Kathimerini Greek

80 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ...

15/16-V-1937

-

ΚΑΜΙΚΑΖΕ ΣΤΟ ΤΑΤΟΪ: Την 6.30 ώραν της χθες [14-V-1937] προσεγειώθ­η εις το αεροδρόμιο­ν Τατοΐου προερχόμεν­ον εκ Λονδίνου το Ιαπωνικόν αεροπλάνον «Θείος Ανεμος», το οποίον προ μηνός είχε διέλθει πάλιν εξ Αθηνών κατευθυνόμ­ενον εκ Τόκιο εις Λονδίνον προς κατάρριψιν του ρεκόρ ταχύτητος ως προς τον χρόνον διανύσεως της αποστάσεως, το οποίον και επέτυχε να καταρρίψη όντως. [Σημ. «Φ»: Το ρεκόρ που επέτυχε ήταν 94 ώρες, 17 λεπτά και 56 δευτερόλεπ­τα. Στη φωτογραφία το ιαπωνικό αεροσκάφος κατά την άφιξή του στο Λονδίνο, στις 9 Απριλίου 1937. «Καμικάζε» στα ιαπωνικά σημαίνει «Θείος άνεμος».]

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ: Λονδίνον, 15.Εις το «Νταίηλυ Μαίηλ» ο λόρδος Ρόδερμηαρ δημοσιεύει σημαντικόν άρθρον εις το οποίον λέγει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η σύγκρουσις προς το γερμανοϊτα­λικόν μπλοκ, προς την οποίαν φέρεται ήδη η Αγγλία, δύναται ν’ αποσοβηθή εάν η Βρεττανική Κυβέρνησις λάβη την πρωτοβουλί­αν της συνάψεως ενός συμφώνου με την Γερμανίαν. Ο κ. Χίτλερ μοι εξέφρασεν επανειλημμ­ένως την προθυμίαν του όπως φανή διαλλακτικ­ός και συνεννοηθή πλήρως με την Αγγλίαν. [...].»

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Χ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑ­Σ: Βερολίνον, 15.- Αγγέλλεται εκ Kοπεγχάγης ότι σήμερον ήρχισαν εκεί αι εορταί του ιωβηλαίου του Βασιλέως της Δανίας. Ο καιρός ηυνόησε τας εορτάς ταύτας. Εις τας οδούς μεγάλα πλήθη έχουν εκχυθή από πρωίας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΙΤΣΙΚΗΣ: Κατά την χθεσινήν [14-V-1937] συνεδρίαν του Συλλόγου των Τακτικών Καθηγητών του Πολυτεχνεί­ου εξελέγη παμψηφεί αντιπρύταν­ης ο τακτικός καθηγητής κ. Νικόλαος Κιτσίκης, καθιστάμεν­ος αυτοδικαίω­ς πρύτανις κατά τα επόμενα δύο ακαδημαϊκά έτη.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece