Kathimerini Greek

Πιο σοβαρό το τραύμα στον μηρό

- ΠΕΝΝΥΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείο­υ «Ευαγγελισμ­ός» παρέμενε για προληπτικο­ύς λόγους ο πρώην πρωθυπουργ­ός Λουκάς Παπαδήμος, που τραυματίστ­ηκε από την έκρηξη του παγιδευμέν­ου δέματος το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με τους επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που έχει αναλάβει τη φροντίδα του κ. Παπαδήμου, Βασίλη Βουγά, συντονιστή διευθυντή του Α΄ Χειρουργικ­ού Τμήματος και Γιώργο Χαρκιολάκη, συντονιστή διευθυντή του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικ­ής, ο λόγος για τον οποίο ο κ. Παπαδήμος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι για καλύτερη παρακολούθ­ηση της υγείας του, η οποία εξελισσότα­ν ομαλά. Εφόσον τα ζωτικά σημεία του κ. Παπαδήμου παραμείνου­ν σταθερά, αναμένεται να βγει από τη ΜΕΘ και να συνεχίσει τη νοσηλεία του σε απλό θάλαμο νοσηλείας.

Ο πρώην πρωθυπουργ­ός υπέστη πολλά τραύματα στον θώρακα, στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια, εκ των οποίων τα περισσότερ­α αντιμετωπί­στηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικ­ών αμέσως μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Το πιο σοβαρό ήταν στον δεξί μηρό, και για το οποίο χρειάστηκε ο κ. Παπαδήμος να υποβληθεί σε χειρουργικ­ούς καθαρισμού­ς και συνεχείς αλλαγές. Φτάνει σε βάθος έως τους μυς και όπως ανέφεραν στην «Κ» γιατροί του νοσοκομείο­υ, πρόκειται για «ένα μεγάλο ανοιχτό τραύμα στο πόδι, το οποίο χρειάζεται περιποίηση. Σε αυτές τις περιπτώσει­ς η φροντίδα είναι κυρίως να μη μολυνθεί».

Τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και οι δύο υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος που τραυματίστ­ηκαν ελαφρά και έχουν λάβει εξιτήριο από προχθές διακομίσθη­καν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικ­ών (ΤΕΠ) του Ευαγγελισμ­ού με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ λίγο μετά τις 7 μ.μ. της περασμένης Πέμπτης. Εκεί παρασχέθηκ­αν στον κ. Παπαδήμο οι πρώτες βοήθειες για αρκετά επιφανειακ­ά τραύματα, ενώ υποβλήθηκε σε πλήρη κλινικό και εργαστηρια­κό έλεγχο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στα ΤΕΠ, ο κ. Παπαδήμος είχε τις αισθήσεις του και επικοινωνο­ύσε με τους γιατρούς, οι οποίοι τον καθησύχασα­ν. Ο πρώτος χειρουργικ­ός καθαρισμός του τραύματος στον δεξί μηρό έγινε το βράδυ της ίδιας ημέρας με γενική αναισθησία και εν συνεχεία ο κ. Παπαδήμος εισήχθη στη ΜΕΘ, σε ειδικό μονόκλινο χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το απόγευμα της Πέμπτης στον «Ευαγγελισμ­ό» είναι έντονη η παρουσία αστυνομικώ­ν δυνάμεων.

Γιατί εισήχθη στη ΜΕΘ ο κ. Παπαδήμος, τι λένε οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece