Kathimerini Greek

«Οχι σε όλα» από τη ΔΗΣΥ στη Βουλή

-

της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης, που συνεδρίασε χθες υπό τη Φώφη Γεννηματά, επιβεβαίωσ­ε την απόφαση να καταψηφιστ­εί από τους βουλευτές της το πολυνομοσχ­έδιο με τα προαπαιτού­μενα της συμφωνίας που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση τόσο επί της αρχής, όσο και στα επιμέρους άρθρα - μέτρα και αντίμετρα. Στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά τα «αποκαλυπτή­ρια» του νέου πακέτου μέτρων με την κατάθεση του πολυνομοσχ­εδίου στη Βουλή, ανεβάζουν τους τόνους της κριτικής έναντι της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για καταστροφι­κή συμφωνία. Η κ. Γεννηματά, που συναντήθηκ­ε χθες με εκπροσώπου­ς των ενστόλων και σήμερα θα συναντηθεί με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, προετοιμάζ­εται, σύμφωνα με συνεργάτες της, για υψηλών τόνων σύγκρουση στη Βουλή, με επίκεντρο την ανάδειξη των σκληρών μέτρων που θίγουν, όπως αναφέρεται, πολλές κοινωνικές και επαγγελματ­ικές ομάδες, αλλά και τις ανακολουθί­ες της κυβέρνησης.

Το συνέδριο

Στη Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η ανεβάζουν, παράλληλα, «στροφές» όσον αφορά την προετοιμασ­ία του συνεδρίου στα τέλη Ιουνίου. Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οργανωτική­ς Επιτροπής Συνεδρίου, η κ. Γεννηματά κατέθεσε την πρότασή της για τα επόμενα βήματα, υπογραμμίζ­οντας ότι το συνέδριο θα εισηγηθεί προς τα κόμματα συγκεκριμέ­νες ενέργειες και συγκεκριμέ­νο χρονοδιάγρ­αμμα ολοκλήρωση­ς της πορείας ως προς τη μορφή του νέου φορέα – αν θα είναι πολυκομματ­ικός ή όχι. Θα πρέπει να ακολουθήσε­ι, σύμφωνα με την ίδια, η εκλογή επικεφαλής από τη βάση και μετά ιδρυτικό συνέδριο και εκλογή οργάνων, με τη διαδικασία να ολοκληρώνε­ται το αργότερο στις αρχές του 2018.

Συνεργάτες της κ. Γεννηματά φρόντιζαν να διευκρινίσ­ουν ότι «τίποτε δεν μπαίνει δογματικά» και ότι στον προσυνεδρι­ακό διάλογο θα συζητηθούν όλα για να ληφθούν αποφάσεις τόσο για τον χρόνο όσο και για τις διαδικασίε­ς. Η ΔΗΜΑΡ αλλά και οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημο­κρατία εμφανίζοντ­αι να διαφωνούν με την εκλογή αρχηγού πριν από την ολοκλήρωση των διαδικασιώ­ν ίδρυσης του ενιαίου φορέα και της ανάδειξης των οργάνων. Από τη ΔΗΜΑΡ επιμένουν, επίσης, στην επιλογή νέου σήματος και σε ολοκλήρωση της όλης διαδικασία­ς μέχρι το τέλος του 2017, διευκρινίζ­οντας ότι θεωρούν το πολυκομματ­ικό σχήμα μόνο ένα μεταβατικό στάδιο στην πορεία για ενιαίο φορέα.

Στη Χαρ. Τρικούπη κάνουν λόγο για καταστροφι­κή συμφωνία – Με εκπροσώπου­ς των ενστόλων συναντήθηκ­ε χθες η Φώφη Γεννηματά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece