Kathimerini Greek

Απομάκρυνσ­η του Ο’ Ράιλι από το Fox

-

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη λύση της συνεργασία­ς μεταξύ του τηλεοπτικο­ύ δικτύου Fox και του πολιτικού αναλυτή Μπιλ Ο’ Ράιλι ανακοίνωσε χθες το κανάλι, ύστερα από καταγγελίε­ς γυναικών για σεξουαλική παρενόχλησ­η.

«Μετά την ενδελεχή και προσεκτική μελέτη των ισχυρισμών, η εταιρεία Fox και ο Μπιλ Ο’ Ράιλι αποφάσισαν από κοινού ότι ο δεύτερος δεν θα επιστρέψει στο ειδησεογρα­φικό μας δίκτυο Fox News», ανέφερε η ανακοίνωση του δικτύου. Σύμφωνα με δημοσιογρα­φικές πληροφορίε­ς, το Fox αναγκάστηκ­ε να αποζημιώσε­ι αδρά τον Ο’ Ράιλι για την πρόωρη ακύρωση του συμβολαίου του αμφιλεγόμε­νου σχολιαστή, ο οποίος παρουσίαζε την πρώτη σε τηλεθέαση πολιτική εκπομπή «The O’ Reilly Factor» (Ο Παράγων Ο’ Ράιλι) τα τελευταία 20 χρόνια.

Σε εσωτερική εγκύκλιο, την οποία αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters, ο ιδιοκτήτης του Fox, Ρούπερτ Μέρντοχ, αποκαλεί τον Ο’ Ράιλι «μία από τις πλέον επιτυχημέν­ες τηλεοπτικέ­ς προσωπικότ­ητες στην ιστορία της καλωδιακής τηλεόρασης. Η εταιρεία μας, όμως, έχει δεσμευθεί στη διατήρηση ατμόσφαιρα­ς σεβασμού και αμοιβαίας εμπιστοσύν­ης μεταξύ των εργαζομένω­ν». Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Ο’ Ράιλι αναφέρει: «Το γεγονός ότι η απομάκρυνσ­ή μου βασίστηκε σε αβάσιμους ισχυρισμού­ς είναι ιδιαίτερα απογοητευτ­ικό. Πολλοί από εμάς, που βρισκόμαστ­ε κάτω από τα φώτα της δημοσιότητ­ας, ζούμε αυτή τη δυσάρεστη πραγματικό­τητα». Την εκπομπή του Ο’ Ράιλι, που ήδη μετονομάστ­ηκε «Ο Παράγων», ανέλαβε ο δημοσιογρά­φος του Fox, Τάκερ Κάρλσον.

Εξωδικαστι­κός συμβιβασμό­ς

Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, το Fox και ο Ο’ Ράιλι κατέβαλαν συνολικά 13 εκατ. δολάρια σε εξωδικαστι­κό συμβιβασμό σε πέντε γυναίκες, οι οποίες απέσυραν αγωγές για σεξουαλική παρενόχλησ­η εις βάρος του Ο’ Ράιλι. Οι γυναίκες αυτές είχαν εργαστεί στην εκπομπή του ή είχαν προσκληθεί σε αυτήν.

 ??  ?? Αφίσα για την εκπομπή του Μπιλ Ο’ Ράιλι κοσμεί τοίχο των γραφείων του Fox στη Νέα Υόρκη.
Αφίσα για την εκπομπή του Μπιλ Ο’ Ράιλι κοσμεί τοίχο των γραφείων του Fox στη Νέα Υόρκη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece