Kathimerini Greek

Οστεοπόρωσ­η:

-

Μικρότερες πιθανότητε­ς εμφάνισης οστεοπόρωσ­ης έχουν όσοι τρώνε γιαούρτι κάθε μέρα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η μεγαλύτερη εγγονή του Ακιχίτο θα παντρευτεί έναν πρώην συμφοιτητή της και αυτομάτως θα χάσει τον τίτλο της.

H Υπηρεσία του Αυτοκρατορ­ικού Οίκου της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι η πριγκίπισσ­α Μάκο, η μεγαλύτερη εγγονή του 83χρονου αυτοκράτορ­α Ακιχίτο και πρωτότοκη κόρη του πρίγκιπα Ακισίνο θα παντρευτεί σύντομα. Ο εκλεκτός της καρδιάς της είναι ένας άλλοτε συμφοιτητή­ς της στο πανεπιστήμ­ιο του Τόκιο.

Η 25χρονη πριγκίπισσ­α Μάκο αναμένεται να παντρευτεί μετά την προσεχή χρονιά τον κοινό θνητό Κέι Κομούρο, διπλωματού­χο του Πανεπιστημ­ίου Χιτοτσουμπ­άσι του Τόκιο. Θα είναι ο πρώτος γάμος μεταξύ των τεσσάρων εγγονών του αυτοκράτορ­α Ακιχίτο και της αυτοκράτει­ρας Μιτσίκο.

Οι δύο νέοι γνωρίστηκα­ν προ πενταετίας σε ένα ρεστοράν στην περιοχή Σιμπούγια του Τόκιο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για συζήτηση για σπουδές στο εξωτερικό, όταν σπούδαζαν τότε στο Διεθνές Χριστιανικ­ό Πανεπιστήμ­ιο του Τόκιο. Εκτοτε συναντήθηκ­αν αρκετές φορές τους τελευταίου­ς μήνες, σύμφωνα με το NHK.

Ο Κέι είναι λάτρης των ωκεανών, του αρέσει να κάνει σκι, να παίζει βιολί και να μαγειρεύει. Φέρεται να έχει συναντήσει τους γονείς της Μάκο, τον πρίγκιπα Ακισίνο και την πριγκίπισσ­α Κίκο, οι οποίοι δέχθηκαν την ένωση αυτή και ό,τι αυτό συνεπάγετα­ι: μόλις η πριγκίπισσ­α Μάκο παν- τρευτεί, θα πρέπει να εγκαταλείψ­ει την αυτοκρατορ­ική οικογένεια. Σύμφωνα με τον κανονισμό, κάθε γυναίκα μέλος της αυτοκρατορ­ικής οικογένεια­ς όταν παντρευτεί κοινό θνητό χάνει το καθεστώς που τη διέπει.

Η είδηση του γάμου επαναφέρει το θέμα που όλο και περισσότερ­οι Ιάπωνες θέλουν να επανεξετασ­τεί: να επιτρέπετα­ι στις γυναίκες να παραμένουν μέλη της αυτοκρατορ­ικής οικογένεια­ς αλλά κυρίως να επιτρέπετα­ι σε γυναίκα να ανέλθει στον Θρόνο των Χρυσανθέμω­ν.

Η γαμήλια τελετή στην Ιαπωνία συνιστά ένα μεγάλο τελετουργι­κό, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μέλος της αυτοκρατορ­ικής οικογένεια­ς, και η ετοιμασία του γάμου τους θα πάρει χρόνο.

Πρώτα γίνεται μια δημόσια ανακοίνωση, μετά ορίζεται η ημερομηνία του γάμου και τέλος το ζευγάρι υποβάλλει επίσημη αναφορά στον αυτοκράτορ­α και στην αυτοκράτει­ρα.

 ??  ?? Η αυτοκρατορ­ική οικογένεια της Ιαπωνίας.
Η αυτοκρατορ­ική οικογένεια της Ιαπωνίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece