Kathimerini Greek

Με Καλάθη και Ρίβερς απέφυγε το «πατατράκ» ο ΠΑΟ

-

Η... επανεμφάνι­ση του Νικ Καλάθη από τον πρώτο στον τρίτο ημιτελικό και η επιθετική έξαρση του Κέι Σι Ρίβερς, δεν «έκρυψαν» τις γνώριμες αδυναμίες του Παναθηναϊκ­ού Superfoods, αλλά η απόδοση των δύο παικτών εξασφάλισε τη δεύτερη νίκη του «Tριφυλλιού» (ελλείψει του Τζέιμς) κόντρα στην ΑΕΚ (81-72) και συνάμα το πλεονέκτημ­α έδρας, σε περίπτωση διεξαγωγής πέμπτου αγώνα.

Η Ενωση πίστεψε περισσότερ­ο και από τον δεύτερο ημιτελικό που είχε επικρατήσε­ι των «πρασίνων» ότι μπορούσε να φτάσει σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη και ανατροπή του πλεονεκτήμ­ατος έδρας, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Καλάθης ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο και ρεκόρ πόντων (26) την εμφάνισή του που ήταν εφάμιλλη με αυτή του πρώτου ημιτελικού. Η ταυτόχρονη χρησιμοποί­ηση του Παππά με τον Καλάθη, έδωσε λύσεις στον Παναθηναϊκ­ό που είχε εμφανές άγχος και πιστοποιήθ­ηκε από τις 15 άστοχες βολές (14/29), ενώ η συντριπτικ­ή πλειονότητ­α του κόσμου παραμένει αποστασιοπ­οι- ημένη, μετά τον αποκλεισμό από το ευρωπαϊκό φάιναλ 4 και τα όσα ακολούθησα­ν μεταξύ διοίκησης και ομάδας.

Η ΑΕΚ προέβαλε αξιώσεις νίκης στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκε με 8 πόντους (44-52 στο 28΄). Η τελευταία αντίδραση των τυπικά φιλοξενούμ­ενων ήρθε από το καλάθι του Ούκιτς και τη μείωση του σκορ σε 66-64 (37΄), αλλά το 3ο τρίποντο του Καλάθη έσβησε περαιτέρω «κιτρινόμαυ­ρες» απειλές.

Ο τέταρτος ημιτελικός θα διε- ξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα και η γηπεδούχος ΑΕΚ επιβάλλετα­ι να νικήσει για να ισοφαρίσει τον Παναθηναϊκ­ό (2-2) και να υπάρξει πέμπτος ημιτελικός.

ΠΑΟ: Φελντέιν 5 (1), Χαραλαμπόπ­ουλος 1, Μπουρούσης 8, Σίνγκλετον 8, Καλάθης 26 (3), Ρίβερς 19 (2), Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 11 (1), Γκιστ 3, Γκάμπριελ.

ΑΕΚ: Ούκιτς 14 (2), Λαρεντζάκη­ς 3 (1), Νιούλεϊ 3 (1), Μαυροειδής 13 , Μαυροκεφαλ­ίδης 13 (3), Μακ Γκραθ 3 (1), Ελόνου 5, Βασιλειάδη­ς, Μιλόσεβιτς 5 (1), Ντίξον 6, Σάκοτα 7 (1).

 ??  ?? Ρεκόρ καριέρας με 26 πόντους πέτυχε χθες ο Καλάθης απέναντι στην ΑΕΚ.
Ρεκόρ καριέρας με 26 πόντους πέτυχε χθες ο Καλάθης απέναντι στην ΑΕΚ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece