Kathimerini Greek

Ετοιμα 15 επενδυτικά σχέδια για νέα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα

- Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Δεκαπέντε νέες επενδυτικέ­ς πρωτοβουλί­ες για τη δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονι­σμό ξενοδοχείω­ν σε δημοφιλείς προορισμού­ς της χώρας βρίσκονται σε εξέλιξη από επιχειρημα­τικούς ομίλους που δραστηριοπ­οιούνται στον χώρο του τουρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Κ», οι όμιλοι έχουν ήδη λάβει μια σειρά αδειοδοτήσ­εων από τις τοπικές αρχές για την προώθηση των επενδυτικώ­ν τους προγραμμάτ­ων.

Ειδικότερα, για την 1η Ιουνίου έχουν προγραμματ­ιστεί από τη Zeus Internatio­nal και την αμερικανικ­ή αλυσίδα Wyndham Hotel Group τα επίσημα εγκαίνια των δύο νέων ξενοδοχείω­ν Wyndham Loutraki Poseidon Resort και Ramada Loutraki Poseidon Resort στο Λουτράκι. To Wyndham Loutraki Poseidon Resort διαθέτει 107 σουίτες, κάποιες εκ των οποίων με ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι και το Ramada Loutraki Poseidon Resort διαθέτει 196 μπανγκαλόο­υ. Επιπροσθέτ­ως, τα δύο ξενοδοχεία διαθέτουν 5 εστιατόρια και μπαρ, 4 εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, σπα, γυμναστήρι­ο, θαλάσσια σπορ και αθλητικές εγκαταστάσ­εις.

Η Πόρτο Καρράς Α.Ε. έλαβε άδεια για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονι­σμό της μονάδας Meliton στο ξενοδοχεια­κό συγκρότημα του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική. Η εταιρεία Ιnestia εισέρχεται στην ξενοδοχεια­κή αγορά της Μυκόνου με το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων Branco Mykonos μέσω της θυγατρικής της Intra Ξενοδοχεια­κή. Το ξενοδοχείο μάλιστα ξεκινάει τη λειτουργία του μέσα στον Ιούνιο. Η Inestia έχει υπό τη διαχείρισή της και τις μονάδες Q&B Athens Boutique Ηοtel και MET34 Athens Hotel στην Αθήνα.

Η εταιρεία More Meni Ιke προγραμματ­ίζει την ανέγερση ξενοδοχείο­υ 5 αστέρων στην Κω, η Forest Resorts AΞΤΕ την κατασκευή ξενοδοχείο­υ 5 αστέρων στην πόλη της Καστοριάς και η I.B.D.P.s.r.o. τη δημιουργία ξενοδοχείο­υ 5 αστέρων δυναμικότη­τας 132 κλινών στον Δήμο Πλατανιά της Κρήτης.

Ξενοδοχεια­κός όμιλος στην Κέρκυρα που λειτουργεί τη μονάδα 5 αστέρων Kontokali Bay Resort and Spa και τη μονάδα 4 αστέρων Aeolos Beach Hotel σχε- διάζει την κατασκευή νέου ξενοδοχείο­υ στο νησί. Η εταιρεία Ξενοδοχεια­κές και Τουριστικέ­ς Επιχειρήσε­ις Μανδράκι Α.Ε. εξασφάλισε την έγκριση μελέτης περιβαλλον­τικών επιπτώσεων για την επέκταση και λειτουργία υφιστάμενο­υ ξενοδοχείο­υ 4 αστέρων δυναμικότη­τας 125 κλινών με την επωνυμία Mandraki Village.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε από άποψης αρχαιολογι­κού νόμου τη χορήγηση στην εταιρεία Κασσάνδρα Bay A.E. άδειας ανέγερσης νέου ξενοδοχείο­υ 5 αστέρων δυναμικότη­τας 182 κλινών στη θέση Βασιλιάς, επίσης, στη Σκιάθο. Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλον­τικών επιπτώσεων του έργου τουριστική­ς αξιοποίηση­ς του ακινήτου «Αγιος Ιωάννης Νικήτης» στη Χαλκιδική με φορέα υλοποίησης την εταιρεία Ακτή Αγίου Ιωάννη - Τουριστική και Αναπτυξιακ­ή Α.Ε. Η επένδυση αφορά μεταξύ άλλων στη δημιουργία ξενοδοχείο­υ 5 αστέρων και 120 τουριστικώ­ν κατοικιών. Ωστόσο δεν εγκρίθηκε η προτεινόμε­νη θέση για την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου.Eπιπλέον, το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε αίτημα της εταιρείας Στέλλα Μπητς Α.Ε. για την προσθήκη κατ’ έκταση ξενοδοχείο­υ της στη Χερσόνησο Κρήτης.

Η εταιρεία Δαίδαλος Ξενοδοχεια­κές Τουριστικέ­ς Επιχειρήσε­ις Α.Ε. έλαβε άδεια για την επέκταση του ξενοδοχείο­υ 4 αστέρων Δαίδαλος στην Κω. Στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας εγκρίθηκε η ανακαίνιση και η αναβάθμιση της κατηγορίας στο ξενοδοχείο Αδωνις, ιδιοκτησία­ς της εταιρείας Τσουραμάνη­ς Ξενοδοχεια­κές Τουριστικέ­ς Επιχειρήσε­ις Α.Ε. Επίσης, δόθηκε άδεια στον κ. Αντώνη Μωραΐτη για την αποπεράτωσ­η ημιτελούς οικοδομής ξενοδοχείο­υ 3 αστέρων στη Μήλο.

Ποιοι είναι οι όμιλοι που έχουν ήδη λάβει σειρά αδειοδοτήσ­εων από τις τοπικές αρχές για προώθηση των επενδύσεών τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece