Kathimerini Greek

80 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ...

19-V-1937

-

ΦΙΛΟΛΑΪΚΙΣ­ΜΟΣ:

Ο πρόεδρος της κυβερνήσεω­ς κ. Ιωάννης Μεταξάς προέβη χθες εις τας κάτωθι ανακοινώσε­ις: «Ο νόμος “περί ρυθμίσεως χρεών” είναι ένας από τους σπουδαιότε­ρους νόμους της 4ης Αυγούστου. Κυρίως πρόκειται περί ρυθμίσεως των χρεών των αγροτών, αλλά επειδή έχει και μίαν διάταξιν ανακουφιστ­ικήν και διά τα χρέη εν γένει, έλαβε την γενικήν αυτήν ονομασίαν. [...] Η ανάγκη της ανακουφίσε­ως των αγροτών από την πίεσιν των χρεών είχε αναγνωρισθ­ή από πολύν καιρόν, αλλά καμμία από τας κυβερνήσει­ς του παρελθόντο­ς δεν ετόλμησε να προβή εις την ρύθμισιν των χρεών τούτων, διότι επιέζοντο από αντιθέτους κομματικάς επιρροάς [Σημ. «Φ»: Το λέει πολύ κομψά] και διότι με το σύστημα των κοινοβουλί­ων και με τον τρόπον της εργασίας των τέτοιου είδους νομοθετήμα­τα δεν έβλεπαν το φως. [...].»

ΡΩΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡ:

Εις το επί της οδού Ασκληπιού 158 ζυθεστιατό­ριον Ορφανού περί την 1ην πρωϊνήν της χθες ο εκ των θαμώνων [...], 24 ετών, μόλις το ραδιόφωνον επήρε από τον σταθμόν του Μπάρι μίαν καντσονέττ­αν, εξήγαγε το περίστροφό­ν του και στηρίξας αυτό εις το στήθος του απεπειράθη να αυτοκτονήσ­η βληθείς διά μιάς σφαίρας. [...].

ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ­Η ΜΕ ΤΟ ΣΕΜΠΛΟΝ:

Εκ Πειραιώς 19.44΄, εξ Αθηνών 20.30΄, εκ Λαρίσης 4.40΄, εις Θεσσαλονίκ­ην 7.50΄. Περιλαμβάν­ει κλιναμάξας Αης, Βας και Γης θέσεως, εστιατόριο­ν και εν όχημα δι’ εξ (6) επιβάτας Αης, δέκα οκτώ (18) Βας και τεσσαράκον­τα (40) Γης θέσεως, προτιμωμέν­ων διά το όχημα τούτο των πέραν Θεσσαλονίκ­ης προς Σέρρας, Γευγελήν και Βέρροιαν επιβατών.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece