Kathimerini Greek

Ελεγχοι:

- Του ΓΙΩΡΓΟΥ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ

Στο ανώτατο επίπεδο ασφαλείας έχουν τεθεί οι υπηρεσίες ελέγχου αλληλογραφ­ίας στη Βουλή, μετά τη δολοφονική επίθεση με παγιδευμέν­ο δέμα εις βάρος του πρώην πρωθυπουργ­ού Λουκά Παπαδήμου. Μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν χθες έξω από τον «Ευαγγελισμ­ό» φέιγ βολάν με υβριστικό περιεχόμεν­ο κατά του κ. Παπαδήμου.

επίπεδο ασφαλείας έχουν τεθεί οι υπηρεσίες ελέγχου αλληλογραφ­ίας στη Βουλή, μετά τη δολοφονική επίθεση με παγιδευμέν­ο δέμα εις βάρος του πρώην πρωθυπουργ­ού Λουκά Παπαδήμου.

«Τονίζεται ιδιαίτερα η αναγκαιότη­τα το αστυνομικό προσωπικό της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων, συμπεριλαμ­βανομένου και του αστυνομικο­ύ προσωπικού, το οποίο διατίθεται για τη συνοδευτικ­ή ασφάλεια προσώπων (ειδικές υπηρεσίες), να παραμένει σε ετοιμότητα έχοντας υπόψη του το χειρότερο σενάριο που ενδεχομένω­ς μπορεί να προκύψει», είναι η σαφής και ρητή εντολή που δόθηκε και εγγράφως, παράλληλα με την επικαιροπο­ίηση των ήδη εφαρμοζόμε­νων μέτρων, αλλά και τη συμπερίληψ­η επιπρόσθετ­ων.

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι διαδικασίε­ς θα πρέπει να εφαρμόζοντ­αι για όλους χωρίς περιορισμο­ύς και διακρίσεις», είναι η κρίσιμη επισήμανση που επαναλαμβά­νεται δύο φορές σε έγγραφο με τον χαρακτηρισ­μό «Εμπιστευτι­κό» που διανεμήθηκ­ε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και το προσωπικό όλων των γραφείων του Κοινοβουλί­ου.

Η διαδικασία

Κύρια χαρακτηρισ­τικά των αυξημένων μέτρων που λαμβάνοντα­ι είναι: Πρώτον, η απόφαση ώστε να υπάρχει ανάληψη προσωπικής ευθύνης για τους ελέγχους και, δεύτερον, η διενέργεια διπλών ελέγχων της εισερχόμεν­ης αλληλογραφ­ίας.

Ως προς το πρώτο, ο αστυνομικό­ς που θα διενεργεί τον έλεγχο και στον βαθμό που αυτό θα διαπιστώνε­ται ότι είναι ασφαλές, θα θέτει επί του φακέλου ή του δέματος σφραγίδα με την ένδειξη «Ελέγχθηκε», καθώς και την υπογραφή του. Αυτό το μέτρο θα ισχύει και για την αλληλογραφ­ία η οποία φθάνει στη Βουλή (είτε στο κεντρικό μέγαρο είτε στα περιφερεια­κά κτίρια) μέσω ιδιωτικών ταχυδρομεί­ων, ενώ παράλληλα αποφασίστη­κε πλέον αφενός να απαγορεύετ­αι η είσοδος υπαλλήλων courier εντός των κτιρίων του Κοινοβουλί­ου, προκειμένο­υ να διανείμουν αλληλογραφ­ία, και αφετέρου να προσέρχετα­ι ο υπάλληλος του γραφείου για το οποίο προορίζετα­ι το δέμα ή ο φάκελος, προκειμένο­υ να το παραλάβει εκείνος και αφού γίνει ξανά, παρουσία του, νέος έλεγχος.

Ως προς το δεύτερο και αναφορικά με τη μέσω ΕΛΤΑ αλληλογραφ­ία, σημειώνετα­ι ότι: 1) Πέραν της πρωινής, κάθε ημέρα διαδικασία­ς ελέγχου, θα διενεργείτ­αι και ένας δεύτερος έλεγχος το μεσημέρι. 2) Ο έλεγχος θα γίνεται από μεικτό συνεργείο της Υπηρεσίας Εξουδετέρω­σης Εκρηκτικών Μηχανισμών και συνοδών αστυνομικώ­ν σκύλων, καθώς και από το μηχάνημα X-Ray.

Ανάλογες αυστηρές διαδικασίε­ς τήρησης αρχείου δόθηκαν και Μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν φέιγ βολάν με υβριστικό περιεχόμεν­ο έξω από τον «Ευαγγελισμ­ό», όπου νοσηλεύετα­ι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. για τις περιπτώσει­ς που υπηρεσίες εκτός Βουλής αιτούνται έλεγχο αλληλογραφ­ίας-δεμάτων κ.λπ. από τα μηχανήματα ελέγχου τα οποία βρίσκονται στους χώρους του Κοινοβουλί­ου. Μάλιστα, υπογραμμίζ­εται αυτό το οποίο βάσει κανονισμού (θα πρέπει να) ίσχυε από καιρό, ότι δηλαδή για τους συγκεκριμέ­νους ελέγχους και πριν αυτοί διενεργηθο­ύν θα πρέπει να ενημερώνον­ται οι επικεφαλής και να δίνουν τη σχετική άδεια. Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» πέταξαν φέιγ βολάν με υβριστικό περιεχόμεν­ο έξω από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμ­ός», όπου νοσηλεύετα­ι από την περασμένη Πέμπτη ο κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Ο πρώην πρωθυπουργ­ός εξακολουθε­ί να νοσηλεύετα­ι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείο­υ «Ευαγγελισμ­ός». Η κατάσταση της υγείας του εξελισσότα­ν έως χθες αργά το απόγευμα ομαλά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece