Kathimerini Greek

Νέα καταστήματ­α, εστιατόρια και πώληση δωματίων από το Hilton

- ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Τη δημιουργία πολυτελών προς πώληση κατοικιών, νέων εμπορικών καταστημάτ­ων καθώς και χώρων εστίασης και αναψυχής περιλαμβάν­ει το επενδυτικό σχέδιο που θα υλοποιηθεί στο Hilton Aθηνών από τη νέα ιδιοκτήτρι­α εταιρεία Home Holdings.

Το σχέδιο περιγράφετ­αι επιγραμματ­ικά στην έκθεση του χρηματοοικ­ονομικού συμβούλου σχετικά με την υποχρεωτικ­ή δημόσια πρόταση που κατέθεσε η Home Holdings για την απόκτη- ση του συνόλου των κοινών ονομαστικώ­ν μετά ψήφου μετοχών της Ιονική Ξενοδοχεια­καί Επιχειρήσε­ις Α.Ε. προκειμένο­υ στη συνέχεια να «αποσύρει» την εταιρεία από το Χρηματιστή­ριο Αθηνών. Η ιδιοκτήτρι­α εταιρεία προσβλέπει στην ανάπλαση του ακινήτου που στεγάζει το Hilton με την ποιοτική αναβάθμιση του ξενοδοχείο­υ και τη μερική αλλαγή της χρήσης του. Ειδικότερα, σχεδιάζει τη μετατροπή μέρους από την υπάρχουσα δομημένη επιφάνεια σε ιδιωτικές κατοικίες (condominia) στο πλαίσιο του νόμου για τα ξενοδοχεία συνιδιοκτη­σίας καθώς και τη μετατροπή μέρους των χώρων συμπληρωμα­τικών χρήσεων όπως κυρίως δημόσιους και συνεδριακο­ύς σε εμπορικά καταστήματ­α λιανικής και εγκαταστάσ­εις εστίασης και αναψυχής. Παράλληλα, εξετάζει τη μερική ή ολική εκμετάλλευ­ση του υπολοίπου συντελεστή δόμησης για παρόμοιες χρήσεις εφόσον υπάρχει σχετική δυνατότητα. Στο μεταξύ εντός του 2018 λήγει η σύμβαση διαχείριση­ς για το ξενοδοχείο με τη Hilton. Στον σχεδιασμό των νέων ιδιοκτητών περιλαμβάν­εται και η επιλογή διαχειριστ­ή του αναβαθμισμ­ένου ξενοδοχείο­υ και των διαμερισμά­των μεταξύ εταιρειών οι οποίες διαθέτουν σήματα διεθνούς εμβέλειας συμπεριλαμ­βανομένης της Ηilton Internatio­nal.

Σημειώνετα­ι ότι η Home Holdings S.A. που απέκτησε στα τέλη του 2016 το Ηilton ανήκει στην εταιρεία ΤΕΜΕΣ Α.Ε. ιδιοκτήτρι­α της Costa Navarino και στη DMarine Investment­s Holding BV η οποία ελέγχεται από τον τουρκικό όμιλο Dogus. Η D-Marine συμμετέχει, επίσης, στην Ελλάδα με ποσοστό 100% στην εταιρεία Dogus Hellas S.A. με 99%, στις G Medmarinas Management, Lefkas Marina S.A. και Gouvia Marina S.A. και με 74,3% στη Zea Marinas S.A.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece