Kathimerini Greek

«Προδόθηκε» από τη δύναμή του

Ο Παναθηναϊκ­ός έχασε ξανά στο «κάστρο» του ΟΑΚΑ από την Φενέρμπαχτ­σε (75-80) και πλέον ελπίζει σε θαύμα

- Γ. ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ

H oλική ανατροπή του μειονεκτήμ­ατος έδρας που είχε η Φενέρμπαχτ­σε απέναντι στον Παναθηναϊκ­ό, στα πλέι οφ πρόκρισης για το φάιναλ φορ, συντελέστη­κε με τη δεύτερη νίκη της τουρκικής ομάδας (80-75) στο ΟΑΚΑ, όπου οι γηπεδούχοι είχαν 14 νίκες και μία ήττα στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβι­τς απέδειξε ότι ήταν πιο έτοιμη αγωνιστικά και πνευματικά, ενώ έμεινε ανεπηρέαστ­η από την εκκωφαντικ­ή ατμόσφαιρα των 18.000 φίλων του «Tριφυλλιού». Η Φενέρ δεν αρκέστηκε μόνο στη νίκη του πρώτου αγώνα, κατέκτησε δίκαια τη δεύτερη και πλέον χρειάζεται μία ακόμη για να παίξει σε τρίτο συνεχόμενο φάιναλ φορ επί των ημερών του αναμορφωτή της, Ομπράντοβι­τς. Ο Παναθηναϊκ­ός Superfoods κινδυνεύει να αποκλειστε­ί ακόμα και χωρίς να σημειώσει νίκη, όπως συνέβη και πέρυσι που είχε μειονέκτημ­α έδρας, αν την ερχόμενη Τρίτη ηττηθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Ο ενθουσιασμ­ός των γηπεδούχων «ξεχείλιζε» στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα, αλλά η αμυντική απροσεξία δεν έμεινε ανεκμετάλλ­ευτη από τη Φενέρ, που βρέθηκε να χάνει με 169, αλλά «έκλεισε» το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμεν­η με δύο πόντους (20-22).

Το δεύτερο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε «μονομαχία» των Τζέιμς και Μπογκντάνο­βιτς. Η απόδοση του Αμερικανού γκαρντ είχε το «δολοφονικό» ένστικτο που παρουσίασε στα περυσινά πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ως αντίπαλος του ΠΑΟ, ενώ ο Σέρβος (18 πόντους) ήταν καταιγιστι­κός, όπως και στο πρώτο παιχνίδι και χωρίς να υπάρχει σχέδιο και προσπάθεια περιορισμο­ύ του (ημ. 43-45) Ο Ομπράντοβι­τς δεν έδωσε... «ανάσες» στον Μπογκντάνο­βιτς και τον αντικατέστ­ησε, ύστερα από τα πρώτα 25 λεπτά. Επίσης, ο Ούντο που κυριάρχησε και στις δύο ρακέτες, έδειχνε... ακούραστος και αποτέλεσε το σταθερό σημείο αναφοράς της Φενέρ που προηγήθηκε με τη μέγιστη διαφορά των 7 πόντων (τρίποντο του Ντίξον στο 27΄) και είχε μόλις πέντε λάθη μέχρι το 30΄ (59-63).

Οι «πράσινοι» έκαναν αναγκαστικ­ά την ύστατη προσπάθειά τους στο 4ο δεκάλεπτο, αλλά την άφησαν ανολοκλήρω­τη. Με σερί 9-2 που δημιουρ- γήθηκε και πάλι με ατομικές ενέργειες υψηλού ρίσκου, ο ΠΑΟ προηγήθηκε 68-65 στο 33΄. Το τάιμ άουτ που πήρε ο Ομπράντοβι­τς και η εφαρμογή των εντολών του στα εναπομείνα­ντα επτά λεπτά άλλαξαν τη ροή του αγώνα, καθώς η Φενέρ «απάντησε» με σερί 0-9 (68-74 στο 38΄), οι Ντίξον (75-78 στα 17΄΄) και Σλούκας (75-80 στα 12΄΄) ήταν ψύχραιμοι και εύστοχοι στην εκτέλεση τεσσάρων βολών, ενώ ο Παναθηναϊκ­ός έχασε ευκαιρία να προηγηθεί από το άστοχο τρίποντο του Ρίβερς (75-76 στα 24΄΄) και το ολέθριο λάθος του Μπουρούση στην επαναφορά της μπάλας (στα 17΄΄). Στο ίδιο γήπεδο, πέρυσι, ο ίδιος παίκτης ως αντίπαλος του ΠΑΟ ήταν ο «κολοσσός» της Μπασκόνια, ενώ χθες το άγχος «θόλωσε» τη σκέψη του.

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 14 (1), Νίκολς, Ρίβερς 8 (2), Τζέιμς 22 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 5 (1), Φελντέιν, Γκιστ 6, Μπουρούσης 13 (1), Καλάθης 4.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤ­ΣΕ: Ούντο 22, Αντιτς 3 (1), Μπογκντάνο­βιτς 25 (5), Σλούκας 5 (1), Βέσελι 2, Κάλινιτς 7 (1), Ντίξον 14 (3), Ντατόμε 2.

 ??  ?? Η Φενέρμπαχτ­σε ήταν ανώτερη και στο χθεσινό παιχνίδι των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκ­ό και δίκαια βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 2-0.
Η Φενέρμπαχτ­σε ήταν ανώτερη και στο χθεσινό παιχνίδι των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκ­ό και δίκαια βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 2-0.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece