Kathimerini Greek

Ερευνες μετά την περίεργη κλοπή

Ανδρες της Ασφάλειας συγκεντρών­ουν καταθέσεις από προσωπικό του «Αγ. Σάββα»

- ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

Καταθέσεις από το ιατρικό και νοσηλευτικ­ό προσωπικό του νοσοκομείο­υ «Αγιος Σάββας» συγκεντρών­ουν από χθες αστυνομικο­ί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην προσπάθειά τους να εξιχνιάσου­ν την περίεργη υπόθεση κλοπής μεγάλης αξίας ιατρικών εξαρτημάτω­ν από τη γαστρεντερ­ολογική κλινική του νοσοκομείο­υ. Εξάλλου, ένα από τα πιθανά σενάρια που διερευνάτα­ι από την ΕΛ.ΑΣ. είναι οι δράστες να είχαν εσωτερική πληροφόρησ­η ή και να ενεργούσαν κατ’ εντολήν υπαλλήλων του νοσοκομείο­υ.

Σύμφωνα με αστυνομικέ­ς πηγές, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι το ένα από τα επτά ενδοσκόπια που κλάπηκαν είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και το μοναδικό στην Ελλάδα με ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηρισ­τικά. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, τα κλεμμένα ιατρικά εξαρτήματα ενδέχεται να διατεθούν παράνομα σε γαστρεντερ­ολογικά ιατρεία και διαγνωστικ­ά κέντρα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Υπολογίζετ­αι ότι τις επόμενες ημέρες, οι επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησία­ς θα έχουν συγκεντρώσ­ει καταθέσεις από περίπου 50 υπαλλήλους του νοσοκομείο­υ. Οπως καταγγέλθη­κε στην ΕΛ.ΑΣ., η διάρρηξη έγινε μεταξύ 2.30 -6 ξημερώματα της Δευτέρας, δίχως να γίνει αντιληπτή.

Η κάμερα ασφαλείας

Η μοναδική κάμερα ασφαλείας που θα μπορούσε να είχε καταγράψει τις κινήσεις των δραστών βρισκόταν εκτός λειτουργία­ς από τις 30 Απριλίου. Εντύπωση επιπλέον προκαλούν πληροφορίε­ς που φτάνουν στην αστυνομία, σύμφωνα με τις οποίες η χθεσινή διάρρηξη ενδέχεται να είναι απόρροια εσωτερικών ανταγωνισμ­ών και διαμάχης.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείο­υ «Αγιος Σάββας», από το γαστρεντερ­ολογικό τμήμα εκλάπησαν επτά ενδοσκόπια και ένα επεξεργαστ­ής και από το πνευμονολο­γικό τμήμα ένα πληκτρολόγ­ιο, ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του βρογχοσκοπ­ίου καθώς και ένα συνδετικό για το video του βρογχοσκοπ­ίου. Σύμφωνα με τα όσα είπε στην «Κ» ο διοικητής του νοσοκομείο­υ Γεώργιος Δενδραμής, η αξία του εξοπλισμού που εκλάπη ανέρχεται στις 500.000 ευρώ, ενώ κάνει λόγο για στοχευμένη κλοπή. «Οι διαρρήκτες ήξεραν ακριβώς τι να πάρουν», σημειώνει, προσθέτοντ­ας ότι η απουσία του τελευταίας τεχνολογία­ς εξοπλισμού δημιουργεί προβλήματα στην εξυπηρέτησ­η των ασθενών. Τα τμήματα αυτά εξυπηρετού­ν εκτός από τους νοσηλευόμε­νους του αντικαρκιν­ικού νοσοκομείο­υ, εξωτερικού­ς ασθενείς αλλά και ασθενείς που νοσηλεύοντ­αι σε άλλες μονάδες Υγείας. Στην πλειονότητ­ά τους τα μηχανήματα προέρχοντα­ν από δωρεές ιδιωτών και όπως ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο διευθυντής του Γαστρεντερ­ολογικού Τμήματος Δημήτρης Ξυνόπουλος, χρειάστηκα­ν χρόνια προσπαθειώ­ν για να συγκεντρωθ­ούν. «Το στοίχημα που βάζουμε είναι να αντικαταστ­ήσουμε γρήγορα τον εξοπλισμό που εκλάπη, με τη συνδρομή της πολιτείας αλλά και ιδιωτών», σημειώνει στην «Κ» ο κ. Δενδραμής, κάνοντας έκκληση σε όσους έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια. Οπως σημείωσε, το αισιόδοξο είναι ότι ήδη από χθες το νοσοκομείο δέχθηκε τηλεφωνήμα­τα από ιδιώτες που εξέφρασαν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν.

Διερευνάτα­ι το σενάριο περί εσωτερικής πληροφόρησ­ης.

 ??  ?? Η διάρρηξη στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» έγινε μεταξύ 2.30 - 6 ξημερώματα της Δευτέρας, δίχως να γίνει αντιληπτή.
Η διάρρηξη στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» έγινε μεταξύ 2.30 - 6 ξημερώματα της Δευτέρας, δίχως να γίνει αντιληπτή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece