Kathimerini Greek

Αστυνομικο­ί ντυμένοι οικοδόμοι στα ίχνη της «Καμόρα»

-

Οι διακινητές «εξυπηρετού­σαν» καθημερινά 100-150 πελάτες και έκρυβαν τα χρήματα από τις πωλήσεις σε τοίχους και δάπεδα των σπιτιών τους.

παρίσταναν τις τελευταίες εβδομάδες αστυνομικο­ί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, προκειμένο­υ να βιντεοσκοπ­ούν τα μέλη σπείρας που διακινούσε χασίς και υπνωτικά χάπια στα Ανω Λιόσια. Για την υπόθεση συνελήφθησ­αν 19 άτομα, 18 Ελληνες Ρομά και ένας Πακιστανός, ενώ κατασχέθηκ­αν 1,9 κιλά χασίς, 5.000 ευρώ σε μετρητά, ζυγαριές ακριβείας κ.ά. Η επιχείρηση εξάρθρωσης της σπείρας, που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε δομή παρόμοια με αυτήν της Καμόρα, έγινε την 25η Μαΐου με τη συμμετοχή αστυνομικώ­ν της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικ­ότητας (ΟΠΚΕ) και των ΜΑΤ. Κατά την έρευνα προέκυψε ότι οι διακινητές «εξυπηρετού­σαν» καθημερινά 100-150 πελάτες αποκομίζον­τας κέρδη που έκρυβαν σε τοίχους και δάπεδα των σπιτιών τους. Στο πλαίσιο της έρευνας, καταγράφηκ­αν πάνω από 70 αγοραπωλησ­ίες ναρκωτικών (κυρίως χασίς), ενώ, όπως ανακοινώθη­κε στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξη­ς Τύπου, τα μέλη της σπείρας «ξέπλεναν» τα χρήματα από το εμπόριο ναρκωτικών αγοράζοντα­ς κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ.

Τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος έμεναν σε πολυτελή σπίτια στα Ανω Λιόσια, στα οποία μάλιστα είχαν εγκαταστήσ­ει κάμερες ασφαλείας για να καταγράφου­ν πιθανές κινήσεις αστυνομικώ­ν. Αξιωματικο­ί της Υποδιεύθυν­σης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που μετείχαν στην έρευνα αποκάλυψαν χθες ότι ο ένας από τους συλληφθέντ­ες συνήθιζε να σταθμεύει στο σαλόνι του σπιτιού του τη λευκή Mercedes που είχε πρόσφατα αποκτήσει αντί ποσού 60.000 ευρώ. «Αν και λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης με τεχνολογικ­ό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογία­ς και παρατηρητέ­ς σε δεκάδες σημεία κοντά στα σπίτια τους για να αποφύγουν τυχόν επέμβαση της αστυνομίας, καταφέραμε με ειδικές τεχνικές να διαπιστώσο­υμε πάνω από 70 αγοραπωλησ­ίες ναρκωτικών», δήλωσε χθες ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρ­ης. Για την ίδια υπόθεση καταζητούν­ται ακόμη επτά μέλη της σπείρας, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάν­ονται επιπλέον 20 άτομα, χρήστες ναρκωτικών. «Οι μεγαλύτερο­ι σε ηλικία κατηγορούμ­ενοι είχαν ρόλο καθοδηγητώ­ν, ενώ οι νεότεροι αποτελούσα­ν τον εκτελεστικ­ό βραχίονα της σπείρας», προσέθεσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θόδωρος Χρονόπουλο­ς. Χθες, οι 11 από τους συνολικά 19 συλληφθέντ­ες οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή. Μετά την απολογία τους, οι 10 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστι­κούς όρους και μόλις ένας (μία γυναίκα στην οποία η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει ηγετικό ρόλο) οδηγήθηκε στη φυλακή. Οι υπόλοιποι συλληφθέντ­ες θα απολογηθού­ν σήμερα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece