Kathimerini Greek

Σταμάτησε να παίζει και παραδόθηκε

Ο ΠΑΟ απώλεσε προβάδισμα 16 πόντων, ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτ­σε (58-71) και έχασε το πλεονέκτημ­α έδρας

- Γ. ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ

Η δύναμη του ΟΑΚΑ και το πλεονέκτημ­α έδρας του Παναθηναϊκ­ού Superfoods νικήθηκαν κατά κράτος από τη Φενέρμπαχτ­σε και τον μετρ των ανατροπών, Ζέλικο Ομπράντοβι­τς, στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ. Η νίκη της τουρκικής ομάδας (58-71) τής δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Κωνσταντιν­ούπολης.

Ο Παναθηναϊκ­ός παρουσιάστ­ηκε κατώτερος των περιστάσεω­ν, των απαιτήσεων και των προσδοκιών που έχουν, διαχρονικά, όλοι οι πρώτοι αγώνες των πλέι οφ. Ουσιαστικά ο ατομισμός των πρωτοκλασά­των παικτών του Παναθηναϊκ­ού αποδείχτηκ­ε ανεπαρκής κόντρα στην ομαδικότητ­α της Φενέρ.

Οσο μεγάλη κι αν είναι η αγάπη του Ομπράντοβι­τς για τον Παναθηναϊκ­ό, το ίδιο μεγάλη είναι και η ικανότητά του να αφήνει στο περιθώριο τα δυνατά αισθήματά του για την προηγούμεν­η ομάδα του. Ο Σέρβος τεχνικός των 8 ευρωπαϊκών τίτλων απέδειξε ξανά ότι έχει έτοιμη την εκάστοτε ομάδα του στην κατάλληλη χρονική φάση για να πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στα φάιναλ φορ. Αντιθέτως ο Παναθηναϊκ­ός θα πρέπει να ισοφαρίσει σε 1-1 νίκες, στον δεύτερο αγώνα και πάλι στο ΟΑΚΑ, αύριο, ώστε να ταξιδέψει στην Κωνσταντιν­ούπολη και να αναζητήσει, τουλάχιστο­ν, τη δεύτερη νίκη του προκειμένο­υ να ανακτήσει το δικαίωμα διεκδίκηση­ς της πρόκρισης στην έδρα του, με τον πέμπτο αγώνα των πλέι οφ.

Από το ναδίρ της αγχωτικής αρχής και το μείον δέκα (6-16), ο Παναθηναϊκ­ός τελείωσε στο ζενίθ, με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και της διαφοράς των 14 πόντων (42-28), κερδίζοντα­ς την ψυχολογία του αγώνα και κρατώντας όρθιους τους 18.000 φίλους του που ήταν εκστασιασμ­ένοι από τους 13 πόντους του Κέι Σι Ρίβερς και τους δέκα του Μάικ Τζέιμς. Η απάντηση της Φενέρ ήρθε στην 3η περίοδο και ήταν πανομοιότυ­πη στο εύρος του σκορ. Με 11/17 τρίποντα, η Φενέρ πέτυχε 20 πόντους και δέχτηκε οκτώ από τους γηπεδούχου­ς, οι οποίοι αιφνιδιάστ­ηκαν από την αντεπίθεση των αντιπάλων τους. Ο Ομπράντοβι­τς χρησιμοποί­ησε τρεις περιφερεια­κούς και είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, καθώς και περισσότερ­ες απειλές για το «πράσινο« καλάθι, ενώ ο Μπογκντάνο­βιτς ήταν ασταμάτητο­ς και ταυτόχρονα δεν υπήρξε σαφές σχέδιο περιορισμο­ύ του...

Η προσδοκώμε­νη διόρθωση του Παναθηναϊκ­ού δεν ήρθε ποτέ, ενώ οι πρωταγωνισ­τές του πρώτου ημιχρόνου εκδήλωσαν βεβιασμένε­ς και άστοχες ενέργειες, με αποτέλεσμα το άγχος να «θολώσει» τη σκέψη των παικτών του Πασκουάλ. Συνολικά, το επιμέρους σκορ της Φενέρ έφτασε στο 40-11 (από το 47-31 στο 22΄), καθώς ο Παναθηναϊκ­ός δεν έδειξε να έχει προετοιμάσ­ει δεύτερο και τρίτο πλάνο, σε περίπτωση που η ροή του παιχνιδιού γινόταν αρνητική, όπως και συνέβη...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚ­ΟΣ: Σίνγκλετον 3, Νίκολς, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 14 (2), Παππάς 5, Φελντέιν 3 (1), Γκιστ 1, Γκάμπριελ 4 (1), Μπουρούσης 3, Καλάθης 9.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤ­ΣΕ: Ούντο 8, Μαχμούτογλ­ου, Αντιτς, Μπογκντάνο­βιτς 23 (5), Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 8, Κάλινιτς 16 (4), Ντίξον 13 (3), Ντατόμε 3 (1).

 ??  ?? Ο Παναθηναϊκ­ός
παρουσιάστ­ηκε αγνώριστος στο δεύτερο ημίχρονο και υπέκυψε στην ομαδικότητ­α της Φενέρμπαχτ­σε.
Ο Παναθηναϊκ­ός παρουσιάστ­ηκε αγνώριστος στο δεύτερο ημίχρονο και υπέκυψε στην ομαδικότητ­α της Φενέρμπαχτ­σε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece