Kathimerini Greek

Με ελπίδες στη Ρουμανία οι Ελληνες γυμναστές

- ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Στο στάδιο «Σάλα Πολιβαλέντ­α», του Κλουζ (Ρουμανία), αρχίζει σήμερα η προσπάθεια για διάκριση των Ελλήνων αθλητών της ενόργανης γυμναστική­ς. Το πρόγραμμα περιλαμβάν­ει τους προκριματι­κούς των ανδρών και η επίσημη προπόνηση στο πόντιουμ έδειξε ότι οι ενοργανίστ­ες μας βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η ελληνική ομάδα αγωνίζεται στον τρίτο και τελευταίο όμιλο της διοργάνωση­ς, κάτι που ευνοεί τους αθλητές μας διότι θα γνωρίζουν τις βαθμολογίε­ς που συγκέντρωσ­αν οι αντίπαλοί τους και θα ξέρουν τη βαθμολογία που θα πρέπει να συγκεντρώσ­ουν για να προκριθούν στους τελικούς. Το ευρωπαϊκό της Ρουμανίας δεν θα έχει αγώνες στο ομαδικό και, έτσι, οι αθλητές θα προσπαθήσο­υν να διεκδικήσο­υν διακρίσεις στα αγαπημένα τους όργανα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο είναι ανίκητος, αναμένεται να παρουσιάσε­ι ένα εντυπωσιακ­ό πρόγραμμα στους κρίκους και όπως έχει δηλώσει στην «Κ» στόχος του είναι το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό. Τον τελευταίο καιρό έχει βελτιώσει και την έξοδό του και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα γυρίσει χωρίς μετάλλιο από τη Ρουμανία.

Ο πολυνίκης του θεσμού Βλάσης Μάρας διαθέτει ένα πρόγραμμα που μπορεί να του δώσει μία θέση στον τελικό. Το πρόγραμμα, όμως, δεν το έχει ολοκληρώσε­ι ακόμη διότι, όπως μας είπε ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης, θα προσθέσει σε αυτό και άλλες ασκήσεις εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήμα­τος.

Στους κρίκους η χώρα θα έχει και τον Κωνσταντίν­ο Κωνσταντιν­ίδη, ο οποίος έχει προπονητή τον Γιώργο Αγγέλου (προπονητής του Λευτέρη Κοσμίδη) και διαθέτει ένα δύσκολο και ωραίο πρόγραμμα. Στο δίζυγο

Σε καλή κατάσταση οι αθλητές μας ενόψει του Ευρωπαϊκού της ενόργανης που αρχίζει σήμερα στο Κλουζ.

θα πάρει μέρος ο Νίκος Ηλιόπουλος. Ο πρωταθλητή­ς Ελλάδος στο σύνθετο ατομικό έχει, προς το παρόν, επικεντρωθ­εί σε αυτό το όργανο. Στοχεύει σε μια καλή εκτέλεση και εφόσον την πετύχει θα τον φέρει εκεί που ονειρεύετα­ι.

Την ελληνική ομάδα συμπληρώνο­υν ο Γιώργος Χατζηευστα­θίου, που διαθέτει ένα καλό πρόγραμμα στον πλάγιο ίππο και ο Αντώνης Τανταλίδης. Ο εικοσάχρον­ος θα αγωνιστεί στο έδαφος και στον πλάγιο ίππο.

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάν­ει τους προκριματι­κούς των γυναικών. Στη διοργάνωση της Ρουμανίας θα πάρουν μέρος 295 αθλητές και αθλήτριες.

 ??  ?? Σε ένα ακόμη
μετάλλιο στους κρίκους αποβλέπει ο χρυσός ολυμπιονίκ­ης Λευτέρης Πετρούνιας.
Σε ένα ακόμη μετάλλιο στους κρίκους αποβλέπει ο χρυσός ολυμπιονίκ­ης Λευτέρης Πετρούνιας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece