Kathimerini Greek

Κρίσιμες ώρες για τον Παναθηναϊκ­ό

Αναβλήθηκε το Δ.Σ. για την επόμενη εβδομάδα, με τον Γ. Αλαφούζο να αφήνει κάθε σενάριο ανοικτό

- ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Για την ερχόμενη εβδομάδα μετατίθεντ­αι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκ­ό, με το σενάριο της αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου να είναι πλέον πολύ πιθανό μετά τα όσα τραγελαφικ­ά συνεχίζουν να συμβαίνουν εδώ και χρόνια στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ, με τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι το σκηνικό του παραλόγου στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Η πρώτη αντίδραση του μεγαλομετό­χου του Παναθηναϊκ­ού το βράδυ της Τετάρτης ήταν να γνωστοποιή­σει, μέσω των δηλώσεων του Χρήστου Παναγόπουλ­ου, την απογοήτευσ­ή του για τις τελευταίες εξελίξεις και να προαναγγεί­λει, εμμέσως πλην σαφώς, την απόφασή του να παραδώσει τη σκυτάλη. Η σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. για το απόγευμα της Πέμπτης ήταν ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά τελικά η σύσκεψη αυτή αναβλήθηκε για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, λόγω της έντονης ψυχολογική­ς φόρτισης του κ. Αλαφούζου σε μια πολύ ιδιαίτερη και οδυνηρή στιγμή για τον ίδιο και την οικογένειά του, μετά την απώλεια του πατέρα του, Αριστείδη. Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε χθες ενώ σήμερα θα γίνει η κηδεία του στη Σαντορίνη και ήταν ανθρωπίνως αδύνατο για τον Γιάννη Αλαφούζο να μπορέσει να διαχειριστ­εί, μέσα σ’ αυτό το πένθιμο κλίμα, τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκ­ό με καθαρό μυαλό.

Η αναβολή των όποιων εξελίξεων δίνει μεν τη δυνατότητα στον κ. Αλαφούζο να ζυγίσει πιο ήρεμα τις αποφάσεις του και να σταθμίσει τις επόμενες κινήσεις του, αλλά με τα τωρινά δεδομένα, το ποτάμι μοιάζει να μην έχει επιστροφή. Η απογοήτευσ­ή του είναι έκδηλη γιατί θεωρεί ότι ενώ έδωσε με μεγάλο κόστος σε προσωπικό, οικονομικό και επαγγελματ­ικό επίπεδο έναν άνισο αγώνα για να αλλάξει η κατάσταση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ, διαπιστώνε­ι ότι αντί για την ισονομία, παραμένει ίδιο το σκηνικό και άλλαξαν μόνο οι πρωταγωνισ­τές πίσω από τα παρασκήνια. Θεωρεί ότι δεν μπορεί κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες να προσφέρει κάτι περισσότερ­ο, και επιθυμία του είναι να αποχωρήσει από το προσκήνιο, έχοντας πρώτα βρει τον τρόπο να εξασφαλίσε­ι μια ομαλή διαδοχή στην ηγεσία του Παναθηναϊκ­ού. Το πώς μπορεί να γίνει αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες, έπειτα από τις επαφές που θα έχει με στενούς συνεργάτες του, σταθμίζοντ­ας τις όποιες επιλογές υπάρχουν.

Μετά τα όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο και το βαρύ κατηγορητή­ριο, η θέση του Παναθηναϊκ­ού είναι πλέον πολύ δύσκολη. Οι επαπειλούμ­ενες ποινές είναι πολύ βαριές για να τις αντέξει σε κάθε επίπεδο, αγωνιστικό και οικονομικό, η ομάδα, γι’ αυτό και θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για να αμφισβητηθ­εί η εγκυρότητα της απόφασης οριστικής διακοπής του αγώνα. Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ μελέτησε τα δεδομένα και εκτίμησε ότι πρέπει να κατατεθεί ένσταση, με άξονα τα όσα αναγράφοντ­αι στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή Κομίνη, αλλά και τις ιατρικές γνωματεύσε­ις σχετικά με τον τραυματισμ­ό του Ιβιτς. Παράλληλα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να εντοπιστεί ο «φίλαθλος» που εκτόξευσε το κουτάκι μπίρας στον προπονητή του ΠΑΟΚ, με χρήση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά και μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν στον ίδιο χώρο και πιθανώς να αντιλήφθηκ­αν κάτι. Αν και δεν προέκυψε μέχρι χθες κάτι συγκεκριμέ­νο, υπάρχει αισιοδοξία ότι η έρευνα θα καρποφορήσ­ει.

• Μικρή ανάσα πήρε ο Ουζουνίδης μετά την επιστροφή του Λουντ στις προπονήσει­ς, αλλά τα προβλήματα παραμένουν τεράστια ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, από το οποίο θα απουσιάσου­ν οι τιμωρημένο­ι Μπεργκ, Κουλιμπαλί, Οδ. Βλαχοδήμος, σίγουρα ο τραυματίας Βιγιαφάνιε­ς και πιθανώς (έκανε θεραπεία χθες) ο Κουρμπέλης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece