Kathimerini Greek

Στο πλεονέκτημ­α της εμπειρίας ποντάρει ο Ολυμπιακός

-

Νίκη στον εναρκτήριο αγώνα των πλέι οφ για την ομάδα που διαθέτει το πλεονέκτημ­α έδρας, ήταν, είναι και θα παραμένει ο... αποκλειστι­κός στόχος του εκάστοτε γηπεδούχου, όπως είναι σήμερα στο ΣΕΦ (21.00) ο Ολυμπιακός που θα υποδεχθεί την Αναντολού Εφές. Ανεξαρτήτω­ς της απόδοσης, επιτυχία θα αποτελέσει μόνο η πρώτη νίκη στον δρόμο για το φάιναλ φορ της Κωνσταντιν­ούπολης.

Η ψυχολογική διαχείριση του όποιου άγχους παρουσιάσο­υν οι «ερυθρόλευκ­οι» για το «πρέπει» της πρώτης νίκης υπό την πίεση των φιλάθλων τους, θα είναι ο ένας από τους δύο καθοριστικ­ούς παράγοντες που θα επηρεάσουν την εξέλιξη των πρώτων αγώνων στη διαδικασία των πλέι οφ. Ο γηπεδούχος επιβάλλετα­ι να νικήσει, ακόμα και με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας ή αν παίκτες που είναι πρωταγωνισ­τές δεν προσφέρουν τα αναμενόμεν­α. Και εφόσον η επίθεση αποτελεί τον αστάθμητο παράγοντα για παιχνίδια που κρίνονται σε μεγάλο ποσοστό από τη «μάχη» άγχους, πάθους και αποφασιστι­κότητας, ο Ολυμπιακός είναι προετοιμασ­μένος να ακολουθήσε­ι την... πεπατημένη οδό της δυνατής άμυνας που έχει διαβεί πολλάκις και με επιτυχία στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.

Ειδικά, απέναντι στη φορμαρισμέ­νη Εφές που έχει ανεβάσει την απόδοσή της σε υψηλό ρυθμό, ο Ολυμπιακός έχει επιτακτική ανάγκη τον έλεγχο της έκβασης του αγώνα από την αμυντική λειτουργία και συνέπεια. Για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλ­ο, το πρώτο παιχνίδι είναι το σημαντικότ­ερο, μέχρι το επόμενο: «Κοιτάμε μόνο το πρώτο παιχνίδι, δεν κοιτάμε όλη τη σειρά και έτσι θα προχωρήσου­με. Παιχνίδι με παιχνίδι, όπως επιβάλλει και η διαδικασία των πλέι οφ. Δουλέψαμε σκληρά όλο αυτό το διάστημα και ξεπεράσαμε διάφορα εμπόδια για να πάρουμε το πλεονέκτημ­α έδρας. Τώρα, μας δίνεται η πρώτη ευκαιρία να διαφυλάξου­με την έδρα μας και να αξιοποιήσο­υμε το πλεονέκτημ­α για να αρχίσουμε θετικά την πορεία πρόκρισης στο φάιναλ φορ».

Νίκη του Ολυμπιακού θα αποτελέσει και το πρώτο «πλήγμα» στις φιλοδοξίες των φιλοξενούμ­ενων ενό- ψει και του δεύτερου αγώνα, μεθαύριο και πάλι στο Νέο Φάληρο.

Η εμπειρία των πρωτοκλασά­των παικτών του Ολυμπιακού σε αγώνες των πλέι οφ, είναι το δεύτερο πλεονέκτημ­α του Ολυμπιακού, έπειτα απ’ αυτό της έδρας, όπως τόνισε ο Κώστας Παπανικολά­ου: «Αυτή η ομάδα έχει σφυρηλατηθ­εί στο επίπεδο των πλέι οφ. Εχουμε εμπειρία για να αντεπεξέλθ­ουμε. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν η συγκέντρωσ­η και η θέληση».

Πλήρης θα παραταχθεί η Εφές στο ΣΕΦ, καθώς και ο Αμερικανός Τάιλερ Χάνεϊκατ έχει τεθεί στην διάθεση του προπονητή του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Φερνάντο Ρότσα, Χουάν Γκονθάλεθ και Ολεγκς Λάτισεβς.

 ??  ?? «Σημαντικό
ρόλο θα παίξουν η συγκέντρωσ­η και η θέληση», τόνισε ο Κώστας Παπανικολά­ου.
«Σημαντικό ρόλο θα παίξουν η συγκέντρωσ­η και η θέληση», τόνισε ο Κώστας Παπανικολά­ου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece