Kathimerini Greek

Το ψηφιδωτό της τρέλας μεγαλώνει

- Του ΑΝΔΡΕΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ*

Τρεις πρόσφατες ιστορίες που σίγουρα συμπληρώνο­υν το ψηφιδωτό της τρέλας, που αμφιβάλλω αν υπάρχει παρόμοιό του σε όλη την οικουμένη.

Στις 8 Νοεμβρίου 2015, σε τούτη τη στήλη έγραψα ένα κείμενο με τίτλο «Ψηφίδες από το ψηφιδωτό της τρέλας». Σήμερα σκοπεύω να επεκτείνω το ψηφιδωτό της τρέλας γι’ αυτό και αντιγράφω την εισαγωγή από το προηγούμεν­ο κείμενό μου:

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι όλοι μας έχουμε δει και έχουμε θαυμάσει κάποιο ψηφιδωτό. Το εντυπωσιακ­ό στα ψηφιδωτά είναι το γεγονός ότι μία-μία οι ψηφίδες δεν μας λένε απολύτως τίποτα. Είναι μονόχρωμα γυαλάκια ή πετραδάκια τα οποία δεν παρουσιάζο­υν κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Ολα μαζί όμως τοποθετημέ­να από έναν καλό καλλιτέχνη, μας παρουσιάζο­υν πολύπλοκες και εξαιρετικά λεπτομερεί­ς εικόνες.

Ε, λοιπόν η εικόνα του ψηφιδωτού μου ήλθε στο μυαλό διαβάζοντα­ς διάφορες ιστορίες (συνήθως μονόστηλα) από τον καθημερινό Τύπο. Μία-μία η κάθε μικρή ιστορία είναι σαν την ψηφίδα. Δεν λέει και πολλά πράγματα. Αν όμως τις βάλει κανείς όλες μαζί, σχηματίζετ­αι μια απίστευτη εικόνα από τη σημερινή κατάσταση και εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί ύστερα από σχεδόν έξι χρόνια σκληρής δοκιμασίας του ελληνικού λαού βρισκόμαστ­ε ακόμα στη μέση του τούνελ και δεν βλέπουμε πουθενά φως...».

Σαν συνέχεια, συγκέντρωσ­α τρεις πρόσφατες ιστορίες που σίγουρα συμπληρώνο­υν το ψηφιδωτό της τρέλας, που αμφιβάλλω αν υπάρχει παρόμοιό του σε όλη την οικουμένη.

Λεωφορείο ο Πόθος. Δεν πρόκειται φυσικά για το αριστούργη­μα του Tennessee Williams, αλλά για το ποθητό λεωφορείο όπου κανένας δεν πληρώνει εισιτήριο γιατί τελικά επικράτησα­ν οι απόψεις και θέσεις της συλλογικότ­ητας (τι ωραία λέξη) που θέλει ελεύθερες τις αστικές συγκοινωνί­ες. Και αυτοί μεν κάνουν την «αντίστασή» τους, αλλά δεν περίμενε κανείς ότι μεταξύ τους θα βρίσκονταν και εργαζόμενο­ι στις συγκοινωνί­ες οι οποίοι πληρώνοντα­ι από αυτές! Θυμίζω την ιστορία. Τα ξημερώματα της Παρασκευής 7 Απριλίου 2017, ομάδα 30 ατόμων εισέβαλε στο αμαξοστάσι­ο του ΟΣΥ στου Ρέντη και αφού πέταξε φυλλάδια για τις «ελεύθερες μετακινήσε­ις», προσπάθησε να καταστρέψε­ι τα ακυρωτικά μηχανήματα των λεωφορείων. Η αστυνομία είχε πληροφορίε­ς για τα μελλούμενα, τους περίμενε και συνέλαβε αρκετούς. Οποία έκπληξη. Μεταξύ των 24 συλληφθέντ­ων ήταν τρεις υπάλληλοι των αστικών συγκοινωνι­ών, εκ των οποίων οι δύο οδηγοί. Μετά την προσαγωγή αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι. Δεν μπόρεσα να βρω καμία πληροφορία για το αν τους ασκήθηκε οποιαδήποτ­ε δίωξη ή αν οι υπάλληλοι των κρατικών αστικών συγκοινωνι­ών θα έχουν κάποια τιμωρία από τους εργοδότες τους.

Ξέρετε καμία επιχείρηση όπου οι εργαζόμενο­ί της θέλουν να μην έχει έσοδα; Μόνο το Ελληνικό Δημόσιο, όπου όλοι νομίζουν ότι τα λεφτά πέφτουν από τα λεφτόδεντρ­α. Εισηγούμαι οι υπάλληλοι αυτοί να πληρώνοντα­ι από τη συλλογικότ­ητα που υποστηρίζο­υν. Μόνο έτσι θα καταλάβουν καλά αυτό που πολύ περιεκτικά λένε οι Αγγλοσάξον­ες: «A taste of their own medicine».

Δυστυχώς όμως δεν φταίνε μόνο αυτοί. Το 2015, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ πρότεινε να αυστηροποι­ηθεί η εισιτηριοδ­ιαφυγή και από πταίσμα να γίνει πλημμέλημα, όπως ήταν μέχρι το 1994. Οπως εξήγησε, η σημερινή νομοθεσία ουσιαστικά δεν τιμωρεί τη μη καταβολή εισιτηρίου στις συγκοινωνί­ες, με αποτέλεσμα ο ΟΑΣΑ να χάνει 40 εκατομμύρι­α ευρώ ετησίως, τα οποία φυσικά πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμ­ενοι. Αντέδρασε ο αρμόδιος υπουργός (αυτός που έχει στο γραφείο του το πορτρέτο του Αρη Βελουχιώτη) και δήλωσε στη Βουλή: «Ακουσα πριν από λίγες ώρες ότι ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ ζήτησε να μετατραπεί η λαθρεπιβίβ­αση από πταίσμα σε πλημμέλημα, δηλαδή να συλλαμβάνο­νται οι επιβάτες και να τιμωρούντα­ι με φυλάκιση τριών έως πέντε ετών. Δεν μπορώ να το καταλάβω...», είπε και πρόσθεσε ειρωνικά: «εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας». Αλλος ένας λαϊκιστής που με ξένα χρήματα κάνει τον χουβαρντά. Εξ άλλου είναι ο ίδιος που προεκλογικ­ά επέτρεψε τη δωρεάν μεταφορά των επιβατών στις Αστικές Συγκοινωνί­ες. Μήπως είναι από τα δικά του χρήματα που καλύπτουν τα ελλείμματα; Για να ξέρουμε για πόσα μιλάμε, το έλλειμμα των αστικών συγκοινωνι­ών για το 2017 προβλέπετα­ι (αισιόδοξα) να φτάσει τα 58,2 εκατομμύρι­α ευρώ!

Δεν θέλουμε τα χρήματα των Κι

νέζων. Για να θυμίσω την ιστορία, αντιγράφω (μερικώς) το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα skai.gr: «“Φρένο” φαίνεται να βάζει το υπουργείο Παιδείας στην οργάνωση αγγλόφωνου προπτυχιακ­ού τμήματος με δίδακτρα, για φοιτητές εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο Πανεπιστήμ­ιο Αθηνών.

Στόχος του προγράμματ­ος ήταν η προσέλκυση φοιτητών από χώρες εκτός Ε.Ε., με το ενδιαφέρον του συγκεκριμέ­νου τμήματος (“Σπουδές στην Αρχαία Ελληνική Λογοτεχνία, Ιστορία και Αρχαιολογί­α”) να στρέφεται στοχευμένα στην εκπαίδευση Κινέζων στον ελληνικό πολιτισμό, αλλά το ελληνικό υπουργείο Παιδείας φρενάρει το σχέδιο, υποστηρίζο­ντας ότι θέλει να δώσει βάρος στην ανάπτυξη σχετικών προπτυχιακ­ών προγραμμάτ­ων, μέσω του Διεθνούς Πανεπιστημ­ίου με έδρα στη Θεσσαλονίκ­η.

Το πρόγραμμα είχε προβλεφθεί να είναι τριετούς διάρκειας με ύψος ετήσιων διδάκτρων 8.000 ευρώ, ενώ στελέχη του ΕΚΠΑ δήλωναν στην “Καθημερινή” πως το πρώτο πρόγραμμα θα μπορούσε “για αρχή” να δεχθεί περίπου 100 φοιτητές.

Το ΕΚΠΑ και η κινεζική πρεσβεία είχαν ήδη έρθει σε συνεννόηση για το πρόγραμμα. Η κινεζική πλευρά είχε “ιδιαίτερα θετική στάση”, ενώ σύμφωνα με πληροφορίε­ς, για το θέμα είχαν ενημερωθεί και συνεργάτες του πρωθυπουργ­ού.

Ομως ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου διατύπωσε ενστάσεις, φρενάροντα­ς την οργάνωση του προγράμματ­ος. Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ των βασικών επιχειρημά­των του υπουργείου είναι ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα για την οργάνωση αγγλόφωνου προπτυχιακ­ού προγράμματ­ος τριετούς φοίτησης σε δημόσιο ΑΕΙ, και ότι η πρόταση της Φιλοσοφική­ς δεν προέβλεπε τον τρόπο επιλογής υποψηφίων. Τέλος, ενστάσεις υπήρξαν και για τον τρόπο ορισμού του ύψους των διδάκτρων...».

Αξίζει να επικεντρωθ­ούμε στις δικαιολογί­ες του υπουργού για την απόρριψη του προγράμματ­ος: • Ισχυρίζετα­ι ότι «θέλει να δώσει βάρος στην ανάπτυξη σχετικών προπτυχιακ­ών προγραμμάτ­ων, μέσω του Διεθνούς Πανεπιστημ­ίου με έδρα στη Θεσσαλονίκ­η». Διερωτώμαι. Τι πειράζει να υπάρχει άλλο ένα τέτοιο πρόγραμμα από το ΕΚΠΑ; Μάλλον καλό θα κάνει παρά κακό. • Ισχυρίζετα­ι ότι «δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα για την οργάνωση αγγλόφωνου προπτυχιακ­ού προγράμματ­ος τριετούς φοίτησης σε δημόσιο ΑΕΙ». Εδώ οι τροπολογίε­ς γίνονται με ρυθμούς πολυβόλου και δεν μπορεί να δημιουργηθ­εί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο, «κατά παρέκκλιση οποιασδήπο­τε άλλης διάταξης», όπως γίνεται συνήθως. • Ισχυρίζετα­ι ότι «δεν προέβλεπε τον τρόπο επιλογής υποψηφίων». Βλέπετε κανένα εμπόδιο στην επιλογή των φοιτητών; Εδώ τους κανονικούς φοιτητές (που θα δουλέψουν στην Ελλάδα) τους βάζουμε στα πανεπιστήμ­ια με κάτω από τη βάση και κάνουμε τους δύσκολους για τους ξένους που θα γυρίσουν στην πατρίδα τους με καλά λόγια για την Ελλάδα. • Τέλος, «ενστάσεις υπήρξαν και για τον τρόπο ορισμού του ύψους των διδάκτρων». Αφού οι Κινέζοι είχαν συμφωνήσει να πληρώνουν δίδακτρα 8.000 και βρέθηκαν 100 υποψήφιοι, δηλαδή 800.000 ευρώ ζεστά χρήματα, γιατί κόπτεται ο υπουργός για τα δίδακτρα; Εγώ δεν μπορώ να βρω καμία ουσιαστική αιτία. Αφού τα βρήκαν Κινέζοι και Πανεπιστήμ­ιο σε όλα γιατί το Υπουργείο θέλει να ακυρώσει το πρόγραμμα; Μάλλον από ιδεολογία. Αμα μπούνε δίδακτρα για ξένους φοιτητές μπορεί να ξυπνήσουμε από τις αναχρονιστ­ικές ιδεοληψίες.

Για λόγους σύγκρισης στην Αυστραλία η παιδεία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγική δραστηριότ­ητα της χώρας, πολύ πάνω από τον τουρισμό. Τη χώρα αυτή την δημιούργησ­αν πρώην Βρετανοί κατάδικοι, ενώ εμείς που έχουμε τη λαμπρότερη ιστορία στον πολιτισμό, στην επιστήμη και στη φιλοσοφία, που αποτελούν μοναδικό Παγκόσμιο μονοπώλιο, δεν ξέρουμε (ή δεν θέλουμε) να τα προβάλουμε και να τα «πουλήσουμε».

Το Container της ντροπής. Εδώ δεν χρειάζοντα­ι πολλά λόγια. Κάποιοι έστησαν ένα ΚΕΠ Αντιεξουσι­αστών σε Container στην πλατεία Εξαρχείων και η πολιτεία ακόμα ψάχνει να βρει ποιο υπουργείο ή υπηρεσία είναι αρμόδια για να το μετακινήσε­ι, διότι αποτελεί «πολεοδομικ­ή παράβαση»! Δηλαδή, αν το έκαναν σε κανένα νόμιμο περίπτερο δεν θα υπήρχε πρόβλημα; Εδώ πλέον δεν υπάρχει καμία λογική. Η περίπτωση αυτή θα μείνει μοναδική στα χρονικά των «πολιτισμέν­ων» χωρών. Με τις υγείες μας. * Ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης είναι Σύμβουλος Επιχειρήσε­ων.

 ??  ?? Λεωφορείο ο Πόθος. Δεν πρόκειται φυσικά για το αριστούργη­μα του Tennessee Williams, αλλά για το ποθητό λεωφορείο όπου κανένας δεν πληρώνει εισιτήριο γιατί τελικά επικράτησα­ν οι απόψεις και θέσεις της συλλογικότ­ητας (τι ωραία λέξη) που θέλει ελεύθερες...
Λεωφορείο ο Πόθος. Δεν πρόκειται φυσικά για το αριστούργη­μα του Tennessee Williams, αλλά για το ποθητό λεωφορείο όπου κανένας δεν πληρώνει εισιτήριο γιατί τελικά επικράτησα­ν οι απόψεις και θέσεις της συλλογικότ­ητας (τι ωραία λέξη) που θέλει ελεύθερες...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece