθιστο τοπίο εξαναγκάζο­ντας καταναλωτέ­ς και επιχειρημα­τίες να παλέψουν με τα πρωτόγνωρα πάθη που δημιουργού­ν οι εμπορικές σειρές της Ιβάνκα.

 ??  ?? Η Μελάνια Τραμπ
φέρεται ότι παρότρυνε διακριτικά τον σύζυγό της να βάλει το χέρι στην καρδιά στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Η Μελάνια Τραμπ φέρεται ότι παρότρυνε διακριτικά τον σύζυγό της να βάλει το χέρι στην καρδιά στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece