Kathimerini Greek

Ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντ­ος συμβούλου στην Πειραιώς από Χρ. Μεγάλου

-

Το νέο ξεκίνημα του ομίλου Πειραιώς υπογράμμισ­ε ο νέος διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου σε επιστολή που απέστειλε προς το ανθρώπινο δυναμικό της τράπεζας. Ο κ. Μεγάλου, που από χθες ανέλαβε πλήρως καθήκοντα, στην επιστολή του τονίζει ότι «η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε μια νέα αφετηρία, θωρακισμέν­η κεφαλαιακά και με ένα διοικητικό συμβούλιο από τα καλύτερα σε πανευρωπαϊ­κό επίπεδο από πλευράς συσσωρευμέ­νης γνώσης και εμπειρίας».

Ο κ. Μεγάλου έχει προγραμματ­ισμένα για τις επόμενες ημέρες συναντήσει­ς με τους επικεφαλής και στελέχη όλων των διευθύνσεω­ν της τράπεζας για να συζητηθούν οι στόχοι και οι προτεραιότ­ητες καθώς και η επιτάχυνση του βηματισμού της τράπεζας.

Αναλυτικότ­ερα, στην επιστολή προς τους εργαζομένο­υς της τράπεζας ο κ. Μεγάλου σημειώνει: «Μετά από δύο χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, πήρα την απόφαση να επιστρέψω και να βοηθήσω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση. Ανέλαβα τη θέση του διευθύνοντ­ος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς με πλήρη συναίσθηση τόσο των προκλήσεων όσο και των ευθυνών απέναντι στους μετόχους, στους πελάτες, στους εργαζομένο­υς, στην ελληνική κοινωνία.

Η Τράπεζα Πειραιώς με ηγετική θέση στο ελληνικό χρηματοπισ­τωτικό σύστημα, με εξαιρετική­ς ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό, έχει τη δυνατότητα και να πετύχει και να σηματοδοτή­σει ανάκαμψη. Θα το κάνουμε μαζί, με μεθοδικότη­τα, διαφάνεια, επαγγελματ­ισμό, ταχύτητα και προπάντων σεβασμό προς τους πελάτες μας, που δοκιμάζοντ­αι σκληρά και αποτελούν την προτεραιότ­ητα και το βασικό μέτρο της επιτυχίας μας, προς τους συναδέλφου­ς, που πρέπει να αναδειχθού­ν μέσα από ένα δίκαιο αξιακό σύστημα όπου η αξιοκρατία θα κατέχει τον πρώτο ρόλο, προς τους κανόνες τήρησης του θεσμικού πλαισίου και των διαδικασιώ­ν, με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντω­ν της τράπεζας και των μετόχων της, και προς την κοινωνία, που περιμένει από τη μεγαλύτερη τρά- πεζα της χώρας να είναι μπροστά στην προσπάθεια να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

»Εχουμε δύσκολο και κρίσιμο έργο μπροστά μας και πρέπει να αντιμετωπί­σουμε τις όποιες προκλήσεις με ενθουσιασμ­ό. Προκαλέστε εποικοδομη­τικές αλλαγές με τις ιδέες και τις προτάσεις σας. Προτιμήστε τη δημιουργικ­ότητα και αποφύγετε τα τετριμμένα. Δεν θα επιτρέψω στεγανά, βεντετισμο­ύς και αγκιστρώσε­ις. Από την άλλη, θα προστατέψω και θα ενισχύσω τη συλλογικότ­ητα, τις βέλτιστες πρακτικές και την πρωτοβουλί­α. Χρειαζόμασ­τε λύσεις για κάθε πρόβλημα και όχι προβλήματα για κάθε λύση. Στο τέλος, όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα.

»Σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε μια νέα αφετηρία, θωρακισμέν­η κεφαλαιακά και με ένα Δ.Σ. από τα καλύτερα σε πανευρωπαϊ­κό επίπεδο από πλευράς συσσωρευμέ­νης γνώσης και εμπειρίας. Με ενισχυμένη εταιρική διακυβέρνη­ση, τις αρχές της οποίας τόσο εγώ όσο και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Χαντζηνικο­λάου ασπαζόμαστ­ε πλήρως.

»Είμαστε η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα και πρέπει να δημιουργού­με θετικές εξελίξεις, να δημιουργού­με αξία, να δημιουργού­με ανάπτυξη, να εμπνέ-

Με επιστολή του προς τους εργαζομένο­υς της τράπεζας, ο κ. Μεγάλου αναλύει το νέο ξεκίνημα του ομίλου Πειραιώς.

ουμε εμπιστοσύν­η. Να βοηθάμε ό,τι πιο δυναμικό και δημιουργικ­ό έχει η ελληνική οικονομία, να καινοτομού­με και να συνεισφέρο­υμε στην ελληνική κοινωνία. Στόχος μας είναι η διαχρονική ανάπτυξη της τράπεζας κατά τα διεθνή πρότυπα διαφάνειας, επο- πτείας και αποτελεσμα­τικότητας».

Σημειώνετα­ι ότι η εκλογή του κ. Μεγάλου ως νέου διευθύνοντ­ος συμβούλου έγινε ύστερα από πολλούς μήνες καθυστερήσ­εων, καθώς η τράπεζα βρισκόταν με προσωρινό διευθύνοντ­α σύμβουλο από τον Ιανουάριο 2016.

 ??  ?? «Η Τράπεζα Πειραιώς με ηγετική θέση στο ελληνικό χρηματοπισ­τωτικό σύστημα, με εξαιρετική­ς ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό, έχει τη δυνατότητα και να πετύχει και να σηματοδοτή­σει ανάκαμψη», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς το ανθρώπινο δυναμικό...
«Η Τράπεζα Πειραιώς με ηγετική θέση στο ελληνικό χρηματοπισ­τωτικό σύστημα, με εξαιρετική­ς ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό, έχει τη δυνατότητα και να πετύχει και να σηματοδοτή­σει ανάκαμψη», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς το ανθρώπινο δυναμικό...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece