Γκράφιτι και λαμαρίνες

Kathimerini Greek - - ΑΠΟΨΕΙΣ - Κύριε διευθυντά

Σ την «Καθημερινή» της 27.05.17 δημοσιεύθηκε άρθρο που αφορά τις ξεναγήσεις στα κτίρια της Αθηναϊκής Τριλογίας. Τα κτίρια αυτά, με τα εξαιρετικά στοιχεία αρχιτεκτονικής, γλυπτικής και ζωγραφικής που τα συνθέτουν, αποτελούν πραγματικά ένα κόσμημα για την πόλη της Αθήνας. Δυστυχώς ο όρος «κόσμημα» δεν μπορεί να αποδοθεί τουλάχιστον σήμερα για το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών.

Πριν από δύο περίπου χρόνια το κτίριο αυτό συντηρήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και πράγματι απέκτησε μια εικόνα καταπληκτική. Την εικόνα αυτή οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας προσπάθησαν να προστατεύσουν από τη μάστιγα της πόλης που λέγεται γκράφιτι. Με ποιον τρόπο; Απλούστατα καλύπτοντας τον περίγυρο του κτιρίου με λαμαρίνες (αν είναι δυνα- τόν). Σε μικρό χρονικό διάστημα οι λαμαρίνες υπέστησαν την επίθεση του γκράφιτι, οπότε οι υπεύθυνοι είχαν και υλοποίησαν μια νέα «καταπληκτική» ιδέα. Εβαψαν τις λαμαρίνες σε μια απόχρωση της ώχρας ώστε να προσεγγίζεται η απόχρωση του πορόλιθου του κτιρίου και έτσι να διασκεδάζεται κάπως η ασχήμια της λαμαρίνας. Υστερα από ένα μικρό διάστημα η ώχρα καλύφθηκε από νέα γκράφιτι και κανένας δεν ασχολείται να τα σβήσει.

Το αποτέλεσμα λοιπόν της εμφάνισης του κτιρίου της Ακαδημίας έτσι όπως είναι σήμερα κόσμημα για την πόλη δεν είναι. Θα έλεγα ότι είναι ντροπή. Ας ελπίσουμε σε δραστηριοποίηση των αρμοδίων ώστε το κτίριο να κοσμεί πραγματικά την πόλη μας. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΤΤΑΡΙΝΟΣ Χημικός βιομηχανίας Παγκράτι

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.