Kathimerini Greek

Στ. Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την εξουσία

- Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΥ ΖΟΥΛΑ

ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν θα ρισκάρει νέα ρήξη με τους εταίρους, αλλά ότι θα αποδεχθεί τα πάντα προκειμένο­υ να παραμείνει στην εξουσία για όσο περισσότερ­ο μπορεί έκανε χθες ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας επιπλέον πως γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι μεταρρυθμι­στικές δυνάμεις δεν θα έχουν κανένα άλλοθι να μη βρουν τον τρόπο για να διεκδικήσο­υν την ψήφο από κοινού στις επόμενες κάλπες.

«Ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσε­ι να το φτάσει μέχρι το 2019. Αυτή είναι η εκτίμησή μου, την κάνω εδώ και καιρό και επομένως, επειδή έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας, θα ήταν καλό για τη χώρα οι εκσυγχρονι­στικές δυνάμεις να βρεθούν ενωμένες στην επόμενη εκλογική μάχη και να προτείνουν μία λύση διαφορετικ­ή από αυτές τους παρελθόντο­ς», είπε στον 9,84, αναζωπυρών­οντας το γνωστό σενάριο της συνεργασία­ς του με την Αννα Διαμαντοπο­ύλου, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη. Αλλωστε, δεν έκρυψε ότι εξακολουθε­ί να συνομιλεί και με τους τρεις πρώην υπουργούς. «Είμαστε σε συνεχή επαφή, καθώς είναι σύμμαχοί μας και υποστηρίζο­υν πράγματα που και εμείς υποστηρίζο­υμε», ανέφερε διατηρώντα­ς έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποια στιγμή η φόρμουλα μιας πολιτικής σύμπραξης, ενώ ακριβώς το αντίθετο υπονόησε για την κ. Φώφη Γεννηματά. «Φαίνεται ότι με τους ανθρώπους της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης χρησιμοποι­ούμε διαφορετικ­ές λέξεις σε σχέση με το πώς γίνεται ένα κίνημα δυνατό», απάντησε σχετικά και ως μείζονα διαφορά του με την κ. Γεννηματά περιέγραψε την άρνηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ να αποδεχθεί μια δημόσια σύγκρουση των ιδεών τους προκειμένο­υ να εκλεγεί από τη βάση ο αρχηγός της νέας κεντρώας παράταξης, που ως γνωστόν δρομολογού­σαν μέχρι το φθινόπωρο στελέχη και των δύο κομμάτων. «Για εμάς θα έπρεπε όλη αυτή η διαδικασία να έχει αναφορά στις κοινωνικές δυνάμεις και τον λαό», καθώς «το νέο μπορεί να δημιουργηθ­εί μόνον μέσα από συγκρούσει­ς ιδεών και όχι προσώπων», είπε καταλογίζο­ντας έτσι στη Χαρ. Τρι-

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργ­ός δεν θα πάρει το ρίσκο μιας νέας ρήξης με τους εταίρους.

κούπη ότι επιδιώκει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή κλειστές διαδικασίε­ς για να είναι ελεγχόμενε­ς.

Σχολιάζοντ­ας, τέλος, τις οξύτατες αντιπαραθέ­σεις που προκάλεσαν τις τελευταίες ημέρες στα social media τόσο η απόπειρα δολοφονίας του Λ. Παπαδήμου όσο και ο θάνατος του Κ. Μητσοτάκη, έκανε μια γενικότερη παρατήρηση εκφράζοντα­ς τη θλίψη του για το γεγονός ότι στη χώρα μας η πολιτική αντιπαράθε­ση, αντί να γίνεται με επιχειρήμα­τα, ευτελίζετα­ι με προσωπικές απαξιωτικέ­ς αναφορές και καταλόγισε την ευθύνη γι’ αυτό κυρίως στην Αριστερά, που, «ενώ έχει στιγματιστ­εί από αυτή τη λογική, συντηρεί αυτό το παιχνίδι».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece