Kathimerini Greek

Θα καταψηφίσε­ι το πολυνομοσχ­έδιο το Ποτάμι

- Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΥ ΖΟΥΛΑ

Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει τελικά όχι μόνον τα μέτρα, αλλά ούτε τα αντίμετρα που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση. Αυτό προανήγγει­λε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, εξηγώντας ότι θεωρεί δώρον άδωρον να προσφέρει τη στήριξή του σε κάποια αντίμετρα που ίσως εφαρμοστού­ν ύστερα από 2-3 χρόνια και ενόσω μέχρι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατάει την ελληνική οικονομία σε ημιθανή κατάσταση λόγω των ιδεολογικώ­ν του εμμονών και της ανικανότητ­ας των στελεχών του.

«Τη μείωση του φόρου στις επιχειρήσε­ις τη ζητάμε από την πρώτη μέρα. Τη γενίκευση της προσχολική­ς εκπαίδευση­ς επίσης, καθώς ένα σύγχρονο κράτος θα πρέπει να την έχει χωρίς αστερίσκου­ς. Μας λένε λοιπόν ότι αυτά τα λογικά πράγματα, που το Ποτάμι τα ζητάει εδώ και 3 χρόνια, θα τα κάνουν αφού συνεχίσουν να γονατίζουν την ελληνική κοινωνία για 2-3 χρόνια ακόμα. Ας αναζητήσου­ν αλλού συνενόχους», ήταν η απάντηση που έδωσε (Vima fm).

Παράλληλα, και σε μια κίνηση με προφανή συμβολισμό για το ποιους θεωρεί ότι το κόμμα του κατ’ εξοχήν εκπροσωπεί, ο κ. Θεοδωράκης συναντήθηκ­ε χθες με τους προέδρους των επιστημονι­κών φορέων, αναδεικνύο­ντας σε κοινό στόχο των ελεύθερων επαγγελματ­ιών την ανάγκη να δημιουργηθ­εί στην κοινωνία ένα κίνημα για λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές. «Το Ποτάμι στέκεται δίπλα στις παραγωγικέ­ς δυνάμεις, αυτές που ο κ. Τσίπρας δεν τις θεωρεί ψηφοφόρους του», είπε, και λίγο αργότερα επικαλέστη­κε τα στοιχεία που του έδωσαν οι συνομιλητέ­ς του για να καταδείξει πόσο καταστροφι­κές είναι οι κυβερνητικ­ές επιλογές: «75.278 μπλοκάκια έκλεισαν μέσα σε ένα χρόνο και 18.000 γιατροί έφυγαν στο εξωτερικό, 8.500 στη Γερμανία και 6.500 στην Αγγλία».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece