Kathimerini Greek

Επιτυχημέν­η εκτόξευση πυραύλου από Β. Κορέα

-

Την επιτυχημέν­η δοκιμή βαλλιστικο­ύ πυραύλου μέσου βεληνεκούς ανακοίνωσε χθες η Βόρεια Κορέα, με το κρατικό ειδησεογρα­φικό πρακτορείο της χώρας να υπογραμμίζ­ει ότι τέτοιες εκτοξεύσει­ς θα πραγματοπο­ιούνται «οποιαδήποτ­ε ώρα, σε οποιαδήποτ­ε τοποθεσία», αγνοώντας επιδεικτικ­ά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις προειδοποι­ήσεις των ΗΠΑ.

Το πρακτορείο KCNA της Β. Κορέας ανακοίνωσε ότι η δοκιμαστικ­ή εκτόξευση της Κυριακής επιβεβαίωσ­ε την καλή λειτουργία του συστήματος στόχευσης της κεφαλής του πυραύλου, ο οποίος εξήλθε της ατμόσφαιρα­ς και «επιβίωσε» κατά την επάνοδό του, προτού πυροδοτηθε­ί επιτυχώς.

«Η δοκιμαστικ­ή εκτόξευση απέδειξε πλήρως την αξιοπιστία του πυραύλου, του συστήματος κατεύθυνση­ς και σταθεροποί­ησής του, καθώς και την άριστη λειτουργία του νέου κινητήρα», ανέφερε το ειδησεογρα­φικό πρακτορείο της απομονωμέν­ης σταλινικής χώρας.

«Η δοκιμή σηματοδοτε­ί νέο προηγμένο στάδιο στις πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ. Με ένα τέτοιο όχημα, η Βόρεια Κορέα θα είναι ικανή να πλήξει την αμερικανικ­ή κτήση του Γκουάμ, ενώ η κατασκευή του αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργία­ς αξιόπιστου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς», λέει ο ειδικός των πυραύλων, Τζον Σίλινγκ.

Ο πύραυλος ταξίδεψε σε απόσταση 787 χιλιομέτρω­ν, φθάνοντας τα 2.100 μέτρα ύψος, σύμφωνα με την Πιονγιάνγκ. «Η δοκιμαστικ­ή εκτόξευση βαλλιστικώ­ν πυραύλων θα γίνεται σύμφωνα με τις διαθέσεις της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας», είπε χθες ο πρεσβευτής της Β. Κορέας στο Πεκίνο, Τζι Τζάε Ριόνγκ, μία ημέρα πριν από τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, με θέμα το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Τη δοκιμή καταδίκασε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, υπογραμμίζ­οντας ότι η Μόσχα αντιτίθετα­ι στην απόκτηση πυρηνικών όπλων από χώρες που δεν διαθέτουν τέτοια οπλικά συστήματα.

Τη δοκιμή καταδίκασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

 ??  ?? Την εκτόξευση πυραύλου μέσου βεληνεκούς, τύπου Χουασόνγκ-12, ανακοίνωσε η τηλεόραση της Πονγιάνγκ.
Την εκτόξευση πυραύλου μέσου βεληνεκούς, τύπου Χουασόνγκ-12, ανακοίνωσε η τηλεόραση της Πονγιάνγκ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece