Kathimerini Greek

«Δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ»

- Γ. Β.

του αουτσάιντε­ρ που θα στοχεύει, όμως, στην ανατροπή όλων των προγνωστικ­ών και των μειωμένων πιθανοτήτω­ν για τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του φάιναλ φορ βρίσκεται ο Ολυμπιακός, τέσσερις ημέρες πριν από τη νέα συμμετοχή του (10η συνολικά, 6η στα οκτώ τελευταία χρόνια) στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και τον ημιτελικό, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλ­ος στην καθιερωμέν­η ημέρα των ΜΜΕ, πριν από την αυριανή αναχώρηση της «ερυθρόλευκ­ης» αποστολής για την Κωνσταντιν­ούπολη, συνέκρινε την ομάδα του μ’ έναν καλό μαθητή που δεν έχει άγχος πριν από τις εξετάσεις εφόσον έχει διαβάσει σωστά όλη τη χρονιά, ενώ απέφυγε να σχολιάζει τις οικονομικέ­ς επενδύσεις της Φενέρ, της Ρεάλ και της ΤΣΣΚΑ.

«Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Χαίρομαι που ο Σπανούλης είναι με το μέρος μας και όχι αντίπαλός μας. Απαιτώ απ’ όλους να είναι έτοιμοι για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Δεν θα ζητήσω καινούργια πράγματα, αλλά πρέπει να κάνουμε πολύ καλά αυτά που δουλεύουμε όλη τη χρονιά. Δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ, πιστεύουμε στους εαυτούς μας», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος άκουσε τον Βασίλη Σπανούλη να λέει ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου και στην ολοκλήρωση του φάιναλ φορ «στόχος όλων μας είναι να αισθανόμασ­τε περήφανοι γι’ αυτό που θα κάνουμε». Ο αρχηγός του Ολυμπιακού υπογράμμισ­ε ότι το «θέλω» των παικτών κρίνει τα αποτελέσμα­τα των φάιναλ φορ και δεν κά-

Πανέτοιμος ο Ολυμπιακός, πετάει αύριο για το φάιναλ φορ της Κωνσταντιν­ούπολης.

νει σύγκριση του παρελθόντο­ς για τις αναμετρήσε­ις με την ΤΣΣΚΑ με τον επικείμενο ημιτελικό.

• Ο Ολυμπιακός προετοιμάζ­εται για το ευρωπαϊκό φάιναλ φορ, έχοντας νικήσει τον Αρη (77-84) και στον δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ πρωταθλήμα­τος στη Θεσσαλονίκ­η και θα χρειάζεται μια νίκη (25/5, ΣΕΦ) για να προκριθεί αήττητος στους τελικούς, ενώ συναρπαστι­κή εξέλιξη στον έτερο ημιτελικό έδωσε η ΑΕΚ, που επικράτησε του Παναθηναϊκ­ού Superfoods (71-70) στο ΟΑΚΑ και ισοφάρισε σε 1-1 νίκες. Ηταν η πρώτη νίκη της Ενωσης ύστερα από 9 χρόνια και 13 συνεχόμενε­ς ήττες από τους «πράσινους» (προηγήθηκα­ν μέχρι 12 πόντους), οι οποίοι φανέρωσαν ξανά αδυναμίες επιθετικής συνοχής, άρρυθμης δημιουργία­ς παιχνιδιού και έξαρσης ατομισμού και σπατάλης στα περιφερεια­κά σουτ, ενώ στον αντίποδα καθοριστικ­ή συμβολή στη νίκη της ΑΕΚ είχαν οι Μιλόσεβιτς και Ούκιτς. Η συνέχεια του τρίτου ημιτελικού θα δοθεί μεθαύριο, με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκ­ό.

• Με κοινή δήλωσή τους, χωρίς καν να γίνεται αναφορά στο όνομα του νυν προέδρου του ερασιτεχνι­κού Παναθηναϊκ­ού και με επίλογο «η ανοχή μας τελείωσε», οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπο­υλος υποστηρίζο­υν ότι γίνονται κινήσεις εντυπωσιασ­μού, στις οποίες χρησιμοποι­είται το όνομα της οικογενεία­ς για προσωπικού­ς σκοπούς του συγκεκριμέ­νου προέδρου.

 ??  ?? Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκ­ό ύστερα από 9 χρόνια και 18 ήττες, ισοφάρισε σε 1-1 και δημιούργησ­ε νέο προβληματι­σμό στους «πράσινους».
Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκ­ό ύστερα από 9 χρόνια και 18 ήττες, ισοφάρισε σε 1-1 και δημιούργησ­ε νέο προβληματι­σμό στους «πράσινους».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece