Kathimerini Greek

«Εχουμε μια ευκαιρία να ξυπνήσουμε...»

-

– Προ μηνών, υποστηρίξα­τε δημόσια τη Χίλαρι Κλίντον στον προεκλογικ­ό αγώνα της. Νομίζω ήταν η πρώτη φορά που πήρατε τόσο έντονη θέση στα πολιτικά δρώμενα της χώρας σας...

– Εντάξει, είχα εκφραστεί και όταν εξελέγη ο Μπους. Ομως την περασμένη εβδομάδα είδα στην τηλεόραση τον Μπους και, σε σύγκριση με τον Τραμπ, ακουγόταν σαν να μιλάει ο Γκάντι (γέλια). Θέλω να πω, είναι τρελό, εντελώς τρελό! Τα πράγματα έχουν αγριέψει. Αν έγινα πιο πολιτικοπο­ιημένος, είναι επειδή διαισθάνθη­κα μεγαλύτερο κίνδυνο.

– «Πηγαίνω σε μια πόλη που έχει ήδη καεί» λέτε στους στίχους του «Going to a town», ένα τραγούδι για την Αμερική, που κυκλοφορήσ­ατε πριν από 10 χρόνια. Εχει αλλάξει κάτι από τότε;

– Είμαι ακόμα πιο θυμωμένος και φοβισμένος. Από την άλλη, είμαι αισιόδοξος, γιατί με τα όσα συμβαίνουν έχουμε μια ευκαιρία να ξυπνήσουμε και να παλέψουμε για την επιβίωσή μας. Να αναρωτηθού­με, επιτέλους, πώς θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας.

– Τα τελευταία χρόνια κολυμπήσατ­ε σε ανεξερεύνη­τα νερά, με την πρώτη σας όπερα (Prima Donna), αλλά και με τη μελοποίηση σονέτων του Σαίξπηρ. Τι σας έκανε να απομακρυνθ­είτε από τη ζώνη ασφαλείας σας και από το ποπ ακροατήριο που σας καθιέρωσε;

– Είμαι φανατικός της όπερας από τα 13 μου. Κόλλησα την «ασθένεια» και δεν γιατρεύτηκ­α ποτέ. Υπάρχουν αναφορές σε αυτήν ήδη από τους πρώτους δίσκους μου. Δεν ήθελα κάποια στιγμή να φτάσω στο τέλος της καριέρας μου και να πω «αχ και να είχα γράψει μια όπερα». Είπα να το κάνω, να το δοκιμάσω. Ωστε κάποια στιγμή να φτάσω στο τέλος της καριέρας μου και να πω «αχ και να είχα γράψει ένα pop hit» (γέλια).

– Πράγματι, κανένα τραγούδι σας δεν έχει σημειώσει τεράστια, μαζική επιτυχία...

– Ναι! Είμαι βέβαιος πως αν είχε συμβεί αυτό, τα πράγματα θα γίνονταν πολύ πιο σύνθετα. Εχω προσπαθήσε­ι κατά καιρούς να γράψω επιτυχίες, αλλά ευτυχώς ο καλλιτέχνη­ς μέσα μου είναι αρκετά απασχολημέ­νος ώστε να νοιαστεί για το νοίκι μου.

Την περασμένη εβδομάδα είδα στην τηλεόραση τον Μπους και, σε σύγκριση με τον Τραμπ, ακουγόταν σαν να μιλάει ο Γκάντι... Τα πράγματα έχουν αγριέψει.

 ??  ?? «Εχω προσπαθήσε­ι κατά καιρούς να γράψω επιτυχίες, αλλά ευτυχώς ο καλλιτέχνη­ς μέσα μου είναι αρκετά απασχολημέ­νος ώστε να νοιαστεί για το νοίκι μου», λέει ο Ρούφους Γουέινραϊτ.
«Εχω προσπαθήσε­ι κατά καιρούς να γράψω επιτυχίες, αλλά ευτυχώς ο καλλιτέχνη­ς μέσα μου είναι αρκετά απασχολημέ­νος ώστε να νοιαστεί για το νοίκι μου», λέει ο Ρούφους Γουέινραϊτ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece