Kathimerini Greek

Παρούσα η Μαδρίτη στους ημιτελικού­ς

-

Χέρι χέρι πέρασαν στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ οι δύο ομάδες της Μαδρίτης, στην κόψη του ξυραφιού (4-2 στην παράταση) η Ρεάλ απέναντι στην Μπάγερν και χαλαρά η Ατλέτικο με το 1-1 στο Λονδίνο κόντρα στη Λέστερ. Η «βασίλισσα» είχε προίκα τη νίκη της με 2-1 στο Μόναχο, μπήκε ορμητικά και έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο για να «καθαρίσει» την πρόκριση, αλλά η Μπάγερν είναι... Μπάγερν και έδειξε την κλάση της. Πίεσε, απείλησε, άνοιξε το σκορ με (αυστηρό) πέναλτι του Λεβαντόφσκ­ι στο 53΄, ισοφαρίστη­κε με κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 76΄ και στο επόμενο λεπτό απάντησε από... σπόντα με το αυτογκόλ του Ράμος, φέρνοντας την πρόκριση στα ίσα. Η αποβολή του Βιδάλ στο 84΄ άλλαξε τις ισορροπίες χωρίς να το αξιοποιήσε­ι η Ρεάλ στην κανονική διάρκεια του αγώνα, παρά μόνο στην παράταση. Εκεί ο Ρονάλντο πήρε τη «βασίλισσα» από το χέρι και με δύο γκολ (105΄, 110΄) έκοψε τα όποια όνειρα της Μπάγερν. Ο Ασένσιο στο 112΄ έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στοτυς Βαυαρούς. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Nάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Μαρσέλο, Κρόος (115΄ Κόβασιτς), Μόντριτς, Κασεμίρο, Ισκο (71΄ Βάσκες), Μπενζεμά (64΄ Ασένσιο), Ρονάλντο.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Λαμ, Αλάμπα, Χούμελς, Μπόατενγκ, Αλόνσο (75΄ Μίλερ), Βιδάλ, Αλκάνταρα, Ρόμπεν, Ριμπερί (71΄ Κόστα), Λεβαντόφσκ­ι (88΄ Κίμιχ).

Στο Λονδίνο, η υπομονή της Λέστερ τη βοήθησε να αποφύγει την ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης. αλλά δεν ήταν αρκετή για να γεφυρώσει τη μεγάλη διαφορά κλάσης ώστε να κρατηθεί έως το τέλος «ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης. Οι Μαδριλένοι ήλεγξαν τον ρυθμό, προηγήθηκα­ν στο 26΄ με κεφαλιά του Σαούλ και ενώ ουσιαστικά η πρόκριση είχε κριθεί σε συνδυασμό με το υπέρ τους 1-0 στην Ισπανία, οι επίμονοι Αγγλοι πήραν το ρίσκο τους, ισοφάρισαν στο 66΄ με τον Βάρντι, όμως δεν είχαν τρόπο να πετύχουν άλλα δύο γκολ για να προκριθούν.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν (84΄ Αμαρτέι), Μπεναλουάν (46΄ Τσίλγουελ), Φουκς, Μαχρέζ, Ντρινκουότ­ερ, Εντιντί, Ολμπράιτον, Βάρντι, Οκαζάκι (46΄ Ουγιόα).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ομπλακ, Χουάνφραν (55΄ Ερνάντεζ), Σάβιτς, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς (74΄ Κορέα), Χιμένεθ, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (69΄ Τόρες), Γκριεζμάν.

Την πίστη του σε μια νέα «ρεμον- τάδα» (δηλαδή «ανατροπή») διατράνωσε χθες ο τεχνικός της Μπαρτσελόν­α, Λουίς Ενρίκε, ενόψει της αποψινής ρεβάνς της νίκης με 3-0 της Γιουβέντου­ς επί των Καταλανών τη Μεγάλη Τρίτη. Ο Λουίς Ενρίκε ελπίζει σε μια επανάληψη του θαύματος, που συνιστούσε στον προηγούμεν­ο γύρο η ανατροπή του 4-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν με νίκη 6-1 στη ρεβάνς, και εξήγησε πώς θα γίνει αυτό.

«Ο αντικειμεν­ικός στόχος μας είναι να πετύχουμε πέντε γκολ. Πρέπει να κάνουμε επιθέσεις, επιθέσεις, επιθέσεις! Και αν κάποια στιγμή χαλαρώσουμ­ε λίγο, πρέπει να αρχίσουμε πάλι την επίθεση», είπε ο Ισπανός προπονητής. Από την πλευρά της, η Γιουβέντου­ς έχει την αυτοπεποίθ­ηση ενός φαβορί που βασίζεται στην άμυνα και χτυπάει σαν κόμπρα στην επίθεση. Ιδιαίτερες θα είναι οι συνθήκες στον άλλο προημιτελι­κό απόψε, στο Μονακό - Ντόρτμουντ, με την UEFA να λαμβάνει επιπλέον μέτρα ασφαλείας μετά τις εκρήξεις πλάι στο λεωφορείο της γερμανικής ομάδας τη Μεγάλη Τρίτη.

 ??  ?? Ο Κριστιάνο Ρονάλντο
με τα τρία γκολ που σημείωσε έστειλε τη Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικού­ς του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τα τρία γκολ που σημείωσε έστειλε τη Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικού­ς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece