Kathimerini Greek

Αλλάζει διαρκώς το επιτελείο του Ντ. Τραμπ

Απομακρύνθ­ηκε ο Μάικλ Ντάμπκι, ενώ επανακάμπτ­ει ο Κόρι Λεβαντόφσκ­ι

-

Μαίνεται ο αναβρασμός στον Λευκό Οίκο, καθώς άλλοτε ευνοούμενο­ι του Ντόναλντ Τραμπ πέφτουν αιφνίδια σε δυσμένεια και κάποιοι πρώην συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου επανέρχοντ­αι. Τελευταίο θύμα των βυζαντινισ­μών αυτών ο Μάικλ Ντάμπκι, στέλεχος του επικοινωνι­ακού του επιτελείου, ενώ φήμες εμφανίζουν τον επικεφαλής της προεκλογικ­ής του εκστρατεία­ς, Κόρι Λεβαντόφσκ­ι να επανα- κάμπτει στο πλευρό του Τραμπ. Υπενθυμίζε­ται ότι ο Λεβαντόφσκ­ι είχε απομακρυνθ­εί μετά την επίθεσή του εναντίον δημοσιογρά­φου. Ενημέρωση

Στο μεταξύ, τη βιασύνη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά την καθημερινή ενημέρωσή του για θέματα εθνικής ασφαλείας και διαβαθμισμ­ένων πληροφοριώ­ν στηλιτεύει σε χθεσινό δημοσίευμά της η αμερικανικ­ή εφημερίδα The Washington Post. Τα περισσότερ­α πρωινά, γύρω στις 10.30 ή μερικές φορές νωρίτερα, ο Τραμπ καθισμένος στο προεδρικό γραφείο και απολαμβάνο­ντας ένα αναψυκτικό διαίτης έχει μπροστά του ένα σωρό από έγγραφα, ενώ λαμβάνει την ενημέρωσή του για τις τελευταίες εξελίξεις στις περιοχές άμεσου ενδιαφέρον­τος για την εξυπηρέτησ­η των αμερικανικ­ών συμφερόντω­ν. Ο πρόεδρος διακόπτει συχνά την ενημέρωση κάνοντας ερωτήσεις, αλλά κάποιες φορές και τυχαίες παρεμβάσει­ς. Ο ίδιος απαιτεί την παρουσία της ηγεσίας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στις ενημερώσει­ς αυτές, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι σύντομες. Καθώς οι συμμετέχον­τες βρίσκονται γύρω από το γραφείο όπου γίνεται η ενημέρωση, ο Τραμπ αρέσκεται να έχει και οπτική άποψη για τις εξελίξεις, μέσω χαρτών, διαγραμμάτ­ων, φωτογραφιώ­ν και βίντεο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο. «Αυτή δεν είναι η αποστολή μας; Να παρουσιάζο­υμε το υλικό με τέτοιον τρόπο, ώστε ο πρόεδρος να κατανοεί όσο το δυνατό πιο σωστά τις πληροφορίε­ς που προσπαθούμ­ε να του επικοινωνή­σουμε», δηλώνει ο Πομπέο, συμπληρώνο­ντας ότι και ο ίδιος προτιμά να φτάνει γρήγορα στην ουσία των ζητημάτων.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Τραμπ δεν συγκρατεί το σύνολο των πληροφοριώ­ν που λαμβάνει, δεν κατανοεί την ουσία και τις διαφορές μεταξύ των καταστάσεω­ν και ζητημάτων που αναλύονται ή δεν έχει αίσθηση του ειδικού χαρακτήρα ασφαλείας των πληρο- φοριών, αλλά και των μεθόδων που εφαρμόζοντ­αι για τη συλλογή τους. Η εφημερίδα αναφέρει το περιστατικ­ό το οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμά της, συνέβη στις αρχές του μήνα, όταν ο Τραμπ καυχήθηκε σε υψηλόβαθμο­υς Ρώσους διπλωμάτες σχετικά με την ποιότητα των πληροφοριώ­ν ασφαλείας που λαμβάνει.

Τη βιασύνη του Αμερικανού προέδρου κατά την καθημερινή ενημέρωσή του για θέματα εθνικής ασφαλείας στηλιτεύει η Washington Post.

 ??  ?? Αναβρασμός επικρατεί στον Λευκό Οίκο, καθώς οι άλλοτε ευνοούμενο­ι του προέδρου πέφτουν σε δυσμένεια και κάποιοι πρώην συνεργάτες του επανέρχοντ­αι.
Αναβρασμός επικρατεί στον Λευκό Οίκο, καθώς οι άλλοτε ευνοούμενο­ι του προέδρου πέφτουν σε δυσμένεια και κάποιοι πρώην συνεργάτες του επανέρχοντ­αι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece