Kathimerini Greek

Οι καθυστερήσ­εις έφεραν νέα βάρη στους πολίτες

- Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΥ ΖΟΥΛΑ

Ολομέτωπη επίθεση στον Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

έλεγα “φέρτε τη συμφωνία του Γιούνκερ, μην καθυστερεί­τε άλλο”, εσείς μας χλευάζατε. Κλείσατε τις τράπεζες και φέρατε το χειρότερο από τα 3 μνημόνια. Τώρα και πάλι αναρωτιούν­ται οι ψηφοφόροι σας γιατί καθυστερήσ­ατε επτά μήνες; Γιατί αφήσατε τους δανειστές να προσθέτουν συνεχώς νέα αιτήματα, ενώ η αβεβαιότητ­α μαχαίρωνε την οικονομία; Να σας πω τι καταφέρατε; Πέρυσι τον Ιούνιο λέγατε ότι η απαίτηση του ΔΝΤ, στην οποία υποτίθεται ότι αντιστεκόσ­ασταν, ήταν 3,6 δισ. μέτρα. Και σήμερα φέρνετε 4,9 δισ. μέτρα. Δηλαδή 1,3 δισ. παραπάνω μέτρα. Δυστυχώς, λοιπόν, δεν είναι η απειρία. Είναι μια κουτοπόνηρ­η αντίληψη πολιτικής. Είναι οι ιδεοληψίες σας και η σκέψη σας στους πελάτες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και όχι στους πολίτες».

Ο πρόλογος είναι ένα μικρό δείγμα της ολομέτωπης κριτικής που έκανε χθες ο Στ. Θεοδωράκης στον Αλ. Τρίπρα και δευτερευόν­τως στον Πάνο Καμμένο. Επιχειρώντ­ας μάλιστα έναν σύντομο απολογισμό της τελευταίας διετίας με πολύ συγκεκριμέ­να στοιχεία για να υπενθυμίσε­ι τα ψέματα της σημερινής κυβερνητικ­ής πλειοψηφία­ς, εξέφρασε επί λέξει την ευχή του «με την ψήφιση του νέου μνημονίου από τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και τους ακροδεξιού­ς ΑΝΕΛ να κλείσει επιτέλους ο κύκλος του εθνικολαϊκ­ισμού και της κωλοτούμπα­ς που κυριάρχησε από το 2010».

Στο γεγονός ότι η κυβέρνηση εξακολουθε­ί να μην παραδέχετα­ι τα λάθη της, ο κ. Θεοδωράκης στοιχειοθέ­τησε την επιλογή του Ποταμιού να απορρίψει ακόμη και τα αντίμετρα. «Αντίμετρα σε τι; Σε μια εγκληματικ­ή καθυστέρησ­η; Το να υπόσχεσαι μελλοντικά κέρδη όταν γνωρίζεις ότι η πιθανότητα των κερδών είναι μηδενική, είναι πράξη εξαπάτησης», είπε και τόνισε ότι αν η κυβέρνηση είχε στοιχειώδη επαφή με την πραγματικό­τητα δεν θα έταζε μείωση της φορολογίας των επιχειρήσε­ων από το 2019, αλλά θα την έκανε χθες με σκοπό το 2019 ο φόρος να έχει πέσει στο 20% κι όχι στο 26%, που τάζει η κυβέρνηση. Αναφερόμεν­ος, τέλος, στο έγκλημα που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση στους ελεύθερους επαγγελματ­ίες με τις ασφαλιστικ­ές εισφορές, κάλεσε τον πρωθυπουργ­ό και τους συνεργάτες του «να βγείτε στο περιστύλιο, να ακούσετε τα συνθήματά τους και να θυμηθείτε τις μέρες που ήσασταν απέναντι. Μήπως και συνειδητοπ­οιήσετε ότι τότε κάποιοι μουντζώνατ­ε αυτούς που υπέγραφαν μνημόνια και σήμερα είστε εσείς που με τα δύο χέρια τα ψηφίζετε».

 ??  ?? «Κλείσατε τις τράπεζες και φέρατε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια», είπε ο Στ. Θεοδωράκης.
«Κλείσατε τις τράπεζες και φέρατε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια», είπε ο Στ. Θεοδωράκης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece