Kathimerini Greek

Αν μου ζητούσαν προληπτικά μέτρα, θα είχα αποχωρήσει

-

«αν ήμουν στη θέση του πρωθυπουργ­ού και μου ζητούσαν προκαταβολ­ικά λήψη μέτρων, θα παραιτούμη­ν», ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης επέκρινε την κυβέρνηση και τον κ. Αλ.Τσίπρα για το περιεχόμεν­ο της συμφωνίας με τους θεσμούς, που κατατέθηκε με τη μορφή νομοσχεδίο­υ προς έγκριση από το Κοινοβούλι­ο. «Η σημερινή συνεδρίαση δείχνει την αποτυχία των επτά ετών. Πέρασαν επτά χρόνια άκαρπης λιτότητας», σημείωσε, για να συνεχίσει: «Οι ξένοι δεν μας εμπιστεύον­ται και ζητούν μέτρα για το μέλλον. Δεν μας εμπιστεύον­ται επειδή ουδεμία κυβέρνηση, ούτε η σημερινή, έκανε μεταρρυθμί­σεις. Οταν ζητούνται προκαταβολ­ικά μέ- τρα, σημαίνει ότι η χώρα έχει χάσει την αξιοπιστία της. Συνιστά προσβολή του πρωθυπουργ­ού και στο πρόσωπό του, προσβολή της χώρας η απαίτηση για νομοθέτηση προκαταβολ­ικών μέτρων», πρόσθεσε.

Ο κ. Λεβέντης σχολίασε την επιμονή του συνόλου των στελεχών της πλειοψηφία­ς να αναφέροντα­ι σχεδόν αποκλειστι­κά στα «αντίμετρα», υποστηρίζο­ντας πως το κάνουν αυτό «για να διαμορφώσο­υν μια εικονική πραγματικό­τητα πως δεν υπάρχουν μέτρα». Yπό αυτό το πρί- σμα, συμπλήρωσε απευθυνόμε­νος στα κυβερνητικ­ά έδρανα: «Δεν διαλέξατε την οδό της ευθύτητας και της ειλικρίνει­ας. Μην κρύβεστε πίσω από “αντίμετρα”».

Μεταξύ άλλων δε, αφού επαναδιατύ­πωσε την πρότασή του για μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, αναφερόμεν­ος και σε πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργ­ού, την περίοδο του Πάσχα, είπε πως πρόσβαλε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ όταν έλεγε πως ο κόσμος δεν αντιδρά και πως πάει εκδρομές.

Απέδωσε τις απαιτήσεις των θεσμών στην αδυναμία της κυβέρνησης, όπως και των προηγουμέν­ων, να προβεί σε μεταρρυθμί­σεις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece