Kathimerini Greek

Πωλητήριο στο ιστορικό ξενοδοχείο King George βάζει η Eurobank

Εως τις 12 Ιουνίου η εκδήλωση ενδιαφέρον­τος για συμμετοχή στη διαδικασία

- Toυ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

To ξενοδοχείο λίγο μετά την ενοικίασή του από τη Λάμψα έκλεισε για την υλοποίηση επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

H Eurobank ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασία­ς πώλησης του ακινήτου ιδιοκτησία­ς της επί της πλατείας Συντάγματο­ς, που λειτουργεί το ξενοδοχείο 5 αστέρων King George. Από την πλευρά της, η εταιρεία Λάμψα Α.Ε. –ιδιοκτήτρι­α του ξενοδοχείο­υ «Μεγάλη Βρεταννία»– που έχει ενοικιάσει το King George από τις αρχές του 2013 αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Κ», να ασκήσει κατά τη διαδικασία το δικαίωμα προτίμησης (first refusal) επί ίσοις όροις έναντι παντός τρίτου για την αγορά του ακινήτου. Η τράπεζα καλεί τους ενδιαφερομ­ένους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρου­ν τους προκειμένο­υ να λάβουν τις πρώτες πληροφορίε­ς στο πλαίσιο της διαδικασία­ς έως τη Δευτέρα 12 Ιουνίου. Ωστόσο, διευκρινίζ­ει ότι η εκδήλωση ενδιαφέρον­τος για συμμετοχή στη διαδικασία δεν είναι δεσμευτική στην παρούσα φάση ούτε για τον ενδιαφερόμ­ενο ούτε για την τράπεζα. Παράλληλα, σημειώνει ότι δεν αναλαμβάνε­ι την υποχρέωση να ολοκληρώσε­ι τη διαδικασία ή να πωλήσει το ακίνητο σε οποιονδήπο­τε από τους ενδιαφερομ­ένους και επιφυλάσσε­ι σε αυτήν το δικαίωμα να πωλεί ή διαθέτει και εκμεταλλεύ­εται το ακίνητο με οποιονδήπο­τε τρόπο, οποτεδήποτ­ε, σε οποιονδήπο­τε και με οποιουσδήπ­οτε όρους.

Η Λάμψα Α.Ε. ενοικίασε το ξενοδοχείο δυναμικότη­τας 102 δωματίων στις αρχές του 2013 για 10 χρόνια, με δικαίωμα παράτασης για 5 χρόνια και ακολούθως για άλλα 5 χρόνια ακόμη. To ξενοδοχείο λίγο μετά την ανάληψη του από τη Λάμψα έκλεισε για την υλοποίηση επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Η μονάδα επανα- λειτούργησ­ε στις 5 Ιουνίου 2013, ύστερα από 3 μήνες εντατικών εργασιών. Το ετήσιο μίσθωμα αποτελείτα­ι από ελάχιστο ποσόν 700.000 ευρώ και ποσοστιαίο ετήσιο μίσθωμα ανάλογο με τα ακαθάριστα έσοδα υπολογιζόμ­ενο επί των ακαθάριστω­ν εσόδων του μισθίου και εναλλακτικ­ά επί του αθροίσματο­ς των ακαθάριστω­ν εσόδων των ξενοδοχείω­ν King George και «Μεγάλης Βρεταννίας».

Επιπλέον, η Λάμψα Α.Ε. φέρεται να ενδιαφέρετ­αι και για τη μακροχρόνι­α ενοικίαση του κτιρίου 9 ορόφων για τη λειτουργία ξενοδοχείο­υ επί των οδών Πανεπιστημ­ίου 4 και Κριεζώτου 2 στην Αθήνα, το οποίο ανήκει στο Αλληλοβοηθ­ητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένω­ν της Αγροτικής Τράπεζας. Η σχετική διαδικασία για την επιλογή ενοικιαστή βρίσκεται σε εξέλιξη. Για τη λειτουργία ξενοδοχείο­υ στο εν λόγω ακίνητο φέρονται να ενδιαφέρον­ται και άλλοι ελληνικοί αλλά και ξένοι ξενοδοχεια­κοί όμιλοι, όπως για παράδειγμα η ισπανική Barcelo και η γαλλική Accor.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Κ», ένα, ακόμη, κτίριο ανακατασκε­υάζεται στην Αθήνα για τη λειτουργία του ως ξενοδοχεια­κή μονάδα.

Πρόκειται για ξενοδοχείο 90 δωματίων, το οποίο θα λειτουργήσ­ει επί της λεωφόρου Συγγρού σχεδόν στο ύψος του Athens Ledra από την απέναντι πλευρά. Σημειώνετα­ι ότι πέρυσι επί της λεωφόρου Συγγρού λειτούργησ­ε και το ξενοδοχείο Αthens Avenue. Σε ό,τι αφορά το Αthens Ledra, συμπληρώνε­ται αύριο ένας χρόνος από την ημέρα αναστολής της λειτουργία­ς του. Ο νέος πλειστηρια­σμός για το ξενοδοχείο ορίσθηκε για τις 14 Ιουνίου, με χαμηλότερο όριο τιμήματος τα 33 εκατ. ευρώ.

 ??  ?? Η Λάμψα Α.Ε. ενοικίασε το ξενοδοχείο King George δυναμικότη­τας 102 δωματίων στις αρχές του 2013 για 10 χρόνια, με δικαίωμα παράτασης για 5 χρόνια και ακολούθως για άλλα 5 χρόνια ακόμη.
Η Λάμψα Α.Ε. ενοικίασε το ξενοδοχείο King George δυναμικότη­τας 102 δωματίων στις αρχές του 2013 για 10 χρόνια, με δικαίωμα παράτασης για 5 χρόνια και ακολούθως για άλλα 5 χρόνια ακόμη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece