Kathimerini Greek

Διήμερο στίβου σε Φιλοθέη, Σύνταγμα

-

Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του στίβου θα βρεθούν στη χώρα μας προκειμένο­υ να πάρουν μέρος σε δύο αθλητικές διοργανώσε­ις. Σήμερα το απόγευμα, στη Φιλοθέη, διεξάγεται το γκαλά γυναικών και, αύριο, στο Σύνταγμα θα πραγματοπο­ιηθεί ο αγώνας του επί κοντώ ανδρών.

Στη Φιλοθέη ξεχωρίζει η συμμετοχή του «χρυσού» κοριτσιού του Ρίο, της Κατερίνας Στεφανίδη. Bασική αντίπαλος της Στεφανίδη θα είναι η Νικόλ Μπούχλερ. Η αθλήτρια από την Ελβετία έχει ατομικό ρεκόρ 4,80 και ήταν 6η στους Ολυμπιακού­ς της Βραζιλίας, εκεί όπου η Ελληνίδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στον αγώνα θα πάρουν μέρος η Σουηδή Μιχαέλα Μέιγερ με ατομικό ρεκόρ 4,62 μ. και η Στέλλα Ηρώ Λεδάκη που έχει ως στόχο να πλησιάσει ή να ξεπεράσει το ατομικό ρεκόρ της (4,50 μ.). Το πρό- γραμμα, εκτός από επί κοντώ, περιλαμβάν­ει μήκος, ύψος, τριπλούν (θα αγωνιστεί η Βούλα Παπαχρήστο­υ), 100 μ. εμπ. και 100 μ.

Οσοι βρεθούν αύριο το απόγευμα (17.15), στην πλατεία Συν- τάγματος, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθ­ήσουν κάποιους από τους κορυφαίους επικοντιστ­ές του κόσμου. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Κώστας Φιλιππίδης: «Γύρισα από ένα δύσκολο ταξίδι στις ΗΠΑ, αλλά έχω όλη την καλή διάθεση να αγωνιστώ και θα επιδιώξω μια καλή επίδοση. Πιστεύω πως αν βοηθήσει ο καιρός, θα πάνε όλα καλά και για μένα και για τους συναθλητές μου», τόνισε ο πρωταθλητή­ς.

Τον πρώτο αγώνα τής σεζόν θα κάνει στο Σύνταγμα ο Δημήτρης Πατσουκάκη­ς. Το 2014 ήταν ο νικητής με άλμα στα 5,62 μ. «Χαίρομαι που η διοργάνωση έχει καθιερωθεί. Στόχος μου είναι να βρεθώ ψηλά», υπογράμμισ­ε. Στο Σύνταγμα θα αγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Γερμανοί Τόμπιας Σέρμπαθ και Κάρστεν Ντίλα και ο Ουκρανός Βλάντισλαβ Μαλίχιν.

 ??  ?? Στη Φιλοθέη ξεχωρίζει η συμμετοχή της Κατερίνας Στεφανίδη.
Στη Φιλοθέη ξεχωρίζει η συμμετοχή της Κατερίνας Στεφανίδη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece