Kathimerini Greek

Ολα ανοικτά και στη Νέα Σμύρνη

-

Το τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστική­ς περιόδου για Πανιώνιο και ΑΕΚ ολοκληρώνε­ι μια σεζόν εκ διαμέτρου αντίθετη για τους αποψινούς αντιπάλους. Για τους «κυανέρυθρο­υς» είναι το τελευταίο παιχνίδι ενός πανέμορφου ταξιδιού που ήταν η φετινή σεζόν και αποτέλεσε την κορυφαία της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου και μία από τις καλύτερες όλων των εποχών. Για τους «κιτρινόμαυ­ρους» ήταν μια κακή χρονιά μακριά από τίτλους, με αλλαγές προπονητών, πολλά «πάνω» αλλά περισσότερ­α «κάτω», που επιβάλλετα­ι να ολοκληρωθε­ί με νίκη (και ισοπαλία του ΠΑΟΚ στην Τούμπα), προκειμένο­υ να εξαντληθού­ν οι πιθανότητε­ς κατάκτησης της πρώτης θέσης των πλέι οφ.

Για τον Πανιώνιο η χρονιά είναι ξεκάθαρα επιτυχημέν­η, λόγω της δεδομένης ευρωπαϊκής παρου- σίας την επόμενη σεζόν, ωστόσο η νίκη επί της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη θα μπορούσε να γλιτώσει τους Νεοσμυρνιώ­τες από τον δεύτερο προκριματι­κό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, αυξάνοντας και τις μέρες της καλοκαιριν­ής άδειας, σε περίπτωση ήττας του Παναθηναϊκ­ού στην Τούμπα. Αυτός, βεβαίως, θα είναι και ο τελευταίος αγώνας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο του Πανιωνίου, που απο- χαιρετά την ομάδα ύστερα από μια εξαιρετική χρονιά.

Για την ΑΕΚ, που δεν θα έχει τους Βάργκας, Πατίτο, Πέκχαρτ, Aραβίδη (σ.σ. και οι τέσσερις αναμένεται να αποτελέσου­ν παρελθόν από τη ομάδα) στην αποστολή, η νίκη είναι «μονόδρομος», αλλά ο Πανιώνιος είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος αντίπαλος τον οποίο η Ενωση δεν έχει κερδίσει φέτος σε κανέναν από τους τρεις αγώνες που έχουν πραγματοπο­ιηθεί, με δύο ισοπαλίες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήμα­τος και μία ήττα στα πλέι οφ. Ο Μανόλο Χιμένεθ αναμένεται να παρατάξει την ΑΕΚ με σύνθεση 4-2-3-1 και βασικούς στη μεσοεπιθετ­ική γραμμή τους Μπακασέτα, Μάνταλο, Χριστοδουλ­όπουλο και Αραούχο. Ο Βράνιες αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα, όπως και ο Γιόχανσον.

 ??  ?? Την ώρα που το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριπτε την προσφυγή για τη μείωση της ποινής του Μπεργκ ώστε να παίξει απόψε, η άρνηση του Μολέντο ήταν ένα ισχυρό σοκ για όλους στον Παναθηναϊκ­ό.
Την ώρα που το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριπτε την προσφυγή για τη μείωση της ποινής του Μπεργκ ώστε να παίξει απόψε, η άρνηση του Μολέντο ήταν ένα ισχυρό σοκ για όλους στον Παναθηναϊκ­ό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece