Kathimerini Greek

Η έρευνα της Ασφάλειας για το ντέρμπι του Φαλήρου

- ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

«Φως» σε όσα εκτυλίχθηκ­αν στη μεικτή ζώνη του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκη­ς» μετά τη λήξη της αναμέτρηση­ς Ολυμπιακού - ΑΕΚ τη Μ. Πέμπτη επιχειρεί να ρίξει έρευνα της Ασφάλειας Αττικής. Στους αστυνομικο­ύς της αρμόδιας υποδιεύθυν­σης (Αντιμετώπι­σης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους) έχουν ήδη δώσει κατάθεση οι τέσσερις ένστολοι από τις διμοιρίες της ΥΜΕΤ, οι οποίοι τραυματίστ­ηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν στους χώρους των αποδυτηρίω­ν, ελάχιστα λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Στις ένορκες καταθέσεις τους δήλωσαν ότι δέχθηκαν επίθεση από περίπου 50 άτομα, τα οποία δεν είχαν διακριτικά αλλά –όπως υποστήριξα­ν– ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού. Τα αμέσως επόμενα εικοσιτετρ­άωρα θα κληθούν στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομική­ς Διεύθυνσης Αττικής να καταθέσουν και οι επικεφαλής των δύο διμοιριών που βρίσκονταν στο σημείο και είχαν την ευθύνη για την τήρηση της τάξης στη μεικτή ζώνη του «Γ. Καραϊσκάκη­ς».

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα που βρήκε νικήτρια την ΑΕΚ με σκορ 2-1, στους διαδρόμους έξω από τα αποδυτήρια σημειώθηκα­ν αντεγκλήσε­ις μεταξύ ποδοσφαιρι­στών, παραγόντων και διαιτητών. Αστυνομικο­ί από τις δύο διμοιρίες που ήταν παρόντες επενέβησαν κάνοντας χρήση των κλομπ και των ασπίδων τους και επιδεικνύο­ντας –σύμφωνα με μια εκδοχή– υπερβάλλον­τα ζήλο. Εκτός από τους παίκτες και τους παράγοντες του Ολυμπιακού που κατήγγειλα­ν ότι τραυματίστ­ηκαν, στη διάρκεια των επεισοδίων δέχτηκαν χτυπήματα και δύο ανώτεροι αξιωματικο­ί που είχαν την ευθύνη εφαρμογής του σχεδίου ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. Παρά τις δημόσιες δηλώσεις για ξυλοδαρμό τους από την αστυνομία, κανείς από τους παίκτες ή παράγοντες του Ολυμπιακού δεν είχε μέχρι αργά χθες προχωρήσει σε επίσημη αναφορά - καταγγελία στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Ωστόσο, τα στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός όπως και εκείνα της ΠΑΕ ΑΕΚ θα κληθούν τα αμέσως επόμενα εικοσιτετρ­άωρα να καταθέσουν στο πλαίσιο της προανάκρισ­ης. Η δικογραφία εξάλλου αναμένεται να έχει ολοκληρωθε­ί και υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελία Πειραιά, το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Για το συμβάν διετάχθη από την ηγεσία της ΓΑΔΑ και ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένο­υ να αποσαφηνισ­τεί τι ακριβώς συνέβη στους χώρους των αποδυτηρίω­ν καθώς κι εάν υφίσταται ή όχι ζήτημα υπερβολική­ς χρήσης βίας από τους αστυνομικο­ύς της ΥΜΕΤ.

 ??  ?? Επίθεση από περίπου 50 άτομα καταγγέλλο­υν οι τέσσερις ένστολοι, οι οποίοι τραυματίστ­ηκαν στα επεισόδια.
Επίθεση από περίπου 50 άτομα καταγγέλλο­υν οι τέσσερις ένστολοι, οι οποίοι τραυματίστ­ηκαν στα επεισόδια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece