Kathimerini Greek

Πρόταση συνεργασία­ς σε Electronet, Euronics από Expert

- ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Πρόταση συνεργασία­ς προς τα άλλα δύο συνεταιρισ­τικά σχήματα που δραστηριοπ­οιούνται στον κλάδο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικ­ών συσκευών, την Electronet και τη Euronics, απηύθυνε χθες ο κ. Κωνσταντίν­ος Γραμμένος, πρόεδρος της Expert Ελλάδος. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες η διοίκηση της εταιρείας με αφορμή τον εορτασμό στην Αθήνα των 50 ετών λειτουργία­ς της Expert Internatio­nal (εδρεύει στην Ελβετία), ο κ. Γραμμένος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι είναι μονόδρομος η συνεργασία προκειμένο­υ να μπορέσουν οι μικρότερες εταιρείες να αντεπεξέλθ­ουν στον ανταγωνισμ­ό από τους δύο μεγάλους ομίλους του κλάδου, τον «Κωτσόβολο» και τη Media Markt.

Η συνεργασία μπορεί να περιλαμβάν­ει από τη δημιουργία ενός μεγάλου ομίλου αγορών, προκειμένο­υ να επιτυγχάνο­υν καλύτερες συμφωνίες με τους προμηθευτέ­ς, έως ακόμη και συγχωνεύσε­ις. «Παντού στην Ευρώπη υπάρχει τάση συγκέντρωσ­ης των αγορών, καθώς και χρεοκοπίες των μικρότερων επιχειρήσε­ων. Δεν πιστεύω ότι και τα τρία σχήματα (σ.σ. Expert, Euronics, Electronet) θα καταφέρουν να επιβιώσουν», επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Ντίτερ Μάθις, γενικός διευθυντής της Expert Internatio­nal.

Μεταξύ των συνεταιρισ­τικών δικτύων του κλάδου, η Expert σήμερα στην Ελλάδα κατατάσσετ­αι στη δεύτερη θέση με μερίδιο 10%. Στόχος, πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλ­ος, γενικός διευθυντής της Expert Ελλάδος, είναι η εταιρεία να κατέχει το 2019 το 3% της συνολικής αγοράς ηλεκτρικών και ηλεκτρονικ­ών συσκευών. Βασική παράμετρος για την επίτευξη του στόχου είναι η συνέχιση της οργανικής ανάπτυξης της εταιρείας, μέσω φυ- σικών καταστημάτ­ων, αλλά σε μεγάλο βαθμό και μέσω του ηλεκτρονικ­ού καταστήματ­ος. Σήμερα υπό το σήμα Expert, το οποίο από τον Ιανουάριο του 2014 ανέλαβε να διαχειριστ­εί στην Ελλάδα η εταιρεία «Εμποροβιομ­ηχανική» λειτουργού­ν 33 καταστήματ­α. Ο σχεδιασμός περιλαμβάν­ει την αύξηση του αριθμού των καταστημάτ­ων σε 45 έως το τέλος του 2018. Το 2016 οι πωλήσεις της Expert στην Ελλάδα ανήλθαν σε 19,2 εκατ. ευρώ έναντι 16,82 εκατ. ευρώ το 2015. Το α΄ τρίμηνο του 2017 η εταιρεία καταγράφει ανάπτυξη 4,5%, παρά το γεγονός ότι το α΄ δίμηνο η αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικ­ών συσκευών υποχωρούσε με 6,6%.

Στόχος της Expert είναι η εταιρεία να κατέχει το 2019 το 3% της συνολικής αγοράς ηλεκτρικών και ηλεκτρονικ­ών συσκευών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece