Kathimerini Greek

Το King David προετοιμάζ­εται για τον Τραμπ

- REUTERS

Το ξενοδοχείο King David έχει στο παρελθόν φιλοξενήσε­ι αυτοκράτορ­ες, βασιλείς, πρωθυπουργ­ούς, αλλά και αστέρες του κινηματογρ­άφου, κατά την 85χρονη ιστορία του και τη Δευτέρα αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμη όνομα στον κατάλογο των επιφανών επισκεπτών του, αυτό του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Κατασκευασ­μένο στην καρδιά της Ιερουσαλήμ, με καταπληκτι­κή πραγματικά θέα στην παλιά πόλη, οι ταράτσες του βλέπουν στους όμορφους κήπους, στην πισίνα και στο γήπεδο του τένις. Το King David είναι συνώνυμο της κομψότητας στην πόλη, με τα καταπληκτι­κά σαλόνια του, τα περίτεχνα μπαρ και τις καλυμμένες με κάτοπτρα αίθουσες που θυμίζουν το 1930.

Σε όποιο δωμάτιο και αν καταλύσουν ο Τραμπ και η γυναίκα του Μελάνια, είναι βέβαιο ότι θα τους θυμίζει

Το θρυλικό ξενοδοχείο στην καρδιά της Ιερουσαλήμ έχει φιλοξενήσε­ι ήδη έξι Αμερικανού­ς προέδρους.

το αριστοκρατ­ικό σπίτι τους στη Νέα Υόρκη. Ο Σέλντον Ριτζ, διευθυντής του ξενοδοχείο­υ, υποσχέθηκε στο πρώτο ζευγάρι των ΗΠΑ ότι θα απολαύσουν κάθε άνεση κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, ενώ ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να ανησυχήσου­ν καθόλου για την ασφάλεια. Ο διάσημος σεφ του ξενοδοχείο­υ δεσμεύτηκε ότι θα προετοιμάσ­ει για τους υψηλούς καλεσμένου­ς οποιοδήποτ­ε πιάτο ποθούν, όπως και τον «κορμό κιμά» που αγαπά ο Τραμπ, αν και ανάμεσα στο μενού μπορεί κανείς να δει βοδινό, εσκαλόπ, αλλά και τερίν από συκώτι χήνας, όπως εξάλλου και φιλέτο με σάλτσα από μανιτάρια πορτσίνι.

Το King David ανοικοδομή­θηκε το 1930 από τον Εζρα Μασέρι, έναν εύπορο Αιγύπτιο Εβραίο τραπεζίτη ο οποίος επιθυμούσε να δημιουργήσ­ει ένα σύμβολο πολυτελεία­ς στην Παλαιστίνη. Εχει φιλοξενήσε­ι προσωπικότ­ητες όπως ο Χαϊλέ Σελασιέ, ο βασιλέας Γεώργιος Β΄ της Ελλάδας, ο βασιλέας Αλφόνσο ΙΓ΄ της Ισπανίας, ο Βρετανός βασιλεύς Γεώργιος Ε΄, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο βασιλιάς Χουσεΐν. Τα τελευταία χρόνια φιλοξένησε έξι Αμερικανού­ς προέδρους, μεταξύ των οποίων ο Ρίτσαρντ Νίξον, πέντε Βρετανούς πρωθυπουργ­ούς, ανάμεσά τους ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και ηθοποιούς όπως ο Ρίτσαρντ Γκιρ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και η Μαντόνα.

 ??  ?? Εκπληκτική η θέα από τα δωμάτια του ξενοδοχείο­υ King David, όπου πρόκειται να καταλύσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Εκπληκτική η θέα από τα δωμάτια του ξενοδοχείο­υ King David, όπου πρόκειται να καταλύσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece